Beauty box

Phu där var dagen reviews avklarade.
Det tar sin lilla tid. Dessa tre tog över en timma att skriva.
Nu mår jag mycket bätte. Runt fem tiden hade jag bara lite lagom ont i magen så jag åkte ner till stan för att hämta min beauty box. Hon som jag hade pratat med var inte kvar men hade lämnat boxen framme i kassan och lämnat en lapp som det tom stod Cecila på! Och så stod det att jag skulle få köpa den för 50 kr! Seriöst hur billigt är inte det. Den kostade ju 260 kr från början. Jag är såå nöjd och har ställt in den på nattuksbordet nu, fullproppad av massa smycken!



På Lindex hade de rea på leggings så jag köpte ett till par. Shame on me. Jag som inte ens gillar leggings :O
Nej men jag måste erkänna att jag verkligen fattar tjusningen med det nu!
Åkte hem och möttes av Vixis nybakade ost och skinkpaj. Åh det var ljuvligt gott, hade ju inte ätit på hela dagen.

Tittade på första avsnittet av Gossip Girl säsong 4. Spoiler, läs inte om du inte sett slutet på säsong tre!
Jag grät som ett djur i slutet på sista avsnittet. Det var så oerhört starkt. Särskilt den scenen när Chuck skulle fria till Blair. Sen när han blev skjuten vart jag mållös. Jag var lite osäker på om han skulle försvinna ur serien nu men det hade verkligen inte känts bra så jag är glad att han överlevde.

Kan inte låta bli att sakna en viss tjej när jag ser den serien. Det är jobbigt med de där små sakerna i livet som påminner om henne. Det är inte alltid lätt att ha förlorat en av sina bästa vänner. Det är precis vid tillfällen som denns som jag hade velat ringa och prata om Blairs underbara outfit i början på avsinttet eller om barnet verkligen är Dans eller inte.

Imorn blir det skola och sen ska jag och Bunny och Vixs gå på Kimono fusion! Sen på kvällen blir det u-church hos Josh och Jesper! Ska verkligen bli spännande att se hur de bor!!


Dag 17


Så nu har jag fått hem min sista vara från Sellerbible.
En av klänningarna ville de inte skicka till mig för de hade bytt leverantör och de tyckte kvalitén var för låg så jag fick pengarna tillbaka så det här är sista saken men det är nog inte sista gången jag beställer från dom! Deras kundservice är helt outstanding. Så förstående snälla och de ville verkligen mitt bästa!

Det här var enda kjolen jag beställde och jag är mycket nöjd med den. Det är verkligen min stil. Den har ett brett band i midjan som man kan dra ut ganska långt. Påminner lite om det som sålts både på Gina och Lindex från och till. Den är nog tänkt att ha som en midjekjol men jag är lite för lång för det, den är way to short för att man ska kunna ha den i midjan med min längd men tack vare resårbandet så kan man även ha den på höfterna eller strax ovan.


Det här är stockbilden.

Mina bilder. Lite dåligt ljus men det får duga.
Kan väl säga att kjolen ser lite "tynger" ut på stockbilden men ärligt så är jag mer nöjd med hur den var. Den är kanske liiite för genomskinlig. I alla fall det sista lagret som inte har något mer tyg under sig, tyger i sig är väldigt tunt. Men eftersom kjolen bara kostade 50 kr så är jag nöjd.

  • Pris: Fem av fem
  • Frakt: Jag betalade den 12 men kjolen skickades inte förens den 20 vilket egentligen är alldelels för lång tid men eftersom jag har fullt förtroende för sellerbible så är det lugnt. Kjolen kom ju sen hem på bara 9 dagar.
  • Fraktpris: En halv dollar.
  • Service: Strålande! Det har varit ett nöje att ha med dessa människor att göra. Så snälla och alltid måna om att jag ska vara nöjd.
  • Kvalité: Skulle väl säga att de är lite lägre än H&M kanske.

Dag 10

Så det andra smycket jag fick hem var det söta armbandet jag beställde!

Det skickades samma dag som jag köpte det är hälften pärlor och hälften gyllne små ringar som sitter tätt tätt ihop. I mitten sitter en gyllne rosett med! Jättesöt! Jag har verkligen varit i behov av lite mer armband. Det blir aldrig av att jag köper sånt annars. Armbandet koastde endast en dollar (!) och frakten gick på en dollar till så det hela kostade ju bara runt 15 kr.


Min egen bild. Stockbild finns
här.
Jag köpte den ifrån Fashion value store och den finns både i guld och silver. De säljer mest smycken men även lite kläder.

  • Pris: Inget att anmärka på. Fem av fem.
  • Frakt: Det hela gick på tio dagar så jag är nöjd.
  • Fraktpris: en dollar, ca 7 kr, det är riktigt bra det.
  • Service: Allt har flutit på bra.
  • Kvalité: Inte topp kvalité, men det förväntar man sig inte när man köper något för 15 kr heller.

Dag 11

Idag har jag fått hem två av de tre smycken jag beställde.

Vi börjar med halsbandet!
Det är en ganska stor katt i svart med en söt rosett med strasstenar i form av en rosett runt halsen. Även kedjan är svart. Allt har gått bra. Jag betalde den 17 och de skickade iväg den den 18 vilket är jättebra! I paketet fick jag även med en liten bild på säljaren där det typ stod att han hoppades att jag var nöjd och att det bara var att höra av sif ifall det var något jag underade över. Ganska sött faktiskt! Halsbandet kostade runt 20 kr. SUPERBILLIGT!


Stockbilden vs min bild! Väldigt lika som ni ser!

Jag köpte denna från
Luckystarq. De har inte det bredaste sortimentet men en hel del söta billiga smycken och även lite hårprodukter. Kolla in vetja!

Jag har märkt att mitt betyg på de flesta köpen är ganska lika varanda, men det är mest för att det har gått bra med de flesta så det finns inte så mycket annat att skriva.

  • Pris: Fem av fem. Vad annat kan man säga om ett så sött smycke för så lite pengar!
  • Frakt: 11 dagar. Ja har inte så mycket att säga om det, det är varken snabbt eller långsamt.
  • Fraktpris: Gratis! Bästa enligt mig.
  • Service: Inget att anmärka på
  • Kvalité: Tja, den är av plast, ser väl inte ut spm något som kommer trilla sönder direkt men går det sönder skulle det väl inte förvåna mig så där jättemycket. Men de smyckena jag har köpt på ebay hittills har varit samma kvalité som H&M eller dylikt.

Omjau

Idag är en omjaudag.
Både Vickan och jag fick mens i natt, bara någon timma efter varanda. Det sägs ju att kvinnor som lever nära varandra får det samtidigt och även om de hänt med flera vänninor under vissa perioder har jag svårt att tro på det egentligen. Men i alla fall. Vi bägge såna som under hela vår uppväxt (sen vi fick mens alltså) drabbats av oerhörda smärtor första tiden. Jag kan ju bara tala för mig själv men det är en obeskrivlig smärta i magen, sen smärta i ryggen ner på låren t.o.m. Många gånger ligger jag helt utslagen stora delar av första dagen för att jag mår så dåligt. Det har hänt att jag har spytt och ibland blivit helt svimmfärdig. Jag blir extremt känslig mot ljud, ljus och nästan främst beröring. Sen för att inte tala om hur lätt jag har för att börja gråta. Haha.

Jag vet att det kan vara svårt att förstå om man själv är en sån tjej som kanske bara får lite magknip men jag har ofta ett litet helvete. Tycker nog ändå att det blivit bättre med åren. Eller snarare att det kommer mera sällan nu för tiden. Men när det kommer då är det riktigt jobbigt. Mår väl lite bättre än imorses men fortfarande inte bra. Verkligen inte. Kommer bli sängen hela dagen antar jag. Vixis mår verkligen inte bra heller, hon ligger här och sover jämte mig stackarn. Gnydde som en liten hund när jag råkade väcka henne för någon timma sen. Hoppas det är bättre senare ikväll.
Tycker egentligen inte om att prata om mensvärk och sånt offentligt men behövde faktiskt skriva av mig lite nu. Känns lite jobbigt att vi missade praktiken idag. Tina blir ju själv när inte vi är där.

Hämtade posten ganska nyligen och jag hade fått tre paket. Wii!! Har dock inte öppnat dem än för jag behöver en sax och det orkar jag inte hämta.

Ha det mys!

Life life life

Phu vilken intensiv dag det har varit idag!
Först skola. Försov mig lite men det gick bra ändå. Vixis och jag hade våra heta "this is what a feminist looks like" på oss! Sen åkte vi hem för att hämta min beauty box från papeteriet och åkte ner till stan. Vickan kollade på lite jackor och köpte en jättesöt klänning på Gina. Ja lämnade in min box och ska få en ny på onsdag. Mamma köpte ju ett superfint smyckeskrin till mig på mässan men spegeln var trasig :( behöver verkligen något ordenligt för den lilla jag har rymmer nästan inget, har lite småboxar från papeteriet men den som mamma köpte nu var outstanding. Kommer se sååå snyggt ut när den väl är på plats. Tänkte ha den på nattduksbordet, den kommer ta upp hälften av bordet typ vilket är bra för då kan jag inte använda det som avlastningsyta som jag gjort fram tills nu.
Sen åkte vi upp till bibblan och lämnade böcker. Sen hem igen för att hämta inköpslista till storhandlingen.
Nu har jag ett icakort :O vuxenpoäng säger jag bara! Vickan skaffade självscan så det gick väldigt smidigt att handla. men hjälp vad dyrt det är att handla! över 1200 kr! Men nu hoppas jag det inte blir så mycket mer handling. Visst, saker som bröd, mjöl och fil kommer vi få köpa en hel del av men när det kommer till kött och sånt har vi så det klarar oss.

Sen åkte vi hem och lämnade in saker och gick ner till tempo för att hämta ut paket. Känns som det börjar gå framåt med min ebay list. Bara 16 saker kvar nu! Inte jättemycket kläder utan mest smycken och sånt kvar nu känns det som. Men i alla fall, väl nere vid Tempo träffade vi Miko con Tennyo! Och Tennyo hade precis flyttat in till Miko som bor ganska nära oss! Nu ser jag verkligen fram emot filmkvällar och dylikt:D

Sen dess har vi gjort pizza, kollat Tv och nu blir det äntligen "I Annelie" Seriöst alla borde se den. Svensk humor när den är som bäst :D

Imorn blir det skola och praktik!
PUSS

Dag 10

Fick även hem ett rekpaket idag med. Rek måste man alltid hämta ut någonstans. Det kommer aldrig till brevlådan. Tror det har något att göra med någon garati att göra. Men i alla fall.

Det jag fick hem var en stickad långärmad lite längre kofta. Perfekt nu till hösten! Jag har ju suttit och små frusit lite på lektionerna och insett att jag har lite dåligt med koftor och sånt och det är ju så mysigt med stickat på hösten så det fick bli en randig sötsak. Inte den finaste i världen kanske, men lagom mysig. jag gillar randigt. Det jag gillar bäst är att den är så lång att man faktiskt kan ha den med enbart leggings om man skulle vilja.

Jag köpte den från
Whisper avenue en söt tjejstore som främst säljer kläder, smycken, väskor skor men även lite sått till trädgård och hem. De har ett ganska brett sortiment och jag kan rekomendera dem. Tröjan kostade 90 kr och frakten var gratis så det var verkligen ett värt köp.

Hm inser nu att jag inte tog någon bild innan, orkar inte göra det nu men lägger i alla fall upp stockbilden.

Jag tycker dock att den här ser svart vit ut ut på bilden men i verkligheten var den svart grå, det spelar ju egentligen inte någon jättestor roll men kändes liite tråkigt.

  • Pris: fem av fem
  • Frakt: Tio dagar. Som jag sagt innan så är det precis lagom
  • Fraktpris: GRATIS! Älskar gratis frakt
  • Service: Tröjan skickades samma dag som jag betalade. Det är bra service!
  • Kvalité: Verkar vara jättebra!

Dag tio

Jag fick även hem de skitsnygga strumpbyxorna jag hade beställt!

Dessa har jag verkligen sett fram emot, eftersom jag verkligen tyckte det så så snygga ut på bild! De spindelnätsmönstrade och ihåliga eller vad man ska säga. Jag fick hem dem på tio dagar och de skickades redan samma dag som jag betalade. Det är bra servicé enligt mig! Strumporna kostade en dollar (ca 7.5 kr) Det är nästan helt sjukt att det kan vara så billigt. I Sverige hade det kostat runt en hundralapp hade jag tippat på. Frakten kostade kostade två dollar så strumporna gick på lite mer än 20 kr sammanlagt.

De kom inpackade i ett paket i en påse.

Min bild och stockbilden! Som ni ser är mönstret precis samma och strumprna ser ut som på bilden! Synd att det är så kallt ute, jag hade velat ha på mig dessa redan imorn!
Jag köpte dem från
den här säljaren. Denne har ett väldigt litet utbud, just nu bara 20 olika produkter, nästan enbart mönstrade strumbyxor men flera av dem är skitsnygga och jag kommer säkert köpa flera därifrån.

  • Pris: Fem av fem
  • Frakt: Som jag skrev innan, tio dagar. Jag är nöjd
  • Fraktpris: Drygt 15 kr. Dyrare än strumpbyxorna men fortfarande jättebilligt för att vara frakt från Asien.
  • Service: Jättebra! Bara plus!
  • Kvalité: Tror det är vanlig standard kvalité. Kommer säkert gå sönder förr eller senare men då kan man ju faktiskt köpa nya.

Dag 10

Idag fick jag hem tre paket! Vi börjar med det strösta. Det var från sellerbible och innehöll två av de varorna jag hade köpt. En lång tshirt och en klänning.

Tshirten såg ut exakt som på bilden, verkar var bra kvalité välsydd! Jag är jättenöjd! Tror det kommer bli en väl använd liten sak! Har den på mig nu t.o.m. Sellebible har varit jättebra tycker jag. Klänningen kostade runt 80 kr, ett mycket bra pris. jag skulle tippa på att den hade kostat runt 150 eller 200 i H&M eller Gina. De flesta av sakerna hos
Sellerbible påminner om de butikernas utbud, fast till ett mycket lägre pris.


Söt och enkel. Stockbild finns här

  • Pris: Fem av fem stjärnor.
  • Frakt: Det tog tio dagar att få hem den här och det är jättebra tycker jag. Tio dagar är precis lagom, när det tar längre tid blir jag väldigt otålig, kortare tid gör mig bara glad :D Men det tog 6 dagar innan de skickade och det är ju lite för länge tycker jag. Men å andra sidan tog det bara en dag innan de skickade första varan på min beställning från dem så jag tror inte de är slarviga eller så.
  • Fraktpris: 4 kr. En nästan löjlig summa ju, men givetvis väldigt bra. Stor skllnad mot vad man får betala i Sverige för frakt.
  • Service: Generellet så har jag varit väldigt nöjd med kontakten från Sellerbible
  • Kvalité: Vanligt bomullstyg nothing more nothing less, precis som de flesta tshirtar. Så ja, bra!

Klänningen däremot var en katastrof.
För det första är den mycket kortare än vad som stod på hemsidan. För det andra sitter den jättepösigt upptill och normalt nertill. Kjolsdelen är onaturligt kort jämfört med överdelen. Jag kommer inte kunna använda den som klänning. Överväger att klippa bort överdelen och se om den går att använda som kjol. Men vi får se. Jag har i alla fall mailat Sellerbible och väntar på ett positivt svar. De har vart såå bra hittills så vi får se hur det går med det.

Stockbild finns här
Som ni ser, så ser den inte så smickrande ut. Men den kostade med bara 80 kr, så jag slösade i alla fall inga stora summor.

  • Pris: - Svårt att säga något när klänningen sög så, för den var ju i alla fall billig
  • Frakt: 10 dagar, samma som ovan.
  • Fraktpris: 4 kr, så det var ju med väldigt billigt
  • Kvalité: Alltså kvalitén är nog inte så dålig egentligen, visst det vita tyget är jättegenomskinligt men det är mer att den inte ser ut som på stockbilden än att kvalitén är dålig.

EDIT EDIT EDIT
Jag får tillbaka fem dollar för den här. Det känns nice, det är ungefär hälften av vad jag betalade för den så

Bokmässan 2010

Vickan har ju i flera dagar fått höra på mitt klagande över att favorit författaren Inger Edelfeldt (Ni vet hon som har skrivit Skuggorna i Spegeln som jag alltid tjatar om, haha) inte skulle komma till bokmässan (i efterhand såg jag att hon signerade i bokbussen utanför entrén men hn stod inte med på författarlistan på mässans hemsida) Jag har ju varje år försökt hålla lite utskik efter henne men inte sett henne sen -06 då hon höll i ett seminarium eller nåt tror jag.

I alla fall så såg jag henne gå förbi oss på andra våningen och jag kände att jag verkligen verkligen ville säga något. Något fint, något om hur fantastiskt bra jag tycker att hon är. Så jag sprang ifatt henne bakifrån och tog tag i henne och sa något i stil med "Jag tycker verkligen du är jättebra" sen började jag svamla om ett mail jag skrev till henne och jag tänkte att nej men det är klart hon inte kommer ihåg det men vet ni, hon sa att hon mycket väl kom ihåg det! jag blev verkligen jätteglad!! Sen frågade hon om hon fick fota oss! Det kändes jätteroligt verkligen. Det var jag Vixis och Karino just då och sen passade jag ju givetvis på att fråga om vi kunde ta en bild ihop hon och jag.


Lite lagom crazy bild men den är fin ändå för det är jag och Inger på den!
Så jag är supernöjd med dagens besök!


Wow vilken härlig dag vi har haft idag! Hur kan man sammanfatta det? Tja, en fransk journalist vill göra en intervju med oss till ett reportage om Japan, Rocks vill ha med bilder på mig och Vickan på deras hemsida i deras front tshirts! (så vi ska fota lite och skicka in) Mängder av fotograferingar osv. Det brukar vara så, varje år, det tar aldrig slut, den där uppmärksamheten man får på bokmässan när man går i lolita. Imorn blir det nog lite mer neutrala kläder.

Vickan och jag kom till mässan runt halv tolv. Vi brukar ju ha ett lolimeet på mässan sen några år tillbaka men i år var vi bara fyra stycken. Kändes lite konstigt att vi var så få men jag antar att det var för att det blev bestämt så kort tid innan.
Runt ett mötte vi upp Evelina och kort där efter Karino! Var jättekul att träffa dom, det var verkligen inte igår vi sågs. Större delen av dagen gick åt till att gå runt och bara insupa den underbara stämmningen. Det finns få platser som jag trivs på och älskar så mycket som bokmässan. Jag ser lika mycket fram emot det varje år. Jag och Vickan sprang titt som tätt ner till Nya Upplagans monter eftersom det var där vi träffade Kalle Lind förra året. Vi fick berättat för oss att han var på mässan men vi lyckades inte få tag på honom. Det kändes lite tråkigt. Vi hade verkligen velat träffa honom.


Karin, jag, Vickan och Vico som vi sprang in i. Mys mys.

Karino och Vixs på Mcdonalds. Vi tog en paus från alla böcker och gick dit och åt.

Change


Vickan kände att hon behövde en förnyelse så vi färgade och klippte hennes hår! Coolt va?

Nä, skämt åsido. Hade en megamysig kväll hos Bunny och Joakim med snack, tacos och TV! På bussen hem hittade jag en mössa som jag tänkte jag skulle lämna in till chaufören. Fråga mig inte varför, för jag hatar i vanliga fall att ta i saker som inte är mina som ligger ute. Men det var väl något infall jag fick. Orkade inte gå fram med en gång utan tänkte ta det när jag skulle gå av. Av någon anledning blev inte fallet så, var väl lite tankspridd när bussen väl stannade så jag gick av och upptäckte att jag höll mössan i handen. La ner den i väskan och gick hem. Väl hemma upptäckte jag att det låg en peruk i den. Hur random är inte det? Jag hoppas verkligen inte det var en dyr, typ en liten tants peruk eller så. Kändes både sorgligt och roligt på samma gång :P

Bokis imorn! Wii! har precis bestämt kläder! Blir Svart jsk med empire waist, utan skjorta under, det är fööör varmt där inne för att jag ska palla det. Randiga strumpbyxor, husväskan och nån rosett i håret tänkte jag. Lite lagom uppklätt sådär! Tänkte locka håret med tror jag nog. Det jobbigaste är att jag inte kan ha högklackat!! hade velat ha mina rhs eller nåt sånt men jag får gå med mina ballerina skor och de känns inte så lolivänliga. Visst det finns ballerina skor som absolut går med lolita men dessa är lite för plain tycker jag.

Nej nu blir det dusch och sen säng. Det snurrar i min skalle.

Dag 6

Fick även hem leggingsen jag köpte förra veckan!
Fick hem denna på bara 6 dagar!! Det är rekord för att vara från ebay! Jag är supernöjd måste jag säga!

Med tanke på att dessa bara kostade 8 dollar (ca 55 kr) så var jag lite orolig över hur de skulle se ut men jag måste säga att de är skitnsygga och sitter som ett second skin på mig! Mina ben är liite för långa bara så grenen hanmnar lite för långt ner men det kommer ju inte synas när man har klänning till eller så.

Köpte dem från
OUS Factory som är en store med allt ifrån underkläder till iphone skal till smink till djurtillbehör. De har billiga priser och nästan free shipping på allt!


Inte världens bästa bilder men de kom i alla fall i en liten påse med bild på.

  • Pris: Fem av fem
  • Frakt: Som sagt, bara sex dagar, jag är helt amazed!
  • Fraktpris: Gratis!
  • Service: Har inte haft några problem alls.
  • Kvalité: Ungefär samma som på Lindex och Gina, fast där kostar ett par såna här runt 200-300 kr (Vilket jag verkligen tycker är ett överpris) Så kvalitén är det inget fel på alls. Tycker att alla som vill ha leggings borde kolla in ebay först för det finns riktiga kap att göra!

Dag 18

Idag har jag äntligen fått hem sminksetet jag beställde för ett ganska bra tag sedan nu!

Jag beställde denna från
Jackmakes som just nu faktiskt inte säljer något annat. Men han/hon har i alla fall toppbetyg på de varor som sålts, verkar mest vara smink så ni kan ju hålla ögonen öpnna! Just denna kostade bara runt 50 kr och frakten var gratis så det är ju inga stora summor vi snackar om. Skuggorna är väldigt små, något jag mer eller mindre hade räknat med, men för de färger jag använder mest (svart, vitt, grått) har jag ju redan lite större skuggot så det var ingen fara. Att frakten dröjde så länge som 18 dagar är ju lite irriterande men egentligen inte säljaren fel. Han skickade det redan dagen efter jag hade betalat så det är troligt att paketet har legat stilla i något land ett tag och väntat på att få komma vidare eller legat inne och väntat på att få ha genomgått tull, det kan med göra att det tar exta lång tid att få hem sakerna. Jag blir nästan lite sur på folk som klagar på säljarna över att det tagit en månad att få hem sina saker -  de är nästan aldrig deras fel! Men sen förstår jag givetvis frustationen över att inte få hem sina saker på så länge. Jag har själv gått och vart irriterad över att det tagit så oerhört lång tid att få hem det.


Stockbild finns att se här
Den kom inpacketerad i bubbelplast och det söta fodralet som vi ser på första bilden. Alla skuggor var hela, något jag var väldigt nöjd med. Det är alltså 21 ögonskuggor, ett puder, två rouge och fyra läppglans samt en spegel och två borstar, en för ögon och en för kinder.

  • Pris: Fem av fem stärnor. En sån här sak hade nog kostat minst en hundralapp i en sminkbutik
  • Frakt: Lite för länge enligt mig
  • Fraktpris: Gratis, bättre kan det inte bli!
  • Service: Har inte behövt samtala med säljaren, men allt har ju uppenbarligen gått bra
  • Kvalité: Verkar vara bra, testade lite granna och det ser fint ut. Kan inte säga något om hur länge de sitter på ögonlocken men kan återkomma med det någon gång!

Finbesök


Hade fin besök av mitt favoritblåbär <3

Jag var väl nästan i segaste laget för att ha folk här men det var jättemysigt att ha Anna och Bianca här en sväng i alla fall. Blev en kortis på Nordstan med locktångs-letande och besök på naturkompaniet :P
Blev givetvis en del tjejsnack som vanligt och så lite simpsons och tedrickande! Mys mys! Kom tillbaka snart darling!!!

Bianca är such a poser!

Anna klagade över sin långa lugg

Fika mys!


Nu ska iväg om någon timma för fika och bio med klassen! Kommer nog bli jättemysigt! Vi ska se Inceptions!



Dag 9

Idag fick jag hem en av mina klänningar som jag beställde från sellerbible!
Av någon anledning så har de valt att dela upp min beställning på tre och i första paketet kom en utav klänningarna hem.

Jag har vart lite orolig över kvalitén eftersom jag inte beställt därifrån innan och så men jag är nöjd. För det priset är jag verkligen jättenöjd!

Vill ni se stockbilden finns den
här

Toppen var väldigt lik den på bilden, i princip identisk, dock hade jag räknat med lite mer stretchigt tyg än vad det var så den är väldigt tight just över höfterna och blir lite pösigare vid midjan men det är väl det enda som är negativt.

  • Pris: Fem av fem stjärnor.
  • Frakt: Varan kom hem på nio dagar, något jag är meganöjd med! Hade verkligen räknat med att det skulle ta mycket längre tid så jag blev verkligen överraskad när jag fattade vad det var i paketet!
  • Fraktpris: 0.5 dollar. Det är ju verkligen billigt, sen tänk bara på hur fort det kom hem!
  • Service: Bara bra, har ju inte haft några komplikationer men kommunikationen har flutit på bra.
  • Kvalité: Givetvis inte toppkvalité men verkligen värt att lägga pengarna på!
Sellebible säljer stora mängder kläder, smycken, väskor och skor men även hur mycket annat som helst som tillbehör till mobiler, spelkonsoler, djurtillbhör m.m. Kan inte säga något om kvalitén på det övriga sakerna men absolut värt att kolla in för klädernas skull. Vi får väl se hur kvalitén är på de andra sakerna men med denna är jag verkligen nöjd!

Dag 9

Nu har jag fått hem första av de 21 (vet att det var 20 innan men blev en sista sak till i listan, allt annat jag kommer köpa på ebay hädanefter kommer inte vara med.

I alla fall, första saken jag fick hem var en rulle med knappt två m sidenband! Priset var endast 1 dollar, så runt 7.50 kr. Sidenbandet är 2.2 cm brett och kom som sagt i en rulle.

Jag betalde den 11 och varan skickades den 13. Helt ok enligt mig. Givetvis finns det de sakerna som postas samma dag men två dagar efter är som sagt bra. Varan kom hem idag, alltså nio dagar senare. För att vara skickat från Hong Kong så är det en bra tid tycker jag, ibland har jag fått vänta upp till + 30 dagar men det är ganska ovanligt.
Jag har inte haft nåra som helst komplikationer med säljaren så jag kan inte säga något egentligen om kundservicen. Men eftersom jag inte haft några problem med dem så jag ger dem bara plus.

Feifan Collection säljer alla möjliga typer av söta sidenband, andra band, rosetter, knappar och andra söta saker. De verkar ha gratis frakt på det mesta och är verkligen värda att kolla in!

Finns inte så mycket mer att säga. Det hela ser bra ut.

Min bild till vänster och stockbilden från hemsidan!
  • PRIS: 5 av 5 stjärnor. Jag menar sju kronor är ju inget!
  • FRAKT: 5 av 5 stjärnor. Är frakten gratis är det nästan automatiskt fem stjärnor även om man får vänta länge på varan. 9 dagar var kort tid tycker jag
  • SERVICE: Kan inte säga något direkt men tycker de sköt sig utmärkt.

Mjau

Sån seg dag det har vart idag.
Men oerhört mysig! Vi har gått runt i nattlinne nu sen Macke gick runt sju.
Åh vad mysigt det var att ha Macke här! Har inte sett honom på ett tag nu så det var verkligen gött att bara hänga lite. Det vanliga Macke-hänget typ, dricka te och äta kakor, umgås, låtsasbråka osv (macke är väldigt bra på både kittlas, knuffas och slåss, något han uppenbarligen mer än gärna utövar på mig)

Imorn är det skola och konfa! Hoppas det blir en bra dag! Ska försöka komma i säng i tid med.
Åh ni anar inte hur kul vi hade igår!!! Värsta roliga valvakan!

Pepp

Hm borde kanske göra mig iordning snart.
Men vad ska man ha på sig? jag har verkligen ingen aning, funderar lite på den klänningen jag hade på mig innan idag, den är söt och väldigt oanvänd och ser lagom uppklädd ut. Men ja frös verkligen innan så jag kanske borde ta något varmare? Men har inte så mycket varma snygga kläder faktiskt. Det mesta jag köper är rätt tunt. Jag tycker inte om långärmat. Blir oftast väldigt varm när jag är inomhus plus att jag inte riktigt tycker om att ha långärmat på armarna, kan inte förklara men det är något med känslan av tyget mot huden - kanske instängdhet?

I alla fall så ska jag snart röra mig bort till garderoben för att i alla fall kolla ut lite olika alternativ. Hur uppklädd ska man vara egentligen? Det känns som att folk på avenyn nog kan vara rejält uppklädda. Fast åker vi till andra lång kan man nog köra något lite mer laidback kanske?
Köpte en ny färg på nagellack idag, en mintgrön. Jag tycker enegtligen bäst om svarta, starkt blåa, röda och rosa toner när det kommer till naglar men har varit sugen på den här sen  jag såg
Bianca ha det i våras. Kort efter blev det ju verkligen en boom av den nyansen på naglarna och det är absolut en av de mest använda nu i sommar.

Röstat och klart




Phu tar en liten paus från allt valande!
Har kurat ihop mig i soffan i mysigaste nya tröjan och lyssnar på radio!
Ikväll blir det stor valvaka och firade av Vixskatts födelsedag <3
Att rösta gick väldigt bra tycker jag minsann! Finns väl inte så mycket mer att säga om det. Vi åkte ner hela familjen till val-lokalen och det hela gick ganska fort. Men det kändes ändå väldigt stort.
Pappa filmade mig lite efteråt

Wii tycker ni inte att det känns så spännande att se vem som vinner valet ikväll?

Har verkligen rejäl träningsverk i min högra arm sen jag bar den där mega tunga väskan! helt sjukt att jag fick träningsverk av det. Haha, det säger något om hur svag jag är. Men den var verkligen JÄTTETUNG!

 


Valdag

Börjat dagen bra med lite placebo!
Fast visst, det är svårt att komma upp så här tidigt på morgonen. Men vad gör man inte när det är val liksom?
Åh jag måste erkänna att jag håller på att spricka av känslor inför det här valet. Det känns så stort på något sätt, nästan på gränsen till heligt. Kan ni fatta att vi får vara med att bestämma vem som ska styra Sverige? Fattar ni hur maktlösa politikerna är just idag, innan de vet vem som kommer få regerea? Jag tycker det är en oerhört cool känsla, att veta att vi faktiskt bestämmer. Och därför blir jag ledsen när jag ser att folk utan anledning kastar bort sin röst, ni vet de som röstar som kompisarna, som inte bryr sig, som inte "orkar sätta sig in i politik"
Visst det är en sak med de som inte röstar för att de inte tycker att något parti tar ställning för det man själv tror på eller vill ha. Då tycker jag verkligen inte man behöver rösta men andra som bara slänger bort sin röst :S Då kan man väl i alla fall sympatirösta på något parti bara för att inte SD ska komma in i riksdagen tex.

Hur många av er kommer rösta?

Ebay

Just nu väntar jag på hela 20 saker saker från ebay!
Mamma som betalat nästan allt och det var verkligen saker jag behövde;
Lite tröjor och klänningar, nån halsbuk, en del smycken, leggings, mer fransar, hårband, lite smink och midjebälten.

Tänkte jag skulle göra som så att jag skulle ha som mål att göra en liten review på varje sak jag fick hem, typ lägga upp en bild, säga hur många dagar det tog att få hem dem, något om kvalitén och så givetvis en länk till storen.


Ett axplock av de jag beställt!
Har ju aldrig gillat leggings egentligen, har liksom inte fattat vitsen med något som är som strumpbyxor - fast fulare, har dock insett att det nog mest är nylon leggings jag inte tycker om, på mina ben ser det verkligen fult ut, men har insett att ett par lite tjockare leggings till en overseizad tshirt eller tshirtklänning kan vara riktigt snyggt! Dock är jag inte förtjust i att använda det till kjol eller mer finare klänningar.

Trött katt

Gäsp!
Ni anar inte hur seg jag har vart sen jag kom upp och till råga på allt så har jag huvudvärk. Lagom kul :S
Idag blir det McDonaldsjobb. Min fot är ju inte helt bra än så jag måste kolla med skiftledaren om jag kan få sitta ner så mycket som möjligt. Kan stå och gå i viss mån men absolut inte allt för länge om man säger så. Vi får väl se hurd et går. Långt pass idag :O kvart i fyra till kvart över elva. Det är verkligen hela dagen det. Mamma och pappa blev jätteöveraskade när jag kom hem igår. Tänkte jag skulle överraska dem så jag sa inget innan jag kom hem.

Sitter på ebay och kolla på massa söta kläder som jag vill ha. Just nu ligger en skinnjacka högst upp på listan. Har hittat en del cute stuff men man vet ju aldrig med asian quality. Det är ju billigt så man får nästan ränka med att gå på en nit. Är det väldigt billigt brukar jag alltid kolla på säljarens feedback, men det kan med vara lite klurigt om den fått typ 450 possitiva och 40 negativa och de negativa skriver att kvalitén är sämst i världen och de som är nöjda verkar jättenöjda :S
Men men, vi får väl se. Mamma har sagt att hon kan lägga lite pengar på saker jag verkligen behöver (halsduk, tjocka tröjor osv) Så jag gör någ en liten beställning tror jag. Har hittat en stor som heter newhunt som har en del sött som typ bara fått bra respons så :D

Ska nog försöka mig på en hairbow frisyr idag, blir så inspirerad när man sitter och kollar på söta asiater hela dagarna :P

Trimmer

Har för bara en tjugolapp köpt en ögonbrynstrimmer :D
Som flera av er vet så noppar jag aldrig ögonbrynen. Jag har aldrig haft behov av det, dels för att jag i princip alltid har ögonlång lugg så att de inte syns och dels för att jag tycker att de ser helt ok ut och främst för att jag tycker att det gör så ont. Men jag har alltid önskat att jag pallat att faktiskt kunna fixa till dem, men det gör ju så ont. Mitt senaste försök att fixa till dem slutade ju med
katastrof så sen dess har jag inte brytt mig. Vet att Isa för några år sedan sa att hon hade sett en trimmer och tänkt på mig  (för att jag tycker att det gör så ont att noppa) och att jag då blev lite sugen men det blev aldrig av. Men nu snubblade jag över en från ebay på eachdesk, en store där jag ofta köpet lösögonfransar från!


Inte så dumt va? Finns att köpa här för er som känner er sugna http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110520459898&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

School

Var så fint att ha Ammi-katt här!
Tog ju typ inga bilder men här är en i alla fall



Idag hade vi lektion med Peter! Han är så mysig och lektionerna är verkligen superbra! Lyxades ta den här bilden av en ren slump. Det ser verkligen ut som om Elin ska ge Johanna en rejäl smocka



Life as I know it


Färgade håret med Vixis igår :D Är väldigt nöjd!
Snart kommer min bästa älskade bästis-Ammi hit :D Ska ha mega myskväll är det tänkt!

two more


Visst är dom huur fina som helst! Älskar den som är lite mer sailor inspirerad! Den första får mig att tänka på Blair, kunde helt enkelt inte motstå den! Tror den kommer vara fin både vardag som fest!

Kläder

Parents, dont we just love them




Fina va? Längtar tills de dimper ner i brevlådan! Den sista bilden är bara kjolen

Rom 8

Klar klar klar klar klar med Brunos uppgift!!!

Haha blev väl ganska mycket flum och pappa hjälpte till en del och jag vet inte ens om det är godkänt men jag kommer skicka in det nu i alla fall. Någon bad mig lägga upp uppsattsen här när den är klar men det är 8 sidor så jag gör nog inte det. Lägger dock upp en liten bit från ett stycke men jag tror inte riktigt det går att förstå heller om man inte läst bibeln/teologi. Uppgiften är alltså denna:

Att kunna se hur ett teologiskt perspektiv (eskatologi = läran om de yttersta tingen) används i ett enskilt brev för att visa på intentionen med ett visst textsammanhang.

Tema: ”Med framtiden i ryggen” eller ”Redan nu men ännu inte”.

Jag har själv haft oerhört svårt att förstå vad det är jag egentligen ska skriva men nu är det i alla fall gjort, efter alla dess timmars läsning och vridning och vändning på romarberevet 8



Genom Andens kraft uppväcks Jesus från de döda. Anden förmedlar kraften från Gud, från Guds rike, från den kraftkälla som vi alla härstammar från och som vi som tror på Kristus en gång skall få återvända till, men som vi också redan nu kan åtnjuta. Den kommande kraften kommer oss till goda redan nu, genom anden.

När Anden utgjuts i övre salen[1] den första pingsten, så är också det ett tecken på att vi får ta del av Guds rike redan nu, genom anden förmedlas Guds närvaro och vi får kraft att vittna om Guds härlighet.

I romarbrevet 8: 14-30 finner vi hur anden på många olika sätt agerar.

·         Anden leder v. 14

·         Anden ger söners rätt v. 15

·         Anden vittnar – vi är Guds barn v.16

·         Anden - en gåva v. 23

·         Anden stödjer v. 26

·         Anden vädjar v. 26-27

Eftersom Anden enligt Tellbes tolkning förmedlar framtiden åt oss, så kan man tolka alla dess ovan nämnda Andens agerande eskatologiskt, som att framtiden är här. Anden drar från framtiden med sig en säck med gåvor som han delar ut. Precis som om tomten skulle komma till midsommar med sin säck och sin närvaro, långt före julafton och sprida glädje och presenter och samtidigt vittna om att vi får så mycket mer på jul!



Skickar in det till Bruno och så får vi se vad han säger, hellre att den inte blir godkänt och så får jag vidarutveckla det hela än att inte skicka in alls. Ska även skicka med mina anteckningar och sammanfattaningar på Rom 8: 14-30.


Soft jobb

Har antagligen haft det mest softa arbetspasset någonsin.
Jobbade mellan 14-17.15 och satt på en stol i ettan (där man tar emot beställningar från bilarna) hela passet. Första timmen jobbade jag med Ilir, han tog beställning och jag tog betalt. Huuuur soft som helst. Resten av de två timmarna satt jag själv. Det var rätt lugnt så jag klarade det ganska bra faktiskt. Kändes schysst att jag fick komma och jobba och bara sita på en stol.

Ska plugga lite mer ikväll hade jag tänkt. Började med Brunos grej innan jobbet och ska fortsätta lite senare.


Ibland men bra ibland blir jag sugen på att göra Något Annat. Ni vet, bara dra, kanske långt kanske kort. Till London, italien, Paris eller något sådant. Eller kortare som till Norge. Bara lära känna massa människor och hm, inte börja om från början, men liksom vara ett tag där ingen känner en och man känner ingen. Fast jag tror aldrig det kommer hända. Det lockar liksom inte tillräckligt mycket plus att jag faktiskt är så pass nöjd med mitt liv, mina vänner, mitt allt att jag inte riktigt vill lämna det.

Sovdags

Gunnes tenta är klar och inskickad. Känns verkligen skönt. Nu hoppas jag att det går snabbt att få den rättad och att få poäng på den! Wii! imorn blir det Rosies tenta. Ska verkligen försöka fixa Bunos med men det är så himla svårt verkligen.

Är det någon mer än jag som är irriterad över att ebay inte har circle lenses?
Dom har ju i princip ALLT så när jag för något halv år sen tänkte pröva och sen om det fanns ett billigare alternativ än det jag handlat hos innan och kollade på ebay och fann nada så blev jag väldigt förvånad. Det säljs ju så mycket annat som är populärt i Kina, Thailand och Japan men inte det. Lösögonfransar köpte jag bla för 11 kr, och då fick jag tio par! Men men man kan väl inte få allt antar jag. Just nu väntar jag i alla fall på ett sött midjeskärp


Sött va? Kommer passa jättebra till linnen och längre tshirts! (det är bara bältet jag köpt alltså)

Längta längta tills den här dimper ner i brevlådan! Kostade bara 60 kr med! Sånt gillar vi!

Hm blev visst den här med, fast självklart i svart istället!

Tentaplugg

Två frågor kvar och sen är Gunnes hemtenta på 18 frågor klar!! Sista frågan är dock riktigt jobbig "Ge några exempel på konsekvenserna av en västerländsk naturalism enligt Stefan Gustavson och vad de får för betydelse."
Mest svår för att jag inte har något som helst material av Gustavsson. Ingen bok, inga stenciler, inga utskick på mail eller något sådant alls. Så det känns ju lite jobbigt. Men när den här är klar, inskickad och rättad (förutsatt att jag får G) så har jag 7,5 poäng av de 15 som saknas. Sen är det Rosies tenta på 4,5 p, som jag redan börjat på som ska klaras av. Helst ska jag även göra den där svåra uppgiften i Tolknings metodik med. Men noterade idag att jag inte blivit betygsatt i kursen "Kristen spiritualitet" en kurs jag deltog i helt och hållet. Läste alla böcker och var med i diskussionerna kring dem. Ska ringa Ingemar på måndag och be om betyg och i så fall har jag 3 p till! Så snart har ja de där betygen och då blir det dags att bråka lite till med csn! Tror jag ska skaffa e-leg och skicka in ansökan och sen bifoga betyget per mail! MJAU! Känner mig nästan lite upprymd av tanken! I alla fall så lär det ju säkert ta upp till två månader innan allt är klart, beror lite på hur lång tid det tar för mig att få allt rättat och så.

Min fot mår inte så bra. Den gör ont och jag kan inte gå ordentligt. Kommer ta minst en vecka innan jag kan stödja mig ordentligt på den och flera veckor innan den är läkt. Men det är skönt att ledband läker ihop av sig själv utan operation osv.

Nu ska jag ta tag i näst sista frågan "Teknisk framstegsoptimism och undergångsskräck har växlat under 18-1900-talet, ge exempel." Det borde väl inte ta allt för lång tid? eller vad tror ni?

Ledband

Har slitit av några ledband :(
Kommer ta några veckor innan det har läkt. Gör helt sjukt ont

Fot

Åh dumma dumma mig skadade foten innan :(
Var precis efter u-church, vi skulle gå och det var ett litet hål i marken och jag lyckades knäcka till foten och vristen. Gjorde ont med en gång men inte så ont sen ju mer jag gick på den desto ondare gjorde det och när vi nästan var hemma kunde jag i princip inte stödja min på foten.
Känns jättejobbigt för det blir antagligen akuten imorn och sen ingen praktik.
Men det blir i alla fall Borås i helgen, måste ta mig hem till familjen. Ska ju jobba (vill absolut inte missa jobb) och plugga och sånt. Får lite panik.

I alla fall så har dagen annars vart mysig. Höll på att inte komma upp alls till skolan men fick tvinga mig upp, detta resulterade i att vi kom försent till skolan. Lektionen var underbar som vanligt, håller med Vickan "Jag önskar att det här året aldrig tar slut"
Sen åkte vi ner på stan, var lite bas-saker som behövde införskaffas. Senare på kvällen u-church. Vi var bara fem pers och det kändes nästan lite som förr i tiden. Var i alla fall jättemysigt. Kändes nästan lite nostalgiskt att vara där, har ju inte vart på Cafét på hela sommaren.

Nu är det i alla fall dags att sova

cutiepie!


Livet

Var på min intervju på Lush idag!
Det var jättetrevligt och personalchefen var huuur mysig som helst men det verkar vara jättemånga som har sökt jobbet så det är nog inte så stor risk att just jag får det.

Sen var jag och Vixs på konfan. Det var mysigt, tror att det är favosaken på praktiken just nu. Imorns ka vi träffa rektorn för skolan som vi ska vara på varje onsdag och sen blir det miniorerna. Hoppas verkligen inte vi kommer smitta barnen med våran förkylning.

Falkenberg

FALKENBERG VAR UNDERBART!

Hade verkligen en så mysig helg. Har aldrig riktigt vart i Falkenberg innan men det varkar vara en riktigt mysig stad :D
Mötte i alla fall uppe Bunny and the rest på centralen och så tog vi tåget ner.

En katt och en kanin på väg!!!

Så vankades det alltså kräftskiva på kvällen! Mycket mycket underhållande!

I alla fall, sjukt härlig kväll, massa snack om allt mellan himmel och jord (tydligen invandring halvtimman innan vi somnade, måste vart sjuuuukt trött för jag minns inte ens att vi pratade om det) åt sjukt mycket mat, tex världens godaste laxpaj!

Ps. jag gillar min klass väldigt mycket.

Lush

Åh jag ska på jobbintervju på lush på tisdag!!!
De ringde nyss och frågade om ja ville komma! Känner mig så glad! Får gå lite tidigare från skolan bara :D Men men, det är inte hela världen!!

Ps. Anna du får väl stå utanför och vinka på mig om jag får jobbet, vet att du inte pallar dofterna därifrån :P

Pictures!



Fick finaste korsetten av Vixs idag :D I luuuuvs it!
Picture post!!!


Vi hade klassen på besök på torsdagen! Det var jättemysigt, vi åt mat och fikade och myste!

Dom är så mysiga!

Mamma och pappa var på besök i stan för att fira pappa  så jag passade på att mysa lite med dem senare på kvällen. Här är vi på Palace hotel!

Vickan och jag på praktiken! Här förbereder vi fika för de små barnen i minioerna!

Underbara U-church var här på mys, vi hade huuuur mycket kakor som helst!!!



Wait waaat?

Stora Lundby församling

Idag har vart en trött dag. En trött och seg dag.
Sen vi kom hem från Gråbo har jag verkligen inte haft någon energi. Pratade med de på CSN innan och kan nu konstatera att de är sämst. Verkligen sämst. De påstod att de fått in mina betyg från kortebo den 25/8 fast jag skickade med de i min första ansökan i början på JULI. I alla fall så måste jag göra två uppgifter till men då borde jag ha de 15 poäng som saknades. I alla fall. Nu är mitt schema för hösten fastställt. Jag minns inte om jag skivit det tidigare men Vickan och jag har ju alltås 50 % praktik i en församling i Gråbo. Där kommer vi vara mellan 2-5 dagar i vekan. Ungefär så här kommer mitt schema se ut

  • Måndag: Skola till kvart över tre. Bara gästföreläsare på måndagar
  • Tisdag: Först skola till halv ett sen åka ut till Gråbo. På tisdagen kommer vi vara med som ledare för konfirmander.
  • Onsdag: "Skolhäng"* mellan 11-13, Ledare på miniorerna* 14-17:30
  • Torsdag: Skola 08.45-12.30, en torsdag i månaden kommer vi vara med på KU*
  • Fredag: Varannan fredag är vi med som ledare i juniorerna* samt är med på grillkvällar ihop med Bikerchurch*
  • Lördag: Ledigt
  • Söndag: Kommer ibland vara med på Gudstjänster i Gråbo
Som ni ser har vi ett ganska späckat schema, det är verkligen heldagar som gäller, exempelvis på torsdagar när vi kommer vara med på KU, då kommer vi hålla igång mellan 09-23 ungefär, så det blir tufft. Sen ska man hålla koll på läxor och sånt med. Men vi trivis väldigt bra i försammlingen även om det nog kommer ta lite tid innan man vänjer sig vid att det är så långa dagar. Det går åt mycket energi när man håller på med barn måste jag säga.
Imorn blir det skola och sen på kvällen ska vi ha U-church här. Känns jättemysigt att få hit gänget så de får se hur jag har det här. Känns som om det var ett tag sen vi sågs nu. Behöver verkligen få umgås lite med de människorna. Tror de alltid kommer ha en särskild plats i mitt hjärta <3 Nu blir det väl snart sängen. Ska försöka lägga upp lite bilder med innom en snar framtid, har dock inte tagit så många som jag önskar att jag gjort.

*Skolhäng: Jag och Vickan kommer en dag i veckan hålla till på en högstadieskola under några timmar. Där kommer vi ha ett eget rum dit elever kan komma för att hänga, snacka, ha frågor om exempelvis livet eller Gud.

*Miniorer: Svenska kyrkans egen barnverksamhet för barn mellan 6-9 år. Är lite som en förskola, fast en dag i veckan, det är fika, sång, fri lek, samling med lite undervisning (om Gud så klart) och andakt på schemat. Vickan och jag är med som ledare och tar hand om barnen.

*KU: Står för Kyrkan Ungdom är motsvarigheten till frikyrkans ungdomsamling. Den är öppen för både kristna och okristna och jag tror det är både häng, fika och andakt på schemat. Jag anatar att Vickan och jag kommer vara medhjälpare utan större ansvar.

*Juniorer:
Samma sak som miniorerna fast för 10-13 åringar. Kanske lite annat upplägg.

*Bikerchurch: En organisation för kristna som gillar motorcyklar. De har ett ganska utåtriktat arbet och brukar hänga på festivaler och dylikt. Just nu har de ett samarbete med Gråbo komun och församling och har en hel del ungdomsaktiviter så som moppekvällar, fika på stan m.m.