Lazy

Vi är verkligen segast i värdlden i min familj! (minus pappa) Vi hade bestäm att vi skulle gå upp elva idag för att äta gemensam frukost. Så blev inte fallet. Jag somnade runt fyra och ställde inte klockan utan tänkte att det är bättre att nån kommer ner och hämtar mig. Minns sedan att jag
a. vakande av mess från Charmy runt åtta eller nåt, slocknade som en sten med en gång
b. pappa va nere en gång vid elva för att hämta mig, ja tänkte att ja skulle gå upp, somnade om.
c. pappa kommer ner en gång till och börjar skaka mig och säger något om sisten upp...ja tänker nu måste ja verkligen gå upp. Somnade om.
d. Vaknade av telefonen klockan ett. Gick upp.

Då hade pappa inte fått upp någon vid elva tydligen och slutligen gett upp och ätit fruksot själv. Stackars pappa. Men vi ska ta en adventsfika och tända första ljuset sen om nån timma.


Hittade den här på Monochromes hemsida! Var på min födelsedag tror jag!

You're not alone

Ikväll är det mysig hemmakväll som gäller! Har baka bullar och städat och pyntat under kvällen och nu tittar vi på en film som heter seven pounds ganska sad och slow film. Men fin. Gårdagens spenderades i Göteborg med bästa Charmy! Vi hade tänkt gå ut, fixade oss och myste och var superpeppade men när i väl kom ut gick vi vilse och Charmy tappade sin lins så vi fick åka hem och byta. På bussen in till stan igen var det en tjej som stötte på oss och sen la vi ner utgången och stannade hemma istället. Tycker ändå det var en mysig och lyckad kväll. På vägen in till stan pratade vi engelska och sjöng kristna lovsånger. Högt. Det kändes med mysigt!


Ulrika (hon från Flexlife) ringde häromdan med så nu har jag fått ny tid för min intervju, känns skönt att få det gjort. Det blir på tisdag klockan nio. Hoppas jag kommer funka så tidigt på morgonen. Det får helt enkelt bli att sova i Göteborg mån-tis! Till helgen ser jag fram emot Monochrome!


I tirsdags var vi hemma hos Varg, det var jättemysigt, var säkert ett halvårsen jag var där nu senast så det va verkligen kul! Gillar hans lägenhet hur mycket som helst!

Det belv väldigt trångt! Men väldigt mysigt!

Marika och Josh

Soot och Marjorie

Idag köpte jag en ny korsett-topp! Tycker det är väldigt spännande att Lindex gjort en med en så fin planchett, sen hade det vart kul att ha en med stålskenor men det kan man ju knappast köpa på Lindex :P Dock fanns den bara i storlek 36/38 vilken var way för stort för mig så ja satte mig och sydde in den nästan de första jag gjorde när jag kom hem. Blev helt okej, bara man inte tittar noga på sömmarna (känner att ja kanske borde bett Vickan om hjälp :P) Så under en tid då jag var oerhört uttråkad tog ja runt 70 egobilder :P Här kommer några:


Mjau! Just det ja, det här är ju min nyaste hårfärg. Fick en chock först när ja insåg hur mörkt det blev. Har inte haft det så mörkt på ett år, kändes lite tungt först men nu gillar ja det mer och mer. Det är en blandning av svart och rött, känns ganska bra faktiskt! Får se hur länge ja har det. Men just nu känns det bra!

Vård av sjukt barn

Eftersom jag inte bor i Göteborg hade jag ingen jättekoll på vart Gårdatorget låg där FLEXLIFE hade sitt kontor (alltså dit jag skulle på anställningsintervju) så ja sökte på västtrafiks hemsida för att få upp resvägen. Visade sig att det var två byten varav det va en kvarts väntetid på ena stället. Så efter ja hade gått av vid Korsvägen bytte ja till en buss som tog mig till Betaniagatan läge B, skulle sedan gå på en annan buss en kvart senare från läge C. Självklart missar ja hållplatsen och får gå tillbaka en bit. När ja kommer fram till läge B ser ja att hållplatsen rakt över vägen är läge A, inte C och det finns inget läge C så långt ja kan se, ja börjar springa omkring för att hitta det och det börjar bli tight med tid, frågar en del människor, ingen har en anning om vart läge C ligger. Tre min innan bussen ska gå tänker ja att ja måste ringa Ulrika och tala om att jag kommer bli sen, eller kanske inte kan komma alls, hade ingen aning om vart torget låg så ja visste inte om ja skulle kunna hitta inom den närmaste timman. Bestämmer mig för att ta en sista titt på gatan bakom den jag var på och där i ögonvrån ser ja läge C! Vilken lycka, får springa lite och kommer precis med bussen! Kommer fram till Gårdatorget och hittar snabbt byggnaden. Kom dit en 20 min innan intervjun (det va enda bussen som passade in helt enkelt) och ringer Jossa för att stilla mina nerver. När det är runt sju min kvar bestämmer ja mig för att gå in. Fixar nervöst till frisyren i hissen och går med säkra steg och ringer på. En jättetrevli tjej öpnnar för mig och talar till min stora besvikelse om att Ulrika är hemma för vård av sjukt barn. Hon tar mitt namn och telefonnr och försäkrar mig att Ulrika snart kommer ringa olch boka en ny tid. Sorgset lämnar jag byggnaden och bestämmer mig för att gå hela vägen till korsvägen. Går förbi Nimaihuset som väcker roliga minnen och möter upp Charmy inne i stan. Senare träffar vi Martina, en vän till Soot som är uppe i stan och sen slutligen Soot, går och äter på en jättemysig salladsbar och resten av kvällen är supertrevlig.

Känns självklart lite surt att inte få intervjun gjort, men det va inte hela världen, tycker mer det är konstigt att hon inte ringt för att boka ný tid. Får ta och ringa på fredag eller nåt om hon inte hört av sig än då.

Nom nom

Nu ska jag iväg på anställningsintervju om bara några timmar! Wish me luck! Känner mig lite nervös. Är lite rädd att jag inte ska hitta, men bussen kommer in 25 min innan ja ska va där så ja lär ju ha tid att hitta om inte annat. Hoppas verkligen det kommer gå bra! har haft en jättefin helg. I lördags var jag på inflyttningsfest för ett par vänner till Bunny och soot, väldigt trevligt och igår var vi ute och hälsade på en vän till Soot i i Bergsjön. Åkte förbi Bellevue och Kortedala och så och det kändes så nostalgiskt, ja kände inte direkt igen mig, bodde ju bara där i två år men så såg ja hemköp och då kände ja faktiskt igen mig lite mer, minns på ett ungefär vilekt håll vi brukade komma från när vi gick dit. Vi bodde på Vintergatan, minns det som ett ganska mysigt område. På sommaren satte de alltid upp såna där stora pooler på varje gård som självklart var väldigt uppskattat av alla barn. Väll hemma hos Håpe snackade vi och spelade tv-spel. Mysigt värre! På kvällen slappade vi mest och hade filmkväll! har äntligen sett Zoolander nu! Har velat se den länge men det har inte blivit av. Nej nu ska ja duscha och fixa i ordning mig så ja inte kommer för sent.

I'll do anything for you

Första närvaorprovet i matten avklarat! Gustav förklarade jättebra. Hade ingen aning om att han var så pedagogisk, han satt enr emd mig var tålmodig förklarade flera gånger när jag inte förstod och så. Så jag fick alla rätt och högsta poäng på första! Kändes hur bra som helst. Sen skrev ja klart mitt cv, bestämde mig för vad ja skulle ha för kläder imorn och vad ja ska ha på intevjun. Jag tvättade löshåret med sköljmedel och har kört en tvätt. Haha hjälp va produktiv jag har varit idag! Nu ska jag bara packa inför helgen och så sen är jag klar. Känns nice.

La över lite bilder från mobil till datorn innan.

Nya peruk


Gustav och ja efter matteplugget!

Jensens med familjen på farsdag

Ja och Charmy hittade kattmasker på Lindes

Jag tycker rätt bra om den här hårfärgen egentligen men nu när jag tittat på massa bilder från när det va riktigt rött blir man ju lite sugen. Fast det är inte som att ja skulle gå tillbaka till det. Alldeles för omständigt. Tyvärr.

Hemma på mitt rum, tror håret va lite mer nyfärgat där. Behöver nog färga om det snart egentligen. Fuderar på vad ja ska använda för nyans bara.

Cold water

Ny dag! Sov helt sjukt länge. Vaknade av mig själv tio i tolv och tänkte nu måste ja gå upp men så la ja mig ner igen och somnade om... Mamma kom in och väckte mig klockan ett sen. Nu har jag precis ätit frukost och ska börja skriva ett CV. Ulrika på bemmaningsföretaget sa att det var bra om jag tog med mig ett. Sen ska jag tvätta och bestämma mig för vad ja ska ha på mig på intervjun, och va ja ska ha på mig i helgen överlag. Imorgon ska jag på fest i Gbg och söndag hem till en av Soots vänner. Sen måste ja göra min uppgift i matten. Den ska in idag. Tittade på den precis, tre uppgifter som ska lösas. Jag förstod absolut ingenting. Måste be Gustav hjälpa mig när han kommer hem sen och hitta min mattebok. Pappa måste lagt undan den. Kändes så värdelöst att behöva köpa en mattebok för 300 som ja ska använda en månad liksom. Men men, sånt är livet.
Ha en fin dag :*

Alla som säger att de tycker om Obama är egentligen rasister...

...I alla fall om man ska tro Ammi. Det var i alla fall vad hon bestämt hävdade under samtal med en amerikanare när vi var på rockbaren. Ja är ganska säker på att hon bara va provocerande men den stackars killen haha, fattade inte riktigt det.

Åh ja känner mig på topp! Humöret är på topp, ja har haft en jättebra dag på jobbet och allt stämmer. Jag fick bla veta att ja jobbade under cso i fredags! Min första cso (cso är en s.k. undercover gäst som besöker olika mcdonalds restauranger och bedömmer snabbhet, artighet, kvalité osv) Så nu får ja lite exta i lön med. Tror jag, är ganska säker på att man får 300-500 extra i lön om man jobbar under cso!
Sen har ja även fått anställningsintervju för ett bemanningsföretag i Göteborg. Snälla Soot fixade det, eftersom han själv inte kunde ta det. Så på måndag ska ja på intervju. Får i så fall jobba extra under december med att packa och märka varor på någon köttfabrik. Inte så fancy kanske men det ger pengar. Eftersom ja bara fick 4 tider i hela december (bla på annandagen) så kommer det ju inte krocka. Plus att ja nog kommer bo lite i göteborg i så fall och det känns ju bara härligt!

Sen har ja äntligen fått hem min peruk! Tog över en månad men det var lätt värt det. Ser nästan ut som en helt annan människa! Får en annan ansiktsform osv.
Kanske ska färga det svart i alla fall? Nja, inte än, men efter jul kanske!

Känn ingen sorg för mig i Göteborg

Hej och hå! Har spenderat tiden i gbg sen i lördags så det har vart dåligt med uppdatringar. Har varit där mer än ja vart hemma i Borås. Känns nästan som om jag flyttat dit. Åh vad ja älskar den staden. Och människorna! Äntligen va älsklings Ammi uppe på besök så vi hade det toppen så klart. Hann även träffa Charmy, Anki och Soot. Mysigt mysigt. Vi har haft filmkvällar, utekväll, shopping och matlagning!

Här kommer lite bilder:

Ammi hade köpt nytt hår

Nom nom, Soot!

Ammi och ja hade bestämt oss för att vi skulle matcha med svarta snygga klänningar men vad gör man när man inte hittar nån snygg klänning. Jo, man går in på lindex barnavdelning, kollar upp alla möjliga plagg och köper tillslut varsitt (barn) nattlinne i vitt och rosa med en robbot på. Visst är det logiskt. Sen har man det på kvällen, när man går ut, på rockbaren.Ammi i sin klänning! Vi klippte upp ringningen på dom så de inte skulle sitta så tight i halsen och Ammi gjorde en slits och ja började klippa upp min rygg så ja fick sätta mig och sy ihop det, för hand, typ tio min innan vi skulle gå. Haha, good times!

Närbild på trycket! Hjärtat glittrar!

Riktigt kul var det faktiskt att gå ut i de här kläderna för de va ju massa kommenterade!

Min snygging!

Det här va med så weird för vi hade under kvällen bett en av de här killarna ta en bild på oss ihop och senare under kvällen kom en av dom fram till oss och frågade om vi kunde ta en gruppbild med dom och visst gärna sa vi sen säger killen "but we dont have a kamera so canwe use yours?" So werid, varför ville de då ta en bild, de skulle ju ändå aldrig få den, anyway sen när vi tatt bilden viskar han som satt jämte mig "you are so beautiful, Cecilia" japp, och Ammi snackade politik med kille jämte sig. Haha

Mys mys

Och det här va med så sjukt, den här killen hade glömt sin nycket upp till sin lägenhet och han hörde när vi pratade och att vi skulle till mossen och frågade om vi bodde i studentlägenhet, vi berättade att vi skulle till vår vän Christian som bodde där och han bara skönt, då kommer ja in, ja har glömt min nyckel, och Ammi sa typ vi släpper bara in dig om vi får en cigg och han bara "ja har inga" då sa Ammi "okej då vill ja ha en påfågel" Killen frågade då,
-En påfågel vad är det?
-Vet du inte vad en påfågel är?
-Nej, är det nån drog eller?
-Seriöst en påfågel, alltså fågeln påfågel?
-Slut driv med mig, ja vet inte vad en påfågel är för nåt. Ja kommer från landet.
So weird, spelade ingen roll hur många gånger vi sa att vi menade fågeln påfågel. Senare på bussen frågade han hur stort golv Christian hade.
Träffade Evelina en gång på bussen

Älskar den här klänningen! Tror ja skulle kunna bo i den emellanåt! Lagom lång, härligt material, fickor (hur underbart är det inte med klänningar med fickor, upptäckte idag till min stora förvåning och lycka att ja hade fickor på min vinterkappa, hade inte sett det innan!)

Sista bilden! Ha det fint <3Joyfull

Mjau! Nu var det ett tag sen jag skrev, men jag har vart i gbg hela veckan så ja har inte haft tid! Dagarna har spenderats till stora delar i Soots supermysiga lägenhet (kunde inte trivts bättre än vad ja gör där) med matlganing och film osv, Charmy och jag har även hunnit med tjejsnack och fika och lite shopping. Mysigt värre. har helt enkelt haft en kanonvecka.

Idag har jag jobbat. Det var massa folk under stora delar av tiden och vid ett läge var jag helt själv i kassan och det kom hur mycket folk som helst. Jobbigt jobbigt! Sen hade vi en tävling om vem som kunde sälja flest lökringar och jag vann! Yay, glad katt. Jag är rätt bra på att sälja saker, eller i alla fall få folk att tro att dom behöver saker de ev. inte behöver. Mina tjejkompisar brukar säga att det är farligt att shoppa med mig eftersom de alltid slutar med att de köper för mycket för att ja alltid får dem att köpa saker (? haha, jag gör det inte medvetet i alla fall)
Vann massa fika, så nu sitter ja här med läsk och bulle och paj och muffin! Massa fredagsmys helt enkelt.

Ska ta och ladda upp lite bilder från veckan som gått. Har inte alls tagit många tyvärr. Trodde ja hade helt slut på batteri tills det på onsdagen visade sig att ja hade lite kvar i alla fall så det blev lite bilder i slutet!


På torsdagen förra veckan var jag, maya och Vixs en sväng på stan. Här är vi på Mcdonalds!

På kvällen blev det U-church. Vi hjälpte Marika välja glasögon, hon hade med sig typ tolv par eller nåt.

Mys mys

På lördagen var det dags för monochrome, jag och Karino var på förfest hos Soot!

Min favokarin va snygg jazzstjärna från tjugotalet!

Jag

En Marla Singer och en katt

Jag och Karino!

Söt katt

Så söt bild! Karino och Gexs! och Soot och Bunny i bakgrunden!

På Monochrome mötte vi upp folket från u-church! Här ser vi bla Johannes <3

Soot och Marika


Söt söt söt bild på Johannes och Marjorie (och lite av Magdas huvud)

Mjau, vit Per!

Nom nom nom

Sen blev det ju typ inga bilder från denna vecka

Här är en bild på Charmy, när vi va på McDonalds

Jag, vid Soots dator!

På kvällen var det u-church, här är Josh och Varg på bussen, Joshi berättade något väldigt intressant, väldigt ingående :P

Älskar dom här människorna <3Så det va alla bilder! Nu ska jag måla naglarna och platta håret och lägga fram kläder för imorn och försöka få tag på Amster! Vi ska ha det så mysigt imorn, har saknat ihjäl mig efter henne <3

Mormor

God morgon! Trodde jag skulle komma upp tidigare idag men det visade sig att vi inte ska åka förens efter fem så, jag kunde lätt sova till halv tolv! Blev dock väckt klockan sex först, av Soot som ringde, tänk att man kan bli så glad över ett telefonsamtal liksom! Idag ska jag följa med mamma till Floby (igen) och vara med på Husmorsförbundets 55 års jubileum (55 år i floby). Det är ett förbund som värnar om kvinnors rätt till både arbetsliv och familjeliv. Typ för kvinnan med ena foten i hemmet och andra i karriären. Kanske inte lika aktuellt idag som för 50 år sen men men. Min mormor satt som ordförande i 28 år och var även länsordförande eller nåt. Hon gjorde tydligen hur mycket som helt. Jag är oerhört imponerad av mormor och ledsen över att jag aldrig fick lära känna henne. På något sätt finns hon med som en förebild i mitt liv och det känns som att vi är lika på många sätt. Har hört massa fantastiska saker om henne och jag är verkligen stolt över henne och allt det hon uträttade. Hon var journalist på Falköpings Tidning och väldigt engagerad i kvinnorättsfrågor. Känns bra att få åka på en sån här grej och hedra hennes minne även om medelåldern kommer vara 65 år. Men jag har alltid haft lätt för att umgås med gamlingar så det ska nog inte vara några problem. Vet bara inte vad jag ska ha på mig. Vill ha något som mormor hade tyckt vart fint. Ska leta i garderoben. Kanske cremevit blus och kjol?

Nu ska jag ta lite frukost tror jag!
Ha en fin dag <3

Så får du mig ändå

God kväll! Trevlig dag idag.

När jag var 16, 17 år köpte jag massa katthalsband (nej nej, jag har inte alls en thing på katter. Inte alls, har aldrig haft) Bestämde mig för att leta reda på dessa då det var jättelänge sen jag hade dem. Senaste gången var med Charmy minns ja i alla fall. Hittade de flesta efter lite letande. Dock inte den absoluta favoriten. Flera av dessa är nästan oanvända då de inte passar/ tycker inte lika bra om dom.


Mjau! Det blåa har jag använt så mycket att det nästan faller sönder :P


I like this one, it's cute, man kan liksom öppna den och så kan man skriva någons namn däri! Fint va? Fast den ser inte så bra ut när den sitter på tyvärr.

Hittade bild på kappan jag skrev om, den med kattöron, fast hittade ingen bild med spetsiga öron, dessa är ju mer pandaöron eller nåt tror jag

Så söt! Blev ju inte av att ja köpte den dock, men kom över två söta tröjor:


Har lyssnat mycket på Emil Jensen idag, stor love of my life. Hans texter rör vid något djup innom mig. Det där djupet som bara vissa röster eller texter kan röra vid. Idag har låtar som naken ner på knä, Så får du mig ändå och Hur lyckliga kan vi bli spelats om och om igen
Här kommer några korta text utdrag

Vad du än gör med mig nu
och vad du än försöker säga nu
så får du mig ändå
Om du trollar bort mig långt från dig
och lurar hem mig med dina sämsta tricks
så får du mig ändå
tro att du har tröttnat på mig
ring mig sen och ångra dig igen
så får du mig ändå
vad du än försöker säga nu
så får du mig ändå
Låter lärda läppar leda mig
förleda mig
lura mig

Då skulle vi aldrig mer
tvekat och gått hem igen
ensama i från varandra

Inte lika starkt utan musiken kanske, men så vackert.
Nu ska jag sova. Hoppas ni haft en fin dag
<3


Ureshii

Yay! Känner mig riktigt lycklig! Massa som stämmer just nu! Helgen spenderades med bästa Maya i sthlm! Åh vad kul vi hade det. Blev klubb Shibuya som sagt på lördagskvällen och shopping och film och mys på söndagen. Åkte hem igår eftermiddag. Kändes nästan lite jobbigt att lämna staden. Stället vi bodde på var jättefint och fräsch och väldigt centralt.

Dags att fixa sig!

Kvällens outfit, jag  var "new born vampire" Med blodig klänning, bandage, huggtänder och så hade jag mina circle lenses. Älskar dom, skulle nästan kunna ha dom dagligen!

Watashi wa vampire desu

Så såg jag ju färdigfixad! Kändes bättre med klänningen än jag trodde, dock blev färgen inte så bra. Hade väldigt svårt att få till den, ser bättre ut på bild än vad den egentligen var :S

Mjau, två suddiga bilder, hade velt få till nån bild där man såg mina ögon bättre men det blev visst inte så

Maya blev väldigt snygg i sin Angel of death outfit! Hon hade köpt svart hårspray så vi gjorde slingor och sminkade och hade oss. Väldigt trevligt.

Sen skulle vi då "förfest" med alkoholfritt vin. Niiice

Det va praktiskt taget omöjligt att få upp flaskan, så himla pinsamt, vi försökte som idioter och ALLA tittade på oss. Pinsamt värre. Tillslut fick M springa och hämta en sax. haha

Ja ja tillslut fick vi upp den, vi skämdes lite då.

Snygg Maya precis innan utgång!

Blev väldigt lite bilder från Shibuya, tråkigt nog, här är en av de få i alla fall!

Victoria och hennes pojkvän var det! Väldigt trevligt!

BatAAr spelade, det va niceSpelningen var jättebra. Verkligen, riktigt duktiga grabbar! Fullt ös! Synd att jag fick till så få bilder, stod inte så bra till, mycket folk i vägen :(

Senare på kvällen öppnade äntligen dansgolvet! Underbar musik, jättehärlig dans!

Jag (tittar ner som vanligt) Maya och Viktoria

På vägen hem hittade vi en bild på vår man Emil Jensen


Dag två:
Vi sov till klockan två, det var nice. Sen segade vi jättelänge med att göra oss i ordning. Var nere på Jensens (ny favostället) vid halv fyra och satt där till fem. så så mycket shopping hann vi inte med. Men vi tog en promenad i gamla stan och satte oss och tog en vam choklad med grädde på Sten Sture!

^_^
Vi hittade det här lipsylet i en affär. Sooo weird

"looking good for jesus står det på"

Vi hittade en jättestor spegel!

Mums!
På kvällen sen tittade vi på film men nyfunna australienare, här är en bild på Josh, som han hette, tyvärr blev det ingen bra bild :(

Dag 3:
Vi kom upp lite senare än räknat, packade fixade oss och drog ut på stan!

Bild på mig! Olika vinklar osv

I en affär blev Maya helt plötsligt pimp, det var jätteläskigt. Jag blev jätterädd! Och så hittade vi en helt underbar kappa med vita prickar och en luva som hade kattöron. Gha ville verkligen haft den. Sötaste ever!
Sen var det dags att säga farväl till stlm och ta tåget hem. Väldigt mysig resa i alla fall!

Maya i sin nyinköpta Edward Cullen tröja. Micket söt!

Sista bilden, ser ut som att vi är typ..fem år? Men men, bästa resan!

Ha en fin dag <3