Retreat

Nu är jag tillbaka från min retreat på Åh stiftgård.
Det var mycket intressant.
Tanken är ju att man ska vara ett dygn under fullständigsytstnad och stänga av mobiler och andra yttre faktorer och bara fokusera innåt. Eftersom det är en kristen grej är ju tanken även att man ska låta Gud tala till en på djupet.


Åh

Vi åkte dit med skolan igår runt tio tiden. Jag måste ärligt säga att jag egentligen tror att det är bättre att åka på en retrear där man känner så få som möjligt. Nu blev det sociala spelet väldigt konstigt. Man märkte tydligt att det var flera som inte visste hur man skulle reagera när man gik förbi varandra. Skulle man nicka, le, säga något eller bara tittat bort. Nästan alla tittade bort. Filk blev liksom lite osäkra och nästan på gränsen till närvösa så fort det dök upp en annan människa i närheten. Vi visste ju inte riktigt vad som förväntades av oss. Var det okej att göranågon lustig min åt någon annan? Ingen visste.


Jag passade på att ta lite bilder innan det var dags att stänga av mobilen helt

Mitt rum. Alla hade varsitt rum vilket var väldigt skönt!

Hur som helst var det väldigt skönt med den totala tystnaden. Att liksom inte behöva komma på något att säga utan bara vara. Tyvärr har jag väldigt svårt för det. Att koppla av och bara vara. Jag hade väldigt svårt att släppa koncentrationen och satt ganska ofta på helspänn. Vid måltiderna satt alla var och en vid var sitt bord, tror det var de tillfällena då jag var som mest lugn. Sen hade vi en del saker uppe i kurkan. Bla. tidebön som jag aldrig deltagit i innan. Det var väldigt hm annorlunda. Tänkte ja skulle göra ett litet videoinlägg om de olika sakerna vi gjorde faktiskt, men inte dirket ta upp så mycket av mina egna tankar och reflektioner som jag hade i min ensamhet.

Vaknade upp idag med världens mesnvärk. Tror inte jag haft så ont på flera år. Kroppen bar knapp och från magen och ryggen och ner på benen värkte det. Minns mest dagen som i en dimma. Gick på alla böner och samlingar men där emellan sov jag så mycket som möjligt för att hålla smärtan borta. Det kändes väldigt tråkigt att det skulle bli så just idag alla dagar. När det var dags för hemfärd mådde jag i alla fall lite bättre och nu ligger jag i min säng och bara vilar. Fick hem lie smått på posten med! Min snygga datordecoration, min whitening cream och stickers till mina kids i Gråbo.

Sär här blev datorn

Me like!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback