Hero of war

Låten "Hero of War" med Rise against kan mycket väl vara den sämsta låten jag hört i hela mitt liv. Inte för att den musikaliskt skiljer så mycket från annan musik i den genren, personligen tycker jag att den låter ungerfär som alla Takidas låtar, men det är ändå något jag stör mig så fruktansvärt mycket på. En textrad som får mig att inte ens kunna lyssna klart på låten.

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again


För det första är det inte bra skrivet, det är jättedåligt skrivet men det som stör mig mest är att han först försöker stoppa killarna som slår den här killen men sen ger sig in i det? Vilken vuxen man har så lite styrka att man ena sekunden vet vad som är rätt och försöker stoppa för att nästa slå en kille? Något han uppenbarligen aldrig gjort innan om man lyssnar på texten. Det är så fruktansvärt DÅLIGT och orealistiskt så det finns inte. Och löjligt, det är väl lite den känslan jag får, att det är en löjlig text, en löjlig kille, ett löjligt band.

Nog klagat för mig, dags för frukost.

Kommentarer
Postat av: Isabelle

Usch, jag håller med, det där var bara vidrigt.

2010-02-04 @ 14:29:58
Postat av: Sid

Jag tror bara att du misstolkar innebörden i låttexten, läser man hela texten blir det ganska snabbt klart vad den handlar om. Det är en soldat i krig, som går in i kriget som en oskyldig ung man, men blir påverkad av krigets fasor och den press som han får från de andra soldaterna, som får honom att agera på det sättet för att passa in. Så läs hela texten och försök placera in den i en kategori innan du klagar, för Rise Against har alltid varit duktiga på att skriva texter som upprör och får en att tänka till, och krig är för det mesta ren galenskap, som får människor att göra hemska saker.

Postat av: Sid

Kolla på videon också så kanske det klarnar lite mer :)



http://www.youtube.com/watch?v=_DboMAghWcA

2010-02-04 @ 18:34:36
URL: http://twistedorigin.blogspot.com
Postat av: Emelie

"Vilken vuxen man har så lite styrka att man ena sekunden vet vad som är rätt och försöker stoppa för att nästa slå en kille? Något han uppenbarligen aldrig gjort innan om man lyssnar på texten. Det är så fruktansvärt DÅLIGT och orealistiskt så det finns inte."



Jag håller inte med. Eftersom vi alla är mänskliga så vet vi aldrig hur vi reagerar när vi befinner oss i en ny och pressad situation. Jag tyckte faktiskt inte att texten var så dålig. Vill vi se dåliga texter, så sätter vi på Rix FM eller något sådant istället. Detta hade ju faktiskt innehåll till skillnad från det.

2010-02-09 @ 18:06:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback