Familjen Addams

Det känns så oerhört mysigt att TV4 visar Familjen Addams filmerna nu när jag är sjuk.
Igår visades första och idag vid fem kommer min personliga favorit, Den heliga familjen Addams, som den heter på svenska.

Jag har alltid älskat Familjen Addams och är uppvuxen med den, såväl serier com film, tecknad som otecknad, sen barnsben då min mamma älskade serien och filmerna när de väl kom. Jag har alltid tyckt att det är lite konstigt att mamma gillat den typen av humor eftersom det finns så mycket gothiska inslag och det är något min mamma inte är svag för. När jag på senare dar frågade henne hur det kom sig att hon gillade serien så sa hon att det var för att den är ett sådan slag i magen mot alla normer om hur en "vanlig familj" ska vara och hur man borde vara som hustru eller mamma och att hon älskade hur de drev med hela den amerikanska småborgeligheten.

Jag antar att det är ett drag som sitter i från min mammas vänsterradikala/feminisktiska ungdom eftersom hon nu trots allt är borgelig men ändå.


Min absoluta favoritkaraktär är Wednesday, här har vi en bild på henne från Tvserien från 64

Dock gillar jag egentligen utseendemässigt bättre Christina Ricci från 90 talets filmer.

Kommentarer
Postat av: Luna/Karino

Haha, jag ville vara Morticia när jag var liten! Det var antagligen något de flesta alternativa tjejer gick igenom... x)

Postat av: mitsukai

När du kommer hit kan vi ha maraton. Jag har ju alla avsnitt från serien ^_^

2011-09-21 @ 00:10:34
URL: http://mitsukai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback