Livet är fört kort....

Gha!
Jag har haft den värsta arbetsdagen i mitt liv, tror jag.

Allt började igår när jag fick det här messet "Hej Cecilia! Jag vill bara påminna dig om att du jobbar  11:30-17.00 på Mcdonalds **** och sedan 17.15-20" här på **** (mitt vanliga jobb)"
Jag tyckte det hela lät väldigt konstigt eftersom jag inte alls hade blivit tillsagd att jobba på ett annat McDonalds överhuvudtaget men tyckte kanske inte att det var hela världen. Kunde tyvärr inte ringa och fråga hur det här kom sig att jag skulle jobba på *** eftersom 3 hade allvarliga driftstörningar och nätet låg nere hela kvällen.

Hur som helst så åkte jag ner i god tid till det andra stället och mötes av ett ganska otrevligt bemötande. När jag sedan kom ner efter att ha bytt om fick jag ytterligare ett otervligt bemötande och det var nästan ingen som hälsade på mig, jag fick inte en genomgång av restaurangen så jag skulle hitta osv och det kändes mest som att jag var ivägen. På det här stället hade det ett annat betalsystem än vad jag är van vid och det gjorde att jag blev lite långsammare än annars plus att jag hela tiden fick fråga de andra i kassalinjen om vad jag hittade de olika sakerna och hur dom gör med det ena och det andra.

Så efter typ en halvtimma, knappt ens det, bliv jag avbytt, fick tilldelat mig en hoodie och ett "Nu ska du gå ut och dela ut de här rabattkupongerna" Kom tillbaka då, gå hit eller något annat och när jag frågade när jag skulle gå tillbaka fick jag bara ett "Du delar ut alla och sen kommer du tillbaka och hämtar mer"
Jag tittade misstroget ner på min hög som var lite tjockare än två biblar tillsammans och tänkte, ja jag har väl inget annat val. Gick och ställde mig på min tilldelade plats och jag skämdes mycket. 
Jag passar inte till sånt här alls. jag kan inte vara check och glad och skrika ut "NÅGON SOM VILL HA RABBATKUPONGER PÅ BIG MAC" Jag pallar det inte bara. Efter ett tag gick det lite bättre och efter en hel klass med trevliga skolkids var högen lite, dock inte märkbart mindre, men mitt självförtroende steg med ungefär 1000%. Och sen blev jag ännu lite gladare när det kom förbi en man som sa "Jag förstår varför dom har satt dig på det här, med det där vackar håret. Du lyser ju!" Sånt värmer hjärtat lite.

Efter kanske en 40 minuter kom det en tjej förbi med andra flygblad och jag sa lite på skämt till henne att "Ska vi byta flygblad" Hon skrattade och vi utbytte lappar.

Sen fick jag någon konstig ingivlese av att Åh vad skönt det hade varit med lite sälskap så innan hon hann springa iväg frågade jag om vi inte kunde dela ut lappar tillsammans. Hon blev asglad! Jag kände mig så lättad. Så då gick vi där och kände oss dumma tillsammans och pratade om hur pinsamt det var. Hur som helst så var vi ett toppenteam och det var så mycket lättare att dela ut när man var två. Efter någon timma var hon tyvärr tvungen att gå tillbaka till stället där hon jobbade på.
Så himla kul för hon jobbade med på McDonalds fast i Uppsala och var bara här på praktik från sin skola! Så sjukt kul! Så vi hade massa att prata om och har redan bestämt att vi ska ses igen på måndag. Hon var så himla mysig!


Kände mig väldigt ensam sedan när jag traskade omkring för att få ut resten. När allt var borta och jag kom tillbaka fick jag ett "Du kan ta en rast och sen får du fortsätta" Så himla hemskt. Mamma och pappa kom dick förbi en stund och chillade med mig ocg var lagom coola. Det kändes bra. Härligt nog så kom fina Jennie förbi och då gick tiden i alla fall lite fortare när jag fick prata en stund med henne.

Så hela det arbetspasset fick jag bara vara ute och dela ut flygblad. Vill aldrig aldrig aldrig jobba där igen. När jag sedan gick ner till mitt vanliga McDonalds kände jag mig så glad att träffa alla jobbarkomisar och jag kände mig så mycket säkrare på min position.

Gladast av allt för idag är jag i alla fall för att jag fått en ny bekant! Livet är för kort för att inte ta såna där chansningar, hur dumma de än kan kännas. Är verkligen jätteglad att jag vågade fråga om vi skulle gå tillsammans!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback