Myskväll

Mjau!
Var hemma igår hos mamma och pappa och hade det mega mysigt!
Fick både nya höstjacka (välbehövd och jättesöt) och ett par söta shorts från Timi!

Idag blev det tillbaka till Gbg och jag landade hos Soot för att hämta mitt skrivbord till rummet så nu är mitt nya datorset komplett! jag är så lycklig <3 Sitter vid det nu och njuter.
Kvällen har spenderats med pizza och skräckis a la riktigt åttital. Hur mysigt som helst! Nu blir det nog lite Batman: Arkham Asylum och sen sova. Ska ju upp tidigt imorn och jobba. Känns lite segt men jag har ju i alla fall så himla mysiga jobbarkompisar.


Wii!

Mah New Computor

Ah vilken underbar känsla det är att sitta vid sin nya alldeles egna första stationära dator!
Jag älskar den!

Det är Soot som har fixat allting! Tack tack tack! Har fått låna hans gamla tangntbord och stuff men ska försöka köpa ett eget när jag är lite rikare!

So much nomes! Sen har jag massa mer på steam med! Ska börja med Dead Space så fort jag kommer tillbaka från Borås hade jag tänkt. Ska nämligen åka dit över dagen och hälsa på!

Mer London!

Efter mina trevliga vistelse i Brooklyn  blev det alltså Green Park.
Känns som att man bara måste parka om man är i London. Finns så himla många fina parker.
Jag och Soot köpte med oss lite mackor från Pret och satte oss en bra stund i gräset och njöt av solen.

Senare gick vi vidare till Buckingham Palace och sen spenderade vi lite längre tid i Queens Garden.


Blev en hel del sight seeing den här dagen. Efter Queens Garden blev det både Picadilly Circus och Trafalga square!




Mindes att jag hade tagit kort här när jag var i London när jag var 15 och ville absolut ha ett foto från samma ställe. Tog mig dock en evighet att hitta bilden! Sp längesen det där var! Jag känner knappt igen mig!

Senare på kvällen blev det even more Camden efter ett snabbt ombyte och lite mer mat!
Givetvis besöktes Cyberdog även denna dag och köpte mig en till tshirt!

Är så himla gald för den där shrugen! Soot skulle tydligen köpt den till mig i födelsedagspresent men då var den slut i min storlek. Så tja det fick bli nu i istället. Den var verkligen snyggare på än vad jag ahde trott! Kände mig verkligen snygg i den, älskar sånna plagg som man liksom får en självförtroende boost av! Fick massa beröm för min outfit även denna dag :P Wow, you are wearing our socks! And Shrug! And Skirt!

På kvällen var vi så trötta att somnade efter att vi hade ätit en megapizza på gatan jämte vårt hostel. Men det var skönt att få sova ut med tanke på att jag kanppt fått fyra timmars sömn den natten.

London fort.

Söndagen var en av de bästa dagarna enligt mig.

Jag tvingade upp mig själv runt åtta tiden eftersom jag hade bestämt mig för att åka ut till Vineyard. Min pappa och mamma hade mycket kontakter i den församlingen när jag var liten och pappa åkte lite nu och då över för att spela lovsång i församlingen. Vi hade ofta engelsktalande vänner över hos oss när jag var barn och var väldigt tidigt van vid det engelska språket. När jag var i London som 12 åring åkte vi givetvis till församligen och jag ville verkligen gärna besöka den igen och hälsa på mamma och pappas gamla vänner.

Sagt och gjort, trött som bara den traskade jag ner till receptionen för att be dom hjälpa mig hitta adressen till Vineyard. Hade inte haft en tanke att kolla upp det innan jag åkte och kände mig lite nervös för att inte hitta adressen alls. Hur som helst så fick jag hjälp av en kille med sån där übersöt indiskbrittisk dialekt som ganska snabbt tog fram adressen på någon eniro-liknande sida. Jag höll tummarna för att det skulle vara rätt ställe. Fick en snabb vägbeskrivning. Visade sig att jag skulle byta fyra gånger och att det var ganska lång resväg så jag bestämde mig för att åka med en gång. Gick ner till Rusell squares tunnelbanestation och köpte ett dagskort.

Det kändes väldigt fint att få göra något på egen hand. Kände mig lite mindre som en turist och mer somlondonbo. Mycket tack vare att londons tunnelbanesystem är så himla lätt! Jag som annars är så virrig hade inga problem alls att ta mig runt överhuvudtaget. Sista resvägen var med tåg ut till Brooklyn.


Utsikt från mitt tågfönster
Kom snabbt ut på rätt gata och började traska nedåt. Det kändes verkligen som om alla stirrade på mig och jag var glad att jag hade valt väldigt neutralakläder. Jag gillade Brooklyn massa men det kändes verkligen att man var ute i förorten. När jag väl kom fram till rätt adress Brooklyn Road 746 visade det sig vara ett vanligt bostadshus.
Just då var jag verkligen nära på att börja gråta. Jag hade åkt i över en och en halv timma och så var det fel adress. Ringde på i alla fall i hopp om att få någon hjälp men ingen var hemma. Det kändes så meningslöst att åka tillbaka utan att ha fått gå på möte men jag hade ingen möjlighet att kolla upp rätt adress. Det fanns en internet café men det var stängt och klockan började närma sig elva. Eftersom jag hade gått förbi en "vanlig kyrka" dvs Englads motsvariget till Svenska kyrkan så bestämde jag mig för att gå tillbaka dit och fira gudstjänstr där.

Väl inne visade det sig att jag var den enda vita personen i hela kyrkan. Kändes lite konstigt och om jag hade tyckt att jag var utstirrad innan så var det inget jämfört med nu då alla alla alla vände sig om och tittade och viskade och hade sig. Hade verkligen önskat att någon hade kommit fram och pratat med mig men nej. Satt längst ut på kanten av en bänk i mitten av kyrkan. Det andra som var jobbgt var att alla var megafint uppklädda. Massa av kvinnorna hade sånna där tjusiga hattar och alla hade kjol eller klänning. Jag kände mig väldigt fel i mina korta shorts och en grå tshirt. Hoppas ingen tog allt för illa upp.  När gudstjänsten började var verkligen hela lokalen full! Hur som helst så var det hela supermysigt. De hade en riktigt härlig gospelkör och allt! Tyvärr fick jag inte höra någon ordentlig predikan eftersom det var indúction av de nya äldstebröderna och det blev väldigt weird när hela församlingen skulle stå upp och svära en ed på att ta hand om de nya osv.
Jag hade egentligen jättegärna velat vara med på fikat sen och socialisera mig men för att komma in i den lokalen var man liksom tvungen att gå igenom ett tåg av de 14 nya äldste och hälsa dem välkommna och jag kunde bara inte med att göra det. Så istället åkte jag in till Green Park och mötte upp Soot!




Efter mötet när folk började gå ut passade jag på att fota. Här ser vi bla en av de andra få vita som var där :P

Livet är fört kort....

Gha!
Jag har haft den värsta arbetsdagen i mitt liv, tror jag.

Allt började igår när jag fick det här messet "Hej Cecilia! Jag vill bara påminna dig om att du jobbar  11:30-17.00 på Mcdonalds **** och sedan 17.15-20" här på **** (mitt vanliga jobb)"
Jag tyckte det hela lät väldigt konstigt eftersom jag inte alls hade blivit tillsagd att jobba på ett annat McDonalds överhuvudtaget men tyckte kanske inte att det var hela världen. Kunde tyvärr inte ringa och fråga hur det här kom sig att jag skulle jobba på *** eftersom 3 hade allvarliga driftstörningar och nätet låg nere hela kvällen.

Hur som helst så åkte jag ner i god tid till det andra stället och mötes av ett ganska otrevligt bemötande. När jag sedan kom ner efter att ha bytt om fick jag ytterligare ett otervligt bemötande och det var nästan ingen som hälsade på mig, jag fick inte en genomgång av restaurangen så jag skulle hitta osv och det kändes mest som att jag var ivägen. På det här stället hade det ett annat betalsystem än vad jag är van vid och det gjorde att jag blev lite långsammare än annars plus att jag hela tiden fick fråga de andra i kassalinjen om vad jag hittade de olika sakerna och hur dom gör med det ena och det andra.

Så efter typ en halvtimma, knappt ens det, bliv jag avbytt, fick tilldelat mig en hoodie och ett "Nu ska du gå ut och dela ut de här rabattkupongerna" Kom tillbaka då, gå hit eller något annat och när jag frågade när jag skulle gå tillbaka fick jag bara ett "Du delar ut alla och sen kommer du tillbaka och hämtar mer"
Jag tittade misstroget ner på min hög som var lite tjockare än två biblar tillsammans och tänkte, ja jag har väl inget annat val. Gick och ställde mig på min tilldelade plats och jag skämdes mycket. 
Jag passar inte till sånt här alls. jag kan inte vara check och glad och skrika ut "NÅGON SOM VILL HA RABBATKUPONGER PÅ BIG MAC" Jag pallar det inte bara. Efter ett tag gick det lite bättre och efter en hel klass med trevliga skolkids var högen lite, dock inte märkbart mindre, men mitt självförtroende steg med ungefär 1000%. Och sen blev jag ännu lite gladare när det kom förbi en man som sa "Jag förstår varför dom har satt dig på det här, med det där vackar håret. Du lyser ju!" Sånt värmer hjärtat lite.

Efter kanske en 40 minuter kom det en tjej förbi med andra flygblad och jag sa lite på skämt till henne att "Ska vi byta flygblad" Hon skrattade och vi utbytte lappar.

Sen fick jag någon konstig ingivlese av att Åh vad skönt det hade varit med lite sälskap så innan hon hann springa iväg frågade jag om vi inte kunde dela ut lappar tillsammans. Hon blev asglad! Jag kände mig så lättad. Så då gick vi där och kände oss dumma tillsammans och pratade om hur pinsamt det var. Hur som helst så var vi ett toppenteam och det var så mycket lättare att dela ut när man var två. Efter någon timma var hon tyvärr tvungen att gå tillbaka till stället där hon jobbade på.
Så himla kul för hon jobbade med på McDonalds fast i Uppsala och var bara här på praktik från sin skola! Så sjukt kul! Så vi hade massa att prata om och har redan bestämt att vi ska ses igen på måndag. Hon var så himla mysig!


Kände mig väldigt ensam sedan när jag traskade omkring för att få ut resten. När allt var borta och jag kom tillbaka fick jag ett "Du kan ta en rast och sen får du fortsätta" Så himla hemskt. Mamma och pappa kom dick förbi en stund och chillade med mig ocg var lagom coola. Det kändes bra. Härligt nog så kom fina Jennie förbi och då gick tiden i alla fall lite fortare när jag fick prata en stund med henne.

Så hela det arbetspasset fick jag bara vara ute och dela ut flygblad. Vill aldrig aldrig aldrig jobba där igen. När jag sedan gick ner till mitt vanliga McDonalds kände jag mig så glad att träffa alla jobbarkomisar och jag kände mig så mycket säkrare på min position.

Gladast av allt för idag är jag i alla fall för att jag fått en ny bekant! Livet är för kort för att inte ta såna där chansningar, hur dumma de än kan kännas. Är verkligen jätteglad att jag vågade fråga om vi skulle gå tillsammans!

London!

Först och främst ska jag säga att min mobil råkade gå på i väskan någon gång under första (eller andra dagen) och det slukade nästan hela batteriet så stora delar är tyvärr från min mobilkamera, tyvärr.

Vi staratade tididgt tididgt på morgonen och åkte flygbuss ut till Säve. Jag var väldigt trött men väääldigt pepp och glad tjej!





Bea och Svanis på flygplatsen.

På schemat för första dagen stod främst att ta sig till hostelet och kanske gå ut på stan en sväng. Efter att vi hade kommit fram till Victoria station bestämde vi oss dumt nog för att gå till Generator Hostel, som vi skulle bo på. Kanske inte en jättelång väg egentligen, men med lite omvägar för att gå igen Queens Garden, äta mat, hälsa på en vän till Nalle så tog det över hela tre timmar. Mina fötter var inte glada. Jag ahde mina stora kängor eftersom de inte fick plats i väskan (och jah promt ville ha med dem till slimelight) fick jag ha på mig dem stora delar av dagen. jag fick megaskoskav eftersom jag aldrig använder just kängorna i lack utan de i läder och de hade jag olämpligt nog lämnat hemma hos mina föräldrar i Borås.


Jag vid Buckingham


Queens Garden

Hur som helst så kom vi fram till hoselet och det var okej. Varken mer eller mindre. Det var ju verkligen inte hög standrad och rummen var minimala men de hade en väldigt mysig bar, massa aktiviteter, gratis frukost och massa andra ungdommar så stämningen var i alla fall på topp!

Jag har nästan inga bilder från Generator som det heter, men hoppas jag kan gå lite från de andra senare.

Senare på kvällen satte vi oss i baren och myste lite och efter det gick vi till en pub i närheten av Covent Garden där Nalles vän Catt jobbade. Mycket trevligt. Vi åt mat och drack riktigt engelsk cider och hade det riktigt riktigt mysigt men alla var så oerhört trötta efter den långa resdagen så vi gick nog hem innan tolv tror jag,





Dag 2, dagen jag sett fram emot mest var fantastisk. Vaknade och längtade så till Camden att jag kunde dö. Var så otålig att jag inte ville gå den halvtimmes långa vägen från Rusell Squere men blev nedröstad av de andra.


Jag på Generator Hostel

Jag var väldigt angelägen om att snabbt komma till Cyberdog. Som jag har längtat!
Och som jag älskar det! Trivdes som bara den. Åh dne höga musiken, alla snygga anställda, alla kläder man bara vill ha! Fy vad underbart det måste vara att jobba där. Det måste kännas lite som att vara på club varge dag, eftersom det är den musiken som spelas. Jag hade kunnat köpa hur mycket som helst där inne men fick verkligen begränsa mig. Jag visste ju sedan innan att det här inte var en shopping resa för min del eftersom jag inte ens hunnit/kunnat lägga undan pengar till resan.



Suddigt-men det är ändå jag inne på Cyberdog!


So happy katt!
Jag pratade ganska mycket med flera av tjejerna inne i butiken och fick beröm för mina kläder och håret, haha. Och träffade hon tjejen vars blogg jag följer! Det var jättekul att träffa henne irl och hon tog min bloggadress osv. Hon blev verkligen jätteglad!





Jag stormtrivs i Camden. Ville liksom inte riktigt åka därifrån när det var dags men tillslut fick vi tom lite bråttom eftersom det vankades slimelight och förfest hos Catt!

Det var jätteroligt att åka ut till henne och träfa hennes två flatmates från Frankrike och Sverige. Tyvärr tog jag nästan inga bilder den kvällen men jag hade helt hysteriskt kul.
Var supernöjd med min outfit, håret, människorna och allt!
Och stället! Ni skulle sett stället! Tre våningar, 4 dansgolv, ett liverum med scen, ett karaokerum, ett stort rum med servering och mat, i ett av rummen stod det burar längs väggarna som man kunde gå in och dansa i och alla var så snygga! Det kallar jag en riktig clubb det! Hela kvällen spelades det bara bra musik, främst ebm och goth. Jag var givetvis i extas! Dansade i princip tills jag somnade och när jag väl somnade vägrade jag nästan att åka hem ändå för att stämningen var himmelsk. Tillslut tog vi i alla fall en taxi hem och var hemma runt fyra tiden.

Phu nu får det räcka för stunden. Kommer mer en annan gång!

Back från London

Wow.
Tillbaka från London nu. Ville verkligen inte åka därifrån.
Ska sätta mig och sortera lite bilder nu och sen kommer det upp lite smått och gott.
Det enda egentligen tråkiga var att jag inte fick tag på Isa, som jag verkligen hade velat träffa :(

Mjau

Har precis gjort scones och ligger och tittar på How I met your mother!
Älskar verkligen den serien, den är så mysig.

Jag är så peppad inför London nu. Så mycket att göra imorn. Växla pengar, packa klart, ev tvätta lite mer och massa andra småsaker!

Ska försöka ta någon bild på mitt hår imorn med. Var så himla konstigt för jag skulle toucha upp det lite med directions röda färg, så jag blandade pillarbox och rubine och de lilla lila som finns i rubine måste aktiverats för håret blev verkligen lila-rött :O
Helt okej färg men lite väl matt och mörk. Vi får se hur det ser ut imorn när det är tort och stylat :D

Säljer hårfärg!

Säljer lite färg!
Hojta till om det är något ni vill ha



1. Directions White toner - gör håret vitare och hjälper till att ta bort gula pigment i blont hår. Som silverschampo fast kraftigare!

2. Directions Silver toner - Samma som ovan, fast ger istället håret en silvrig nyans och inte vit.

3. Stargazers UV Pink - En av de bästa rosa nyanser jag använt och bäst av allt är att den lyser i UV ljus.

4. Stargazers Shocking pink - En jättebra rosa, ger ungefär samma starka rosa som ovan, fast utan att lysa i UV

5. Min egen tillblanadade lila - gjord endast på färger från directions, plum, lilac och flamingo pink

Alla färger kostar 50 kr styck + frakt på 18 kr


UPDATE:
White toner, silver toner och UV Pink är nu sålda!
Kvar finns alltså min lila färg och shocking pink

Myskväll!

Håhå!
Har haft en så mysig kväll med Vixs och firat hennes födelesdag bara vi två. Tog in rosten hit och köpte bröd, kakor, popcorn och överraskade henne med ett uppdukat bord väl lagom till honom kom in.
Så nu har vi suttit i flera timmar och tittat på Paradise Hotel och bara myst.

Innan dess började jag skriva på min packlista till London och tog fram resväskan och började faktiskt packa lite smått.
Kände att jag lika kunde packa ner lite tshirtar och likande som jag ändå inte kommer använda i veckan. Det gäller att packa smart nu så man får med sig allt hem sen. Min väska är heller inte den största men sattsar på att ta med ett stort handbagae och trycka ner så mycket kläder som möjligt där på ditvägen :)


Familjen Addams

Det känns så oerhört mysigt att TV4 visar Familjen Addams filmerna nu när jag är sjuk.
Igår visades första och idag vid fem kommer min personliga favorit, Den heliga familjen Addams, som den heter på svenska.

Jag har alltid älskat Familjen Addams och är uppvuxen med den, såväl serier com film, tecknad som otecknad, sen barnsben då min mamma älskade serien och filmerna när de väl kom. Jag har alltid tyckt att det är lite konstigt att mamma gillat den typen av humor eftersom det finns så mycket gothiska inslag och det är något min mamma inte är svag för. När jag på senare dar frågade henne hur det kom sig att hon gillade serien så sa hon att det var för att den är ett sådan slag i magen mot alla normer om hur en "vanlig familj" ska vara och hur man borde vara som hustru eller mamma och att hon älskade hur de drev med hela den amerikanska småborgeligheten.

Jag antar att det är ett drag som sitter i från min mammas vänsterradikala/feminisktiska ungdom eftersom hon nu trots allt är borgelig men ändå.


Min absoluta favoritkaraktär är Wednesday, här har vi en bild på henne från Tvserien från 64

Dock gillar jag egentligen utseendemässigt bättre Christina Ricci från 90 talets filmer.

Mitt stackars stackars hår

Jag är så ledsen.
Mitt hår är en stor katastrof just nu.
Jag har varit så glad över att mitt hår har börjat växa till sig. Och riktigt bra har kvaliten börjat bli med, fina toppar och lent har det varit. Jag har inte gjort en helblekning sedan i maj ocj sedan dess bara blekt rötterna.

Hur som helst, efter jag hade varit och simmar tänkte jag fixa mina rötter. Jag hade tappat ganska mycket färg under badet och funderade på hur jag skulle göra sedan. Mer rosa eller försöka bleka ner det?
Hur som helst. Lät det sitta i drygt en timma, precis som jag brukar och när jag sedan tvättade ur håret upptäckte jag att nästan all färga hade försvunnit. Håret var nu vagt rosa i massa olika nyanser. Jag blev väldigt förvånad. Visst ångorna från böekningen brukar ta en del men inte så mycket.
När jag sedan skulle torka håret upptäckte jag att jag hade tappat massor. Upp till tio centimeter på vissa ställen. Och det som var kvar såg inte roligt ut, matt och topparna var helt som stålul, inte så hårt, men ni vet, det ser ut som stål ul. Känns så himla himla tråkigt. Jag som varit så nöjd att det börjat ta sig och att de mådde så pass bra.

Jag undrar om det har något att göra med att jag la i blekningen direkt på hår som varit utsatt för klor. Håret mår ju inte alls bra av det och kanske har det med saken att göra? Någon som vet?

Nu har jag i alla fall lagt i en vanlig röd färg som faktiskt är jättefin och jag tänker inte bleka mitt hår inom en snar framtid. Visst håret kommer återhämta sig men just nu ser det verkligen förjävligt ut. Topparna har givetvis inte tagit åt sig färgen alls och det är svårt att få i extensionen och få det att se bra ut :(

What to do, what to do?

Sjuk Cissi

Jag är så sjuk.
Skulle försöka bosta mig med en dunder c-vitaminkur med tre brustabletter men det resulterade bara i att jag fem minuter senare spydde upp allt i duschen. Inte kul.
Hatar att vara så här sjuk. Har fått ställa in all form av aktivitet den närmaste tiden eftersom jag vill bli frisk tills på fredag då det äntligen är dags för London.

Trots sjukdom har helgen varit mysig.
Det var så kul att åka till the Reef i lördags. Kände dock redan när jag vaknade att jag var på väg att bli för sjuk men ville inte missa det. Tog mig upp kvart i sju och lyckades komma i tid ner till hamnen runt åtta tiden. Vi var alla väldigt trötta men väldigt pepp!

Startade upp resan med en oerhört god Sjömanstallrik fullproppad med bacon, prinskorv, småpotatis och köttbullar. Eftersom alla var så trötta satt vi mest och vilade stora delar av resan. Det gjorde inte mig så mycket, jag älskar att åka båt oavsett aktivitet.

När vi väl kom fram till the reef så var det precis lika mysigt som jag hade förväntat mig. Dock aningen mindre. Men de hade verkligen fått in den där karibiska känslan med alla färger, palmstockar och musik. Det fanns flera olika bubbelpooler, ett utomhusbad, ångbastu, vattenkana som man åkte i stora flytrinagar på med mörka tunnlar osv. Jag är väldigt nöjd. Efter klockan fyra blev jag dock helt slut. Hade verkligen tagit ut mig lite för mycket under diverse hoppande, simmande och brottande i vatten.

Innan vi åkte åt vi på en liten mysig restaurang i anslutning till hamnen.
Resan hem gick väldigt fort och jag låg ner i princip hela resan Var så himla trött.

Väl hemma hade ju Vixs och Maxine sitt födelsedgasparty och visst det kändes segt att komma hem och se ut som skit och egentligen bara vilja gå och lägga sig men det gick väldigt bra. Var uppe någon eller några timmar innan jag hoppade i säng och pratade främst med Karino, Elena, Soot och Jocke. Mycket trevligt.

Igårkväll var det mest vila. Färgade håret och sen tittade Vixis och jag på Paradise Hotel tills vi somande. Jag måste vart helt slut eftersom jag somnade innan klockan tolv.

Grattis Vix!

Idag är det Vickans födelsedag!
Just nu ligger hon och sover men jag tänkte snart gå in  och väcka henne med lite frukost på sängen!
Myys


Hoppas du får en toppen dag!

Vickan ska tillbaka till Svenljunga och fira med sin familj idag så vi ska fira mer ordentligt på onsdag. Hoppas jag mår bättre då för just nu är jag riktigt sjuk. :(

Blond vs Pink

Jag ska inte sitta här och säga att jag är trött på nyansen på mitt hår.

Men det är galet vad fort man glömmer av hur snabbt färgen tvättas ur, hur jobbigt det är med blödande hår, att man måste tänka på att inte ha för mycket vitt för det kommer ändå bara bli rosa, att man alltid måste ha färg hemma, redo ifall man tappat för mycket fär i duschen, alla dessa rosa hårstrån som ligger precis överallt.

När jag blvit blond glömde jag det här jättefort. Så lustigt egentligen.
Jag älskar den här färgen jättemycket men jag måste säga att jag under den här sommaren faktiskt kanske ändå lite växt ifrån det. Växt ifrån allt jobb. Nu tänker jag mest på hur skönt det var att kunna tvätta håret när som helst och hur lite jag behövde underhålla håret. Det var ju vara utväxten som skulle blekas.
Det jobbigaste var bara löshåret. Det var skitsvårt att få den i rätt blond nyans eftersom så ljust som jag hade inte gick att köpa och när man blekte det så slet det nåt så oerhört.

Jag tänkte hela tiden att jag ville ha rosa hår när jag åkte till London. Vet inte varför det kändes så viktigt men just nu måste jag säga att det inte alls känns särskilt viktigt.
Vi får se vad som händer efter jag har varrit på the reef. Då kommer jag ju ändå ha tappat hur mycket färg som helst!

Nu ska jag nog åka och simma.
Puss

Hösten är här

Nu är verkligen hösten här på riktigt.
Träden har på många ställen börjat skifta i rött, organe ocg gult och det går knappt att gå ut utan jacka längre.

Jag gillar hösten, eller i alla fall början på hösten. Då när det är så där härligt friskt och klart ute och inte blivit för kallt än. När man fortfarande inte behöver gå i tjock vinterkappa längre och när det är okej att kura ihop sig under en filt med levande ljus och en bra film en stormig och mörk höstkväll.

Jag tycker däremot inte om när hösten blir grå och tråkig, när alla löv ligger multna och mörka på makren och när det börjar bli frost ute. När det blir så kallt att man inte kan gå ut utan mössa och det regnar var eller varannan dag.

Men just nu är det bara finfint<3


Pizza and luvz

Ikväll ska Vix och jag ha en myskväll framför TV:n
Äta pizza och bara slappa. Ska verkligen bli mysigt. Hon är på väg hem nu men pizzan, om nom nom!

Haha det där är sååå jag

P1 ringer!

Wii!
Im so happy!
Innan idag så berättade de på p1 att de skulle diskutera Madame Butterfly som just nu sätts upp på operan i Stockholm. Den här versionen är japansk inspirerad med manga och lolita influenser så Nordegren sa typ "så ska vi försöka se om vi kan få tag på någon lolita som kan kommentera"
pågrund av att han sa "få tag på" så tänkte jag att jag lika gärna kunde slänga iväg ett mail om att om de inte hade någon annan så kunde de höra av sig till mig eftersom jag är insatt i kulturen osv.

Nu precis ringde dom, och hade redna bokat in någon annan. Men hon var å oerhört glad att jag hade hört av mig och vill tacka personligen! Hur coolt är inte det. Dom hade inte ens behövt skicka ett mail egentligen men hon ringde!!! Så vi pratade lite och hon berättade att hon var väldigt intresserad själv av det här osv.

Visst hade det varit jättekul att få vara med på radion men jag känner mig nästan ännu mer glad över att de ringde mig från redaktionen och tackade! Det gjorde verkligen min dag!!



Hur som helst så bad hon mig höra av sig sen efter programet och kommentera så det ska jag absolut göra!

Vill ha!






Morgonkatt

Klockan är nästan tolv och jag är den enda som är vaken.
Pappa jobbade natt, mamma har åkt till Bratislava, Samuel är i skolan och Gustav sover.

Jag passar på att göra en riktigt rejäl frukost med ostomelett med färsk basilika och mynta! Älskar att pappa har så många färska kryddor på balkongen!

Ute har det nästan blåst upp till storm och regnet vräker ner. Det är jättemysigt att vara inne i sånt här väder men jag ser inte fram emot att ta bussen tillbaka till Gbg senare idag. Hoppas det har lugnat ner sig tills dess!

London Calling!

Iiihp!
Tror ju faktiskt inte jag berättat för er att jag ska åka till London nästa helg!!!
Åh jag är så himla lycklig!

Var där första gången som 12 åring tillsammans med familjen och när vi skulle åka hem grät jag för att jag förälskat mig så i staden och inte ville åka därifrån. Då bodde vi hos ett par vänner till mamma och pappa. Pappa besökte regelbundet London när jag var liten eftersom han spelade och ledde lovsång väldigt ofta på den tiden. Vi hade mycket brittiska vänner som ofta var och hälsade på våran församling, Bellevue frikyrkoförsamling.

Hur som helst så har jag varit där ett par gånger sedan dess och älskar staden, folket, stämmningen och allt!

Det ska bli fruktansvärt kul att besöka staden med några utav mina bästa vänner. Egentligen var det inte tänkt att jag skulle åka med alls eftersom jag inte alls har råd men en liten katt betalde min resa <3

Vi ska bo på ett hostel som ligger på Russell Square som heter Generator Hostel och vi är där från fredag till tisdag! Så skönt att det liksom blir lite mer än en helg även om vi kommer spendera sista natten på flygplatsen :P


Vi ska gå på klubb

och sen massa turistsaker med så klart som Buckingham Palace, Queens garden, British Musem osv. Även om jag redan besökt de ställena innan är det alltid kul att komma tillbaka!

Sen ser jag så sjukt mycket fram emot Camden! Önskar så klart jag hade mer pengar att spendera men ändå! Bara känslan av att vara där och Cyberdog!


Åh jag är så himla pepp!!! Kan knappt vänta! Sitter och funderar över vilka kläder jag ska ha med mig och vilka olika platser jag helst vill hinna med. Ni får gärna ge tips om det tycker är något jag absolut inte får missa!

UV Pink

Åh vad jag tycker om doften av nytvättat hår.
Är alltid lite nervös när jag ska tvätta håret när det är tonat eftersom jag är rädd att jag ska tappa för mycket färg men jag är mycket nöjd. Tappade nästan ingen färg alls! Känner mig mer orolig för i helgen, tänker att efter en heldag på the reef (klorvatten + toning = man tappar sjukt mycket färg) så kommer det se hemskt ut och jag ska raka vägen till hem till Vickans och Maxines födelesedagskalas. Visst jag kommer komma runt tolvtiden men det kommer säkert fortfarande vara fest.

Många har frågat vilken färg det är jag har använt nu sen jag färgade om håret rosa och det är alltså Stargazers UV Pink!

Den lyser som ni säkert förstår i UV, något jag är mycket svag för! Innan har jag köpt den hos Jenny på Kawaii men nu är den slut där och de finns ingen annan återförsäljare i Sverige som säljer den. Har beställt från en annan i UK någon gång tidigare men det tog runt en månad - som alltid när det kommer till UK. De har sämst postsystem i världen. Det är ju pinsamt när man får hem saker från Japan på en tredejedel av tiden. Det känns lite osäkert att vara beroende av ett utlandsstore när det kommer till hårfärg. Visst kan man bygga upp ett litet lager hemma och ha en tio flaskor ståendes men det är inget jag har råd med nu.

Hur som helst så ska jag testa Stargazers andra rosa färg som verlar väldigt lik i färgen. Shocking Pink heter den. 


Tror det kommer bli bra men lite tråkigt att inte mitt hår kommer lysa i UV, bara extensionens. Hoppas inte det ser för dumt ut :S

Party!

Grattis mami på födelsedagen!



På grund av att mamma kommer åka till Bratislava (!) imornbitti så firades födelsedagen nu på kvällen. Mysigt värre

Stress

Nyss hemkommen från en snabbis hos Svanis!
Känner mig väldigt stressad. Mycket som ska göras nu, packa inför Borås, in till stan, ärenden och sen buss till mamma och pappa. Ska bli lite mysigt att komm dit igen!


Min kväll

Snart dags att sova!
Har suttit någon timma och bara spelat tetris och fortsatt lyssna på p1.
Vissa av delarna är så sorgliga att jag suttit och gråtit; framförallt den delen då de spelade upp ett telefonsvararmeddelande från en tjej som ringde hem till sin man för att berätta hur mycket hon älskade honom när hon insåg att hon faktiskt skulle dö. Det värsta vat nästan att hon faktiskt inte hade nått honom för att han låg och sov och telefonsvararen fick ta meddelandet. Jag tror att han så gärna hade velat ta det där samtalet på riktigt med henne.

Imorn åker jag tillbaka till Borås! Mammas födeelsedagsfirande står på schemat och jag spenderade dagar och timmar med att springa runt i butiker för att leta efter den perfekta presenten tills jag tillslut hittade turkosa ljushållare i glas som man hänger i fönstre. Min mammas älsklingsfärg är turkos och hon älskar såna där ljushållare så jag tror verkligen hon kommer bli nöjd!


Hittade ingen bra bild men här ser man lite hur den ser ut i alla fall!


Älskar mitt skal! Blir alltid så glad när jag använder min telefon för den är så fin!

Så här ser jag mest ut nu förtiden. Inte för att man kan se så mycket men jag lullar omkring i min "100% angel" topp som jag fick av kompis när jag var typ 10 år. Haha. Så kul att den fortfarande passar. Även om den var lite längre då. Men inte så mycket. jag var faktiskt väldigt lång som tio åring. Typ ett huvud längre än alla mina andra klasskompisar. Sen jag var 12 har jag bara vuxit drygt 2-3 cm tillskilland från många av mina andra vänninor som växte typ 10 cm under högstadiet :O

Fredrikshavn nästa!

Jag kan knappt vänta tills nästa vecka då vi ska åka över till The Reef, Fredrikshavns stora äventyrsbad!

Jag var där som liten innan de blev karibisktinspirerat och jag älskade det! Jag älskar ju verkligen att bada i pool och de hade massa olika bassänger, ruchkanor och två stora skepp med vattenkanoner som man kunde skuta på varandra!

Nu är det som sagt ombygt till ett mer karibisktinpiretat bad och det ska med verkligen bli spännande!



Visst ser det härligt ut?

Ännu bättre är att vi ska ta Stena Lines stora kryssningsbåt över! Jag älskar att åka båt! Verkligen älskar det. Älskar att känna vågorna eller att det gungar. Och att vara påväg. Jag tyckr ju generellt väldigt mycket om att färdas, bil, tåg, buss, flygplan. När jag väl är på långfärdsresor vill jag ju nästan aldrig komma fram. Tycker det är så mysigt att åka runt. Det som gör båt så unikt med är ju att det är så mycket större än alla andra fordon så man kan röra sig på ett helt annat sätt. Och så kan man passa på att handla tax free och spela lite!

11

Haft en ganska bra dag på jobbet!
Känns konstigt att kunna jobba restaurangens hela öppetid eftersom vi på Hulta hade öppen från 07-01.

Åh idad hade vi ett gäng på runt 20 asiater som kom in under ruschen och alla ville fota mig. Det kändes lite jobbigt efetrsom jag hade en egen kassa att ta hand om men jag föröskte posa så gott jag kunde mellan kunderna. Tillslut var det en av gästerna som frågade "Är du känd eller nåt?" Så himla kul! Men visst, kan förstå att det tänkte så när det står massa folk runt en och fotar med både kameror och mobiler XP

Nu ska jag frossa i p1:s special om 11 september! Eftersom det är tio år sedan har p1 ängnat stora delar av dagen till specialprogram och dokumentärer! Jag tycker verkligen att 11 september är en intressant (och givetvis djupt tragisk) händelse och jag tycker det är väldigt intressant med olika konspirationshandlingar, USA:s svar på händelsen osv.

Jobb och tip

Dag att jobba nu igen då!
Idag sju timmar. Hoppas det går bra!
Hade ne helt fantastisk kväll igår.
Allt tack vare Bunny och Jokaim som kom och hälsade på mig på jobbet igår och berättade att det var Tip. Hade helt och hållet glömt av det. Hade inte tänkt att gå på Tip men ville gärna gå på förfesten som skulle hållas hemma hos Patrik. Med tanke på att alla andra skulle vara fint uppklädda tänkte jag med passa på att klä upp mif. Körde på svart-vitt och randigt och kände mig ganska fin!
Väl hemma hos Patrik fick jag träffa Bunnys Lina nere från skåne. Mycket trevligt!

Hur som helst så lånade Bunny mig pengar till Tip och jag följde med! Även om jag inte kunde stanna så länge så var dte grymt kul. Jättehärlig musik och ALLA var såååå snygga!!

Nu måste jag åka.

Kawaiibyxor

Kollade på Kawaiis hemsida och nu verkar de som att stora delar av senaste fotograferingen kommit upp!
Tyckte dte var lite kul att av de fyra byxorna som finns inne så står jag för tre av dem :P


Mmm...scones

Baka scones utan ssmör... det blir ju inte eriktigt scones.
Hittade dock ett brittiskt recept med olivolja och naturell yoghurt. Visade sig sen att jag inte ens hade tillräckligt med youghirt men tog det jag hade och slängde in en deg i ugnen!
Nu väntar jag spänt på recultatet! Oavsett så är det ju alltid gott med nybakat bröd!
Ska absolut ha te till - det är nästan obligatoriskt till scones!

Här är receptet om någon vill testa:

Oh those bones

Lite smått jag är sugen på just nu


Dessa saker hade inte suttit helt fel till min garderob just nu!

Exploding head

Vaknade med en huvudvärk som inte är av denna värld.
Men bättre än igår i alla fall. Idag blir en lugn dag.
Jag ska rosta mackor med jordnössmör och titta på how I med your mother en stund tänkte jag.

Från rosa till blond!



Jag är så ledsen, hade helt glömt av den här kommentaren!

Hur som helst så var det faktiskt inte så svårt.
Eftersom jag tidiagre i år hade klippt av stora delar av mitt hår och vid det här laget som längst var lite mer än axellångt tänkte jag att det inte borde vara så svårt att få bort den rosa färgen. Jag hade ändå under vårterminen succesivt gått mot en ljusare rosa färg och jag valde att bleka hela håret när jag väl ändå skulle bleka utväxten och håret hade fade:at ganska mycket som det var.

Så såg håret ut någon dag innan jag blekte det!

Sedan blekte jag håret två gånger på samma kväll med Jane Hellen Mood Ultrablond för mörkt hår. Det är en av deras senaste blekningar och den tar lite mer än bara vanlig Ultrablond. Den bleker mellan 5-7 nyanser.

Efter en blekning fick jag bort rejält med färg och efter den andra blekningen hade jag en nästan vitt bottnen och resten var ljust ljust rosa

Den här är från samma dag jag blekte håret.

Efter det här tog jag det lugnt med blekningar i ca en månad för att inte lägga för stor belastning på håret.
Istället använde jag mig av silverschampoo 1-2 gånger i veckan och lät det sitta i mellan 15-60 min och jag kan verkligen säga att det gjorde UNDERVERK!
Jag köpte ett billigt på ICA Maxi för ca 50 kr och ärligt talat var det lika bra som det jag tidigare använt från Matrix så det kan jag verkligen rekomendera er alla som inte känner att ni har råd med silverschampo!

Innan den andra blekningen såg håret ut så här

Fortfarande med rosa pariter men mycket ljusare!

Efter jag hade blekt håret igen (tredje blekningen totalt) hade jag i White toner från Directions i runt en timma och det blev supervitt, på gränsen till lila förutom en del partier i bakhuvudet där håret varit som slitnast.

Jag älskade att vara vithårig men det blev så lätt grådassigt så jag valde efter någon månad en lite mer neutral ljust ljust blond nynas!

Hoppas det hjälpte!
Det jag kan säga är; blek inte för mycket! Det kommer döda ditt hår, har du längre än axel-långt så blek det absolut inte mer än en gång på en och samma dag. Varva med silverschampo och/eller white toners så mycket du bara kan emellan blekningnarna! Att bli så här ljus tog mig mellan 1-2 månader och då blekte jag bara hela håret tre gånger och en fjärde bara utväxten!
Lycka till!


Don't



En av de saker jag avskyr mest är när folk på stan eller folk jag knappt känner tar på mitt hår.
Som att det vore okej bara för att det är i en extrem färg. Jag har, sen jag var en liten liten flicka, hatat när folk tar på mitt hår, framförallt folk jag inte känner, så ni kan ju ana hur det känns när folk på stan får för sig att göra det bara för att de tycker mitt hår är fint eller coolt.
Det är ju fortfarande hår! Hår är alltid hår, det kommer kännas likadant som alla andras hår. Strukturen ändras ju inte för att jag har rosa hår! Hur svårt kan det vara att fatta det?!?

Om jag skulle ge en tjej på stan en komplimnag för hennes klänning skulle jag aldrig få för mig att dte är okej att dra lite i klänningen bara för att jag tycker den är snygg.
Jag förstår faktiskt inte varför folk inte fattar att det är ett intrång.



Sen är det givetvis skillnad när dte är en vän som tar på mitt hår eller så. Jag älskar att bli kliad i hårbottnen eller när någon nära leker med en lock så ingen utav mina närmaste borde känna sig träffade av det här<3

....

Hjärnskakning....

Bats from Insanity

Jag trotsade vädret och följde med Vixs till tempo för att hämta ut en avi.
För ett tag sen gjorde hon en ganska stor beställning från brittiska Insanity så jag passade på att beställa ett par hotpants de nyligen fått in.

Jag har redan leggingsen och klänningen från samma serie och älskar dem!

Love 'em!
Jätteskönt tyg så det passar väldigt bra att gå omkring i här hemma och kan säkert användas på klubbb med!

Nu har jag satt på potatis på spisen och tinar köttfärs. Hade tänkt göra en rejäl köttfärsgryta/sås till jobbet imorn.
Har bestämt mig för att försöka, mår så pass bra att jag kan klarar det. Hoppas jag!

Oboy och storm

Ute har det blåst upp till storm och regnet öser ner.
Jag sitter med en stor kopp varm oboy och tänkte titta lite på How I met your mother.
Även om jag hemskt gärna hade velat träffa Annis idag är jag ganska nöjd med att vara innomhus för tillfället.
Mår helt klart bättre i både huvud och hals idag men magen är ett enda virrvarr tyvärr.
Tror dock jag kommer kunna jobba imorn men känner mig lite orolig för att det är ett tufft nio timmars pass.
Nio timmar på McDonalds är och förblir det jobbigaste passet jag vet men man har ju inte så mycket val.

Hoppas ni alla får en fin dag<3

Pinky!

Mjau!
Blev faktiskt bättre än väntat med håret! Det täckte jättebra!
Kunde givetvis använda mina gamla extension så jag känner mig supernöjd.
Svårt att säga om det här är mer "Jag" än det röda. Bägge är verkligen jag!
Det bästa är att det passar ihop med alla mina gamla snyggingar^_^

Inte världens bästa (cam)bilder men bättre än inget!



Precis som back in the day!


Morning

God morgon!
Jag vaknade precis. Antar att jag sovit nästan tolv timmar i natt men det var mer än väl behövt. Har annars sovit väldigt dåligt i helgen.

Testade igår att lägga i lite rosa färg i luggen och det blev väldigt bra så nu tänkte jag att jag skulle tvätta håret en gång till och dra ut lite mer färg och sen blir det Hello Pink again!

Mår inte så bra idag heller känner jag, bultande huvudvärk, täppt näsa, halsont osv mrn hoppas ändå det kommer gå över av sig självt. Ska ju träffa Anna imorn och det vill jag inte missa!
Ska bädda ner mig i ett varmt bad med frukost och lite Kropp och själ, ett annat av mina favoritprogram på p1.

Take care!


Update
Sitter med färg i nu, ser ut att bli lite mer röd i bottnen än jag hade hoppats. Det var där färgen hade släppt minst men jag hade faktiskt hoppats att den rosa skulle täcka det ändå. Men vi får se hur det blir när jag tvättar ur den! Jag hoppas på det bästa :)

Dreamfall

Hade tänkt spela lite Dreamfall the longest journey på xboxen
men sladdarna krånglar så jag fick inte igång den. :(

Här är i alla fall en lite trailer!

/>

Har än så länge bara tittat på när Vickan har kört men det verkar rikigt lovande.
Iställer blir det Idol audition och sedan Wallander film!
Jag gillar egentligen inte Idol för fem öre men tycker att just själva uttagningen är ganska rolig.

Tyvärr verkar det som att jag har en smygande förkylning på gång. Åh jag vill verkligen inte bli sjuk men ögonen och näsan rinner nånstop och det känns som om någon knutit fast ett band hårt runt huvudet. Det bådar inte bra inför mitt nio timmars pass på onsdag. Jag har inte jobbat på en månad och det sista jag vill är att bli sjuk till första passet :S
Får hålla tummarna för att sjukdommen håller sig borta tills efter helgen i alla fall.
Ska trösta mig med lite popcorn och läsk!

Hair...again

Vad trött jag är på färg som inte sitter i :(

Tvättade håret idag för andra gången sen jag färgade håret rött och det ser ut så här:

Jag kan inte ha en färg som tappar så mycket på så lite tid. Det går bara inte. Just nu ser det så hemskt ut att jag inte riktigt kan visa mig in public.
Jag älskar färgen Fire från Directions men det här funkar inte. Jag har varken råd eller lust att färga håret efter varje tvätt.

Visst skulle jag kunna färga håret med min älskade Pillarbox Red igen men den är ett helvete att få ut och eftersom jag planerar att färga håret rosa igen inom sinnom tid så känns det helt onödigt.
Jag tror helt enkelt att det blir till att slänga i en flaska UV Pink från Stargazer - en av de rosa nyanser jag gillade bäst från i våras.
Det har varit kul att vara röd igen! Det är ju så jag! Massa gamla minnen kommer tillbaka och jag har passat på av att njuta av några favoritoutfits som jag inte kunde ha som rosa.


Blandning av Cupcake pink och UV pink

Men jag ser fram emot att vara rosa med så klart. Det har avrit mycket kläder som jag inte riktigt känt mig lika snygg som blond nu i sommar som jag älskade i våras. Visst funkar rosa perfekt till blondt men jag är ju en sån som inte tycker som att blanda in en tredje stark färg. Har jag haft neonrosa och svart har det helt enkelt inte känts lika snyggt som till det rosa håret.

Men sen tror jag absolut att det finns en risk att jag går tillbaka till blond igen, innan mitt hår blir för långt och det sliter för mycket att få bort all färg. Jag har faktiskt, after all, älskat att vara blond, det är bara det att jag tröttnat så lätt på det. Plus att det lätt ser så dassigt ut när det inte är just precis nytvättat eller utväxten precis blekt. Så är det väl egentligen med alla färger men jag har mest känt av  det som blond.

Fest!

Hade en sjukt kul kräftskiva måste jag säga!
Vi tog tåget in ganska tidigt till Falkenberg och passade på att äta på Burger Inn, innan vi åkte vidare till själva stugan. Väl där hjälpte vi till med att laga pizza, det mesta andra var redan fixat!
Vid fyra, fem tiden började det droppa in folk och då var det dags att göra en egen hatt till festen!


Med tanke på hur lite tid jag fakstiskt la ner på den är jag faktiskt riktigt nöjd!
Tråkigast var bara att de här färgerna inte matchar mitt hår längre :(

Hur som helst så blev det en riktigt trevlig kväll med massa mat, dans och mys. Vi kom i säng runt två tiden, ganska mycket tidigare än förra året men jag var så sjukt trött.
Idag hade vi megatur och fick åka bil tillbaka till Gbg. Riktigt nöjd katt.
Stort tack till Magda och Fluff för en fantastisk fest!

Nu sitter jag hemma i min säng och bara slappar. Blir en hel lugn söndagkväll helt enkelt.

Kräftis

Imorn är det äntligen dags för Magdalena och Fluffs årliga kräftskiva!
Jag har bara varit med ett år innan men det var en av de bästa festerna jag någonsin varit på!
Jag är så pepp!
Har kollat över lite vad jag ska ha på mig men kan inte helt bestämma mig.
Eftersom jag dock tyvärr inte äter kräftor ska jag ta med mig lite paj istället.
Det blir till att gå upp tidigt imorn. Vårat tåg går redan vid tolv tiden ner till Falkenberg så jag måste ha allt klart ikväll!

Hoppas ni alla får en fin helg!

Debatten


Här har vi en print screenad bild från debatten igår!

Åh det var så roligt att vara där. Först så hade jag jättetur och träffade Jacob från PP redan på bussen så vi hann snacka ihop oss lite om vad vi ville prata om redan innan, som tex att det inte är mediernas skyldighet att upprätthålla ett klotterplank där alla får säga vad de vill, att det oavsett ändå inte finns någon anonymitet på internet ändå och lite andra saker.

När vi väl kom dit blev vi bjudna på fika och fick sitta och vänta lite innan vi fick gå in i studion. Jag tyckte verkligen det var spännande! Jag och Jacob fick våra platser och så gicj TV-teamet igenom lite regler, vi repiterade starten osv. Sen kom alla kändisar in, lite senare än oss, såna som Gudrun Schyman, Regina Lund, Janne Josefsson, Åsa Vad-hon-nu-än-heter NY frun, och sen började det!

Jag ahde egentligen inte förväntat mig att få säga något men jag märkte ju hur svårt dte var att ta ordet när Belinda bara gav ordet till De Större Namnen, när jag väl satt där kände jag att jag hade väldigt mycket att säga och ville gärna styra in debatten på inriktingar som aldrig kom upp. Sen när jag även märkte att så fort någon av oss mindre inbjudna försökte ta ordet avbröt Belinda eller "ville styra tillbaka debatten till tidgare tråd" Så det var lite segt.

Men på det stora hela var det jätteroligt.
Det jag blev lite irriterad över sen var att när det väl var eftersnack ville jag jättegärna prata med Åsa och precis när hon blev ledig så ropade han som hade Eftersnacket "Hej ni fårn Piratpartiet, kom hit så ska vi disskuter" så resten av eftersnacket fick vi bara stå och lyssna på när hon från Norran, han från Politisk inkorekt och han från moderaterna pratade eftersom vi helelr här inte blev tillfrågade och när Jacob försökte bryta in så blev han avbruten.

Debatt

Iiiihp!
Jag ska vara med i SVT Debatt ikväll!
Häromdagen fick jag ett mail från Jacob Hallén från Piratpartiet som skrev att PP hade blivit inbjuden till SVT Debatt och att han ville ha med sig tre personer. Så man fick skicka in en intresseanmmälan och så skulle han välja tre personer han ville ha med!
Jag fick svar för några timmar siedan!



SVT Debatt är ett av mina favoritprogram och jag har faktiskt länge drömt om att själv få sitta i studion. Visst jag räknar inte med att få säga något men bara att få vara där känns fantastiskt och att få vara där som representant för Piratpartiet! Det kan ju inte bli bättre!

Programet startar klockan 22.00

Von Sydow

Tillbaka från mitt första möte på Af och jag är såååå provocerad.
Tydligen så ska Ebba från Sydow hålla en föreläsning på AF för arbetssökande som heter "Love it, live it"



De grupper som arbetsförmedlingen prioriterar och sattsar mest på är
*Folk som söker asyl
*Folk som fått asyl för senast 36 månader sedan
*Folk med funktionshinder
*Folk som varit långtidssjukskriva
*Folk som varit arbetslösa i över 300 dagar

Dessa grupper försöks hållas mer sysellsatta än andra och många behöver delta i olika aktiviteter eller föreläsningar för att ens få A-kassa.

Så många av de som går på det här kommer gå bara för att de måste gå.

Vad tror ni att den här tjejen, som verkligen fått allt serverat på ett fat har att säga till stackars långtidssjukskriva 35 åriga deprimerade Susanne? Eller till flyktingar som flytt hit för att de är hotade till livet?

Jag säger inte att inte Ebba har slitit och jobbat hårt i sitt liv.
Men alla vet att hon trolitvis inte hade varit där hon är idag om hon inte hade haft sitt efternamn.

Jag avskyr när människor som inte vet något om lidande och som är så checka som hon verkligen tror att de har något viktigt att säga till folk som egentligen inte kunde bry sig mindre om sådant som hon tycker är viktigt.
Bara titeln på föreläsningen känns som en spark i magen. Hur lätt är det att live it, love it om du kämpar med Post traumatisk stress tex?

Nu har jag ju givetvis inte varit på den här föreläsningen så jag kan egentligen inte uttala mig om själva innehållet men jag tycker personligen att AF borde lägga pengar på saker som faktiskt verkligen ger något eller inspirerar de grupper som Arbetsförmedlingen sattsar mest på.

Ni som har sett filmen "En på miljonen" kanske kommer ihåg scenen där Torsten har blivit arbetslös och deltar i en föreläsning om hur livet som arbetslös är. Då visar föreläsaren en liten film om Agneta Sjödin och hennes erfarenhet av arbetslöshet. Hon berättar att vid ett tillfälle var hon erbetslös i hela 3 månader och om hur fruktansvärt det var, andra sekunden ska hon ge possitiva tips om vad man kan göra med sin lediga tid, som att plocka bär och svamp och koka sylt.
Alla som ser filmen upplever att hon inte fattar någonting om hur de har de och det är lite så jag tänker mig att det kommer vara när Ebba har sin föreläsning.

Grattis!

Grattis pappa på födelsedagen

Här är en liten film pappa har gjort!