The messiah, He came to set us free

Är det inte ganska så coolt att Jesaja skrev 700 innan Jesus föddes att frälsaren skulle komma från Davids släkt

(och vem kommer från Davids släkt om inte vår käre Jesus)

ja återger Jesajas ord (Alltså här talar Jesaja om frälsaren som ska komma, 700 år innan Jesus föddes)

 Ty ett barn är oss fött
en son är oss given
'Väldet är lagt på hans axlar
och detta är hans namn
Evig fader
Fredsfurste
Väldet ska bli stort
fredens välsignelse utan gräns
för Davids torn och hans rike

And you still Don't believe it?
I've got an other one

Fortfarande skrivet 700 år innan Jesus föddes (och detta för er som tror på vetenskapen är lika bevisat som att aristoteles har levt (alltså att Jesja levde 700 år innan Jesus föddes)

Men det var våra sjukdommar han bar
våra plågor han led
När vi trodde han blev straffad
slagen av Gud, förnedrad.
Han blev pinad för våra brott
sargad för våra synder
han tuktades för att vi skulle helas
hans sår gav oss bot


osv, det finns för många kopplingar i texten, för att det ska kunna vara en synd
Jesaja talar om en man som kommer för att ta bort våra synder, som blev slagen för våran skull
Och det är precis det som händer när Jesus kommer. Man kan försöka förklara bort det här, men egentlugen är det ganska idiotiskt. Det är ju redan bevisat att Jesus som människa fanns (för er som inte visste det, uppdatera er)
varför är det så svårt att tro att han skulle vara Guds son? Många av oss tror ju ändå på någon form av andlighet, vad är det med Jesus som folk har så svårt för. Om man studerar Bibeln noga kommer man fram till att den är sann, när man kan se sambanden, när man förstår vad som egentligen står och hur oerhört coolt det faktiskt är.
Alla som inte tror på Jesus, ja tycker ni ska studera bibeln noga och försök bevisa att Jesus inte har funnits, eller att han inte är Guds son (okej ja vet att man inte kan bevisa, på ett vetenskapligt sätt att Jesus är Guds son) sätt er in i kristendommen så kommer ni fatta att det är sant. Själv studerar jag bibeln med kritiska ögon och läser bla en bok av en person som försöker bevisa att gamla testamentet inte är sant. Just nu går ja en kurs som är oerhört provocerande för den kristna tron, men jag gör det för jag vet att det håller!

Nu menar att inte jag att låta som en fanatiker, och jag vet att de flesta inte ens bryr sig, de accepterar bara att Jesus inte finns och bryr sig inte om om de finns fakta eller inte, och jag förstår det till 100%. JAG sätter ju mig heller inte in i all alla andra religioner osv. Ville bara ge er något att tänka på!

29/08-09

Jag har haft en underbar helg verkligen! Tyvärr glömde jag självklart nyckeln när ja skulle åka hem till kortebo, men jag hade tur som fick sova hos Karin och det var jättemysigt. Måste prata med Anette så fort första lektionen är klar, så jag kan få låna en extra nyckel. Ska bli skönt att komma in till det egna rummet, duscha och fixa iordning. Min nya sammetsklänning kom igår (eller ja den kom ju i fredags men då var ja ju inte här) den är jättesöt verkligen! 

Helgen som sagt då var väldigt bra. Träffade Micke för första gången på fem veckor och det va underbart. Kändes t.o.m. lite nervöst när ja skulle gå av tåget, som när man precis hade blivit ihop. Sen på lördagen var vi på bokmässan och det va super, jag älskar verkligen bokmässan, det är så underbart. Alla människor, stämmningen, böckerna m.m. Sen åkte vi hem till Bollebygd.

Nu sitter jag på lektionen, har Ingemar nu och ska ha studieteknik. Jag tycker det är rätt tråkigt faktikst, men ja vet att det är nödvändigt. Sen ska vi ha andakt med själavårdarna och sen kommer det några samtalsteurapeuter som kommer hit som vi ska lyssna på, och det ska bli intressant! Nej nu är det back to work!

Blessings <3

25/08-09

Imorgon blir det bokmässan!
yay jag ser verkligen fram emot det, det ska verkligen bli underbart!
Sen på kvällen bär det äntligen av mot Micke. Kan inte fatta att jag inte har träffat honom på över en månad, det känns verkligen konstigt, men tiden har gått oerhört fort. Köpte en jättesöt klänning i sammet idag, Hittade massa snygga gothkläder och blev helt sjukt pepp på goth. Det är så otroligt vackert. Skulle verkligen önska att ja hade en större gothgarderob, men ja vet att jag antagligen inte skulle använda det ändå. Kan dock sitta i timmar och kolla på klänningar, kjolar, toppar, korsetter skor m,m. Sen har jag ju en förkärlek till sammet också. Vet att det är många som inte gillar det (jag nämner inga namn AMMI, hur kommer det sig egentligen att du inte gillar det?) men men. Sen väntar ja på lite stuff från Japan med...

Ska dock sätta i dreads om några veckor. Jag vet att ja har tjatat om det från och till i evigheter men nu har jag verkligen bestämt mig. Det blir vita och svarta, Tina Baby ska fixa åt mig <3 sen ska ja köpa några från Essa darling med <3 så det känns verkligen hur bra som helst. Ska bli kul att pröva något annat. har ju velat ha dreads så sjukt länge men aldrig vågat, men nu fixar ja det så vet ja sen om ja passar/trivs i det så behöver ja inte gå och tänka på det sen heller. Då vet ja, sen kan man ta ut dem och sätta i dem igen. Jag vet att det kan gå att kombinera lolita och dreads, men jag är personligen inte så pepp på¨det, det finns säkert de som skulle passa asbra i det, tro dock inte ja är en av dem, men I promise you, det kommer bli en del lolita, men främst lolita inspirerat kan ja tänka mig. Kommer kunna gå utan puffiga kjolar i flera veckor :P

24/9-08

Idag gick jag upp vid tio tiden för att börja packa, det bär av hemmåt mot Borås idag efter högskolan, så nu har ja två jättetunga väskor att släpa på hela dagen som jag inte ens orkar bära. Men men sdånt är livet. Just nu sitter jag och väntar på att det ska bli lunch, minns inte vad det var för lunch men jag tror bestämt att vi skulle få äppelpaj till efterrätt, det låter ganska bra, enligt mig. Idag har jag även spikat upp spegeln på väggen. Från början hade jag ju tänkt be Gösta göra det, men så va inte han där idag så jag tog hammare och spik och spikade upp dne helt enkelt. Det gick väldigt bra, inte för att det var svårt eller så att göra. Saken är ju bara den att andra alltid har gjort sånt åt mig (läs pappa) så jag var väldigt nöjd med det hela.

Igår hade jag en väldigt mysig kväll, den började med väldigt tråkigt med plugg i fee häftet, det går rätt bra, det är bara vissa frågort som är väldigt konstiga :p Anyway så kom Pilgrim och knackade på med en hammare i ahnden och frågade om jag ville vara med på lite handarbete i köket. Jag trodde då att någonting hade gått sönder och att han ville att jag skulle hjälpa till och tänkte tyst för mig själv, snälla nån hur ska ja klara av det här. Men väl i köket satt på tjejer och sydde. Då visade det sig att det va några från medeltidsföreningen som Pilgrim är med i som var där och pysslade. En av tjejerna kände ja t.o.m Elisabeth så ja hade en hemskt mysig kväll med pyssel (eller jag tittade bara på när de andra pysslade men det va väldigt trevligt och jag blev väldigt pepp på att vara med, har ju alltid älskat även medeltiden) fika och fototittande!
Nej nu ska jag starx bege mig upp mot matsalen och sedan där det av till flummLK, nej nu skrev jag ju fel, jag menar så klart HLK, lektionerna där är ju inte alls flummiga :P
Ha en underbar dag <3

Samtidigt rättfärdig och syndare

Nu sitter jag här för första gången på en lektion med en egen bärbar dator. det känns väldigt bra. Idag har vi börjat med en ny kurs. Romarbrevet. Det ska bli väldigt intressant, men det är sjukt mycket att läsa verkligen. Just nu har jag fyra böcker att läsa, en ska vara klar tills på tisdag, men jag har kommit en bit i den, dock är det väldigt svåra frågor som ja inte kommit så långt med. Det måste jag verkligen ta itu med IDAG. Jobbigt jobbigt, men men, jag tror jag klarar det. Blev klar med markus-uppsattsen igår. det är det största arbete jag någonsin gjort, men ändå vet jag att det bara är en G-uppsatts, ironiskt inte sant? Vi har Bruno i den här kursen och han har ett helt annat tempo än Ingemar, det är nästan så jag inte hinner skriva det här. haha, jag älskar den här skolan så otroligt mycket. Jag vill inte åka härifrån när det väl blir helg för att jag trivs så bra. jag älskar mitt lilla rum, som jag förövrigt tog tag i lite mer igår. Satte uppe papper på ena väggen med olika texter som ja gillar plus mina älskade spadet-kort. Älskar spader trycket. Ska springa ner till Gösta när skolan är slut och fråga om han kan hjälpa mig sätta upp min spegel! Det känns verkligen som ett Cissi-rum nu! Det gjorde det innan också, men nu känns det bättre!! Sen älskar jag att sitta på lektionerna och lyssa på allt intressant, även om jag inte förstår allt trivs jag ändå bra i skolbänken! Sedan är jag hemskt förtjust i att springa till biblioteket, det är helt otroligt. Det finns t.o.m feministisk teologi. Jag trivs med alla lärare och, ja jag vet inte vad jag ska säga men allt är så mysigt. Igår var jag med Jonas, Jocke och Glytten och handlade och det va väldigt trevligt, köpte hårfärg bla och färgade håret. Tror dock inte någon har märkt det och det är bara positivt, det måste betyda att ingen märkt att färgen på mitt riktiga hår började gå ut, men att hårförlängningen fortfarande var svart :P

Idag har vi bönedag på skolan, den börjar egentligen kl halv tio, men vi var den enda klassen som skulle samlas innan och ha lektion, mest för att vi behövde komma igång med den nya kursen. Det ska bli intressant med bönedag. Egentligen ber man inte hela dagen, men mycket. Först är det lite predikan av Ingemar, sen blir det bön i basgrupperna (min basgrupp är jättetrevlig)  sen blir det någon form av bönevandring (har ingen aning om hur den kommer se ut) och sen blir det nattvard. Som sagt, väldigt trevlig dag.
Sen MÅSTE ja som sagt ta tag i fees bok. Den är verkligen intressant. Den handlar om hur man ska tolka, använda och förstå Biblen på bästa sätt. Nej nu ska jag ta och konsentrera mig på Bruno till 100%
Ha en välsignad dag <3

I wanna do something that matters

Man tänker så ofta om inte, ni vet om ja inte hade gått ditt, om ja inte hade sagt så där, om ja inte hade väntat så länge med att köpa den där klänningen som nu är slutsåld

Men egentligen så borde man nog tänka om istället. Om jag hade köpt klänningen med en gång, om ja hade vart smart nog att inte gå dit eller fattat vad man bör säga så skulle man nog vara mer förståndig. Det är ju mycket bättre att tänka efter innan och inte efter. Visst man kan säga att man lär sig mer om man inte tänker efter innan, men egentligen är det bullshit, man lär sig inte alls, man gör ju samma misstag om och om igen. Allt från små saker till, som att om man är alkoholist så vet man att man kommer köpa sprit om man går in på systembolaget, spelar ingen roll hur många gånger man gått in innan utan att tänka efter, till att stora saker, som att inte låna stora summor pengar om man vet att man har dåligt ekonomiskthuvud.

Därför tror ja inte att man alltid ska ta så lätt på allt. Visst tror ja att man kan lära sig av sina misstag absolut, men alla gör inte det alltid,

men ändå så tänker man, om inte om vore
om inte om vore
om inte om vore....