Necklace love

Visade sig sen att jag tappade ganska mycket färg när jag tvättade håret, gick ut och satte mig i solen för att håret skulle torka och topparna fullkomligt lyste rosa. Trodde knappt jag skulle kunna ha i mina extensions men insåg sen att det mest var topparna och underhåret som tappat färg och när man sätter i håret sen smälter det ihop rätt bra. Jag är fortfarande väldigt nöjd med mitt hår.

Var nere på knalleland en sväng med mamma sen. Jag riktigt känner hur det kliar i fingrarna på mig. Vill shoppa hur mycket som helst men har inte riktigt råd med det. Mammi var i alla fall väldigt snäll och köpte en ring, ett halsband, ett nagellack (behöver ju något som matchar håret) och en klänning.


Visst är halsbandet to die for? Har velat ha det sen jag såg det första gången och nu har jag det! Så imorrn blir det nya klänningen matchat med det här halsbandet :D

Kortebostudier

Phu, jag har 11 ogjorda uppgifter från kortebo. Elva ogjorda uppgifter som troligtvis betyder inget stöd från csn, och utan stöd från csn kan jag inte flytta till Gbg. Visst jag kan pendla mellan borås-gbg till att börja med, jobba lite extra på donken men då kommer min lön enbart täcka busskort, vad ska jag då leva av? Så det måste bara bli gjort och inskickat så fort som möjligt även om jag har noll lust alls. Har i alla fall börjat med att läsa en bok, sen ska jag läsa en till och jämföra dem. Och sen ska jag göra tio andra saker med. Det vore skönt att ha det här avklarat innan hösten men jag vet inte om jag fixar det. Visst rosies och Johns grejer fixar jag, troligtvis Gunnes tenta med. Men det andra? Brunos uppgift som jg slet förgäves med i flera månader utana tt komma någonstans. Den hemska tentan i Kyrkohistora, med en bok jag inte ens köpte? Hans-Christians uppgift som jag inte ens kommer ihåg vad den var? Och Karin som inte ens svarade på mitt mail ang. min halvgjorda tenta i etik och moral? Hm, det kommer bli svårt det här.

Har precis tagit en liten paus. Tvättat håret för första gången sen jag färgade det. Ska bli intressant att se hur det ser ut nu, om jag tappade mycket färg eller inte. Men det är helt sjukt vad den här färgen fäster, mina händer är helt rosa. Ett problem jag inte haft med de andra färgerna. Visst de röda stänkte en hel del, färgade ner både kläder och kuddar men jag brukade i alla fall inte vara röd om händerna efter jag hade tvättat håret. Blir nog svårt att ha den här färgen i längden om den är sån här hela tiden. Kan ju vara så att det bara är så första tvätten med. Funderar lite på att köpa red passion som jag använde förra sommarn och blanda i lite flamingo pink eller nåt. Vi får se :D Hur som helst så är jag ju galet nöjd med nyansen just nu!

Wizard lens

Mina förra blåa linser gick ju ut nu i dagarna så jag kände att det var dags att uppdatera på den fronten. Efter en hel del tittade valde jag ett par jag suktat efter ganska länge Wizard contact lens. De är dock inga circle lenses som jag annars brukar köra på men tyckte att det var så häftiga att jag inte riktigt kunde motstå. Jag hoppas de kommer passa bra till mitt hår, trots att nyansen är lite ljusare än de jag hade innan. Jag skulle nästan hellre ha de här i lila eller i grönt men de finns än så länge bara i blått


Visst ser det riktigt snyggt ut? Nu längtar jag bara på att de ska dimpa ner i brevlådan, borde väl gå på någocn vecka från U.K

XP

Nu skickar jag in min ansökan till XP göteborg!
Jag har under den senaste tiden känt det här med Jönköping som ett sten i mitt bröst. Inte just Jönköping men studierna, jag är helt enkelt inte så motiverad som jag hade trott att jag skulle vara. Det är inte så att jag inte vill gå på kortebo eller bli själavårdare men jag känner mig inte pepp på att plugga så jag är rädd att jag bara skulle kasta bort det här året på att vara lat, ha ångest över att jag inte orkar plugga osv.
Så jag tänker söka in till två bibelskolor i göteborg.

För er som inte vet vad en bibelskola är så är det studier på folkhögskolenivå, alltså inte plugg och betyg på samma sätt som högskola/universitet. Bibelskolan inriktar sig givetvis på bibelskunskap men blandar in andra ämne som Själavård, Troslära, Kyrkohistoria, Bön, Ledarskap & tjänande, Relationer och Nutidsförståelse vilket jag givetvis tycker låter väldigt spännande. Jag kommer även söka in till Smyrnas Bibelskola väst men tror att den redan är full (jag är ju lite sent ute med min ansökan) På xp läser man 50 % på skolan och 50% i en församling, där man får hjälpa till med församlingsarbete. Jag skrev att jag helst ville jobba med barn och ungdommar eftersom det är det jag helst gör.
Sen måste ju lägenhet fixas. Tur för mig är att min egen lilla Vixs även ska söka in och vi planerar att flytta ihop i så fall :D billigare hyra, underbar vän att bo ihop med och dagligt resesällskap.

Hoppas hoppas jag kommer in! på våren åker man till egypten två veckor :D
XP drivs av OAS rörelsen som är den mer karismatiska delen av Svenska kyrkan. Som många av er vet så är jag på många punkter kritisk till svenska kyrkan (är ju uppvuxen i frikyrkan) men oas gillar jag skarp plus att jag tror att det kan ta död på en del av mina fördommar om jag får jobba i en svenk kyrklig försammling(haha för några år sen hade jag aldrig trott det om mig själv)

Fin besök

Ni anar inte hur mycket det var att göra på jobbet igår. Folk i princip hela tiden och kaos på slutet när vi hade för lite personal. När jag kom hem var jag så trött att jag bara skakade. Benen kändes som gelé, jobbar nästan samma pass idag fast börjar en timma senare 18:45-00:00 vi får väl se hur det går. Jag hoppas på lite mindre folk eftersom det inte är helg längre.
I går hade vi i alla fall underbara och stiliga Jakob Eklund! Jag tycker personligen att han är en av Sveriges bästa skådespelare och han har en oerhörd inlevelseförmåga som jag saknar hos många andra svenskar. I alla fall så sa jag till honom att jag tyckte han var jättebra och både jag och Ilir blev jättefnissiga så fort vi vände ryggen till. Sen fick han givetvis vänta jättelänge på sin mat (big tasty bacon) så jag var ute och bad om ursäkt och bjöd på kaffe. Han skulle till Ulricehamn (jag misstänker att det är för att spela in änglagård 3, ja menar vad skulle han annars göra där) och frågade om vägen. Supertrevlig och inte alls tillgjord och uppriktigt snäll. Kände mig lite pinsam men bad i alla fall om en autograf som nu sitter uppe på kylskåpet

Tada!

Lägger in en bild på honom med från google

Nu är det nog dags för mat snart tror jag. Mamma och pappa är nere och badar på kyppe, hade tänkt vänta tills de kom, men tror jag behöver få i mig något omgående.

Laaazy

Strax jobb nu. Eller tja klockan sex börjar jag.
Har vart så sjukt seg idag. Gick upp thugo över tolv, la mig ute på altanen med frukost, men det var så sjukt varmt så jag stod inte ut, sen satt jag inne och lyssnade på sommar i p1 och sen dess har jag verkligen inte gjort något alls. Går fortfarande runt i nattlinne. Men ska snart gå och byta om i alla fall. Fixade dock hår och smink innan. Tycker alltid det är kul att fixa till mig och med tanke på hur lite jag gjort idag så har jag haft ganska mycket tid till det i alla fall.
Fick mess innan från jobbet med om att jag fått ledigt den dagen jag ska ner till skåne i juli så det känns ju jättebra :D


Jag ute på altanen innan

Rose red

Wii!
Har haft så skön kväll med massa Gossip girl. Det är så spännande nu, är det där verkligen Chucks mamma? Vad håller Jennie egentligen på med? Varför är Serena så tråkig just nu? Varför är Dan så löjlig och inte vill berätta för Rufus att han och V dejtar? Och varför är Chuck så sjukt snygg?

Nu ka jag och Samme titta på dekare. Vi har laddat upp med Pizza (Samme) och cider (jag)
Satt en stund ute på balkongen innan och njöt och solen. Känns underbart att kunna njuta så sent på kvällen. Men på dagen var det olidligt varmt, hade tänkt gå hem från jobbet men höll på att svettas ihjäl i mina mjukisbyxor. Gav upp vid fjärdingskolan och åkte de två sista hållplatserna med buss.




Försökte ta en bild på klänning jag köpte på C.U.M clubwear i sthlm, men det gick visst inte så bra :S I alla fall så är den jättesöt, halterneck, kort och passar perfekt en varm sommar dag.

Jag hade en till cola

Så har jag jobbat mitt första 07-16 pass.
Det var oerhört jobbigt att gå upp imorses men jag fixade det. Väl i restaurangen var Bano och Nadir där.
Vi hade ungefär 7 gäster mellan sju och tio och tiden mest bara flög iväg, det var supermysig stämmning och när jag fick min rast vid elva kändes det inte som jag hade jobbat alls. Sen från tolv blev det jobbigare. Mycket folk och vid två kände jag mig svimfärdig. Jag hade superont i huvudet och kunde inte koncentrera mig. Vid ett tillfälle frågade jag en gäst "Var det bra så?" tre gånger, utan att fatta att jag redan frågat. Och så saknade jag min katt med.

I alla fall så kändes det bra när jag slutade, kände mig duktig som klarade det. Som jag skrivit massa gånger innan så tycker jag bäst om att jobba korta pass. Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt, duschat, skickat in ledighetsansökan för när jag är nere i skåne och surfat runt lite. Ska snart betala lite räkningar, måste ringa Vixs och säga att våran räkning från Klarna har kommit nu.

Nu blir det gossip girl och sen mat

Midsommar

Största delen av dagen har gått och jag har precis ätit mat med Samme!
Sitter och lyssnar på p3 och surfar runt lite.
Har snart läst ut sista systrar i jeans boken och håller på att dra ner filmen så ja kan se den så fort jag läst klart boken :D Har för mig att Jossa inte gillade den men jag tycker faktiskt den här boken är i samma oerhört braiga stil som de tre andra böckerna.
Annars har det vart en lugn midsommar. Är nog första året som jag inte firar direkt, men det gör inget alls. har haft en mysig dag. Tänkte komma i säng tidigt eftersom jag ska jobba 07-16 imorrn. Kan tänka mig att det kommer en del folk. På juldagen trodde jag inte det skulle komma alls mycket, men då hade vi så mycket folk att jag fick jobba över så det kanske blir så imorrn med.

Hoppas alla får en fortsatt fin kväll!

Time for some sleep

Shit vad mycket klockan har hunnit bli.
Hon är redan tjugo i två och jag hade tänkt komma i säng till tolv så jag skulle orka gå upp tidigt imorn. I alla fall så har jag haft en trevlig kväll! Gick ju ner och handlade med pojkarna och fast klockan var över sju var det så varmt att man kunde gå utan axtra tröja. På vägen hem halkade jag efter lite och plötsligt hörde jag en katt som jamade jättehögt. Ja tittade mig omkring och efter ett tag fattade jag att det kom från en buske. Där inne satt en söt, fluffig katt men blåa ögon som hade fastnat med tassen så han kom inte ut, jag hjälpte honom och sen kunde han inte sluta jama eller stryka sig runt mina ben. Så oerhört söt! Men jag höll på att snubbla typ tusen gånger. Sötnosen följde efter mig en bra bit (åh vad jag ville ta med den hem!) tills det dök upp en annan katt och då blev det lite kattbråk så jag fick gå hem själv.
Sen har jag mest suttit vid datorn. Tittat på och hjälpt Samme med CoC! (Ja vi har äntligen fått hem xboxet) kollat gossip girl och pillat med håret. Jag är sjukt nöjd måste jag säga. I solen lyser det nästan rosa rött och i vanligt ljus så är det typ lila, fast det drar åt magenta. Påminner lite om den nyansen jag först prövade förra sommarn. Det var Manic panics Red passion och den blev ju väldigt mycket mer rosa än vad jag hade räknat med. På bilderna så såg den ut som en djupröd färg, lite mörkare en pillarbox men ändå klar-röd, men så blev ju inte resultatet. Tyckte även det var för mörkt. Tror knapptr jag hade den en vecka innan jag färgade om men nu är jag supernöjd! Så här ska det kännas när man färgat håret. Tyvärr verkar inte den här färgen heller fastna på bild, den ser väldigt fläckig ut, fast den inte alls är det :S Men ska försöka ta lite bättre bilder imorn, än de ja tog på balkongen/i trädgåreden med vått hår precis efter att jag hade tvättat ut färgen.
Den färgen som jag har nu är med rätt mörk, men lyser så härligt ljust i solen och ska tydligen hålla ganska länge. På sommarn är det ju faktiskt smartast att välja en mörkare nyans (om man nu inte är blond eller vill ha solblekt hår) eftersom en ljus tvättas ut/bleks snabbare än en mörk. På sommarn blir man svettig, behöver tvätta håret oftare, utsätter håret för massa sol och det tar oerhört mycket på färgen.

Här har ni en bild i alla fall

Precis nyfärgad! men som sagt på bilden ser det väldigt fläckigt ut jämfört med vad det egentligen är.

GG

Så nu sitter jag här med hårfärg i håret igen! Börjar bli en vana :P
I alla fall så bestämde jag mig för att pröva en annan nyans helt faktiskt, lite ljusare och lite varamare, drar lite mer mot rosa. Hoppas det blir bra, ska ta bilder så fort det är färdigt. Just nu är det GG som gäller!

Sen ska jag nog ta med mig pojkarna ut och handla lite. Vi kommer ju vara själva hemma i helgen och jag vill gärna ha lite jordgubbar, cider och godis inför midsommar!

My hair is killing me

jag och mitt hår alltså. Så här går det när jag är uttråkad.
Jag har tyckt att den lila nyansen var i lite kallaste och mörkaste lagret så jag tänkte låta den fadea ut en del och sen blanda ut viloet med lita balsam för att få en ljuasre nyans. Men så hittade jag en påse med blekningspulver som jag beställde från london för nåt halvår sen. Man ska ju egentligen blanda ut det med någon typ av creme vet inte vad den heter men uaf jag tänkte att jag kunde blanda ut den med lite balsam för att hjälpa färgen lite på traven (jag är så raslös, när jag vill ha något då vill jag ha det med en gång, vill inte vänta två veckor på att håret ska fadea osv) Så jag blandade till en mix och la i håret. BANG! På inte ens två min var all lila färg borta. Helt sjukt. Måste vart jättestarkt pulver. Så nu har jag rosa/gult/blont/orange hår.


Ungefär så ser det ut. Inte så nice :S

Till råga på allt så har jag blivit jätteförkyld med. Jag som ska jobba så långa pass i helgen. Vet inte riktigt hur jag ska orka, känns som att jag inte har råd att vara sjuk de dagarna men man vill ju inte gå till jobbet och smitta alla. Gha varför kan jag inte bara få vara frisk?
Nu ska jag ta och titta på Gossip girl! :D

Pics

Hittade två bilder från Metal town som Per tog med^^




Här hängde vi hela festivalen typ. Supermysigt!

Idag blir det nog mest slappa, lite futurama, kanske en sväng in till stan och xbox spelande. Life is goood!

Metaltown

Woho!
Har kommit hem från metaltown!
Jag köpte givietvis ingen biljett eller så, men vi i u-church har hängt utanför hela dagen och delat ut bilar, myst i solen, delat ut bullar (över 300 bakade) saft och snackat. Det var verkligen en mysig dag!
Vi sov jättelänge. Vakande klockan ett! Så sent brukar vi sällan vakna, händer att vu går upp sent men då brukar vi vakna från och till från typ tio eller nåt.

I alla fall så försökte vi se Rammstein. Det var enda bandet jag verkligen hade velat se och kunnat betala för! Typiskt nog hade de i år spärrat av hela den sidan av bron som går mot festivalen. Så vi ställde oss först på andra sidan av bron men där såg man inget så vi gick ner under bron och där kunde man se lite. man hörde faktiskt en hel del och jag känd emig smått lyrisk när de spelade favolåten du hast!


Magda och Marjorie klipper till lappar som vi la i biblarna med info om U-church

Per, Nils och Josua!

Jag!

Also Soot och jag!

Nu blir det futurama och pannkakor!

Jobbkatt med lila hår

Vaknade i morses och fick en chock när jag gick förbi spegeln. Fattade liksom inte varför inte spegelbilden stämde överens med mitt utseende förens jag någon sekund senare kom på att jag hade färgat håret.

Jobb i går var sjuuukt jobbigt. Vi hade lugnt typ fram till klockan tio sen BANG hur mycket folk som helst. Efter elva slutade all annan kassapersonal och jag skulle vara själv i kassan, dt tvåan och börja städa i lobbyn som såg helt hemsk ut. Eftersom vi haft ganska mycket att göra hade vi inte hunnit städa ordentligt och när klockan var tolv hade vi inte ens hunnit förstänga halva restaurangen. Jag jobbade ju städ igår, minns inte om jag skrev det. Det är då man jobbar efter stägning och ska städa hela restauranegn. På en timma, fyra personer. Vi slet som små djur och jag kämpade som en galning med golvet i lobbyn som helt eneklet inte gick natt få rent. Jag sopade så noga jag kunde och sen moppade jag tre gånger men ändå så såg det inte fint ut. Blev nästan gråtfärdig ett tag. Det är så jobbigt när man sliter med något som inte blir rent.  I alla fall så blev vi klara runt kvart över två och då fick jag åka med fina Rita hem.
idag ska jag bara jobba till tolv. Det känns bra. Men börjar redan vid fem. Igår började jag sju. Det är en bra tid att börja om man ska jobba kväll.


Happy Cissi! Tycker dock det är jobbigt att man inte ser den rätta nyansen på bilderna utan att de ser så himla blått ut :S

Har även i ett sett med mörklila nästan svarta slingor från när jag hade lila i höstas!

Lila

Ja då var jag i princip klar med håret. Behöver dock färga det en gång till för att få en heltäckande nyans!
Det blev alltså lila! Varför just lila? jag ville pröva något jag inte haft innan, särskilt nu inför sommaren. Det röda har på sista tiden krånglat jättemysket och jag har tappat typ 40 % av all färg på bara två tvättar efter att det vart nyfärgat. Funderade ju lite på rosa men det hade jag ju förra sommaren och tröttnade på efter ett tag. Brunt ville jag inte ha och blont hade inte mitt hår pallat att bli. Grönt finns det inte en chans i världen att jag skulle pröva och blått var jag heller inte sugen på. Så då återstod lila. Efter att ha kollat runt på lite olika forum (främst för extremfärger) tyckte jag att färgen Violet från directions var snyggast. Blekte håret två gånger och fick en mega rosa nyans. Blandat med orange och korall.
Så här såg det ut igår


Tjusigt va? Det var knappt så jag ville gå ut så där :S


Ser mer blått ut än vad det är. Det är bara lila, inte minsta blå nyansen i alls faktiskt. Ska försöka ta lite bättre inte suddiga bilder imorn!
Nu ska jag iväg och jobba!

Hår hår hår

Har blivit moddad hela dagen för mitt hår.
Mamma ville inte åka till kyrkan för jag såg så hemskt ut i håret. Gustav och Samuel vägrar gå ut och göra något om inte jag har mössa på mig. Plus en massa andra spydigheter som jag fått utstå.
Visst det ser inte fint ut men farligt är det inte. Och det spelar ingen roll hur många gånger jag än säger att det här är en övergångsperiod det är som att det inte lyssnar på det. Eller så säger de bara men hur kunde du börja med det här innan du hade färg hemma. Ja hur kunde jag? I alla fall så ska jag åka ner till Gbg och köpa färg imorn så fort jag vaknar typ. och nytt hår. Hoppas dom har det där braiga på sipan. Annars får det bli det från Safair.

Idag skulle vi egentligen nog åkt till Liseberg men det verkar inte vara någon som orkar. Ska försöka få pappa att ta lite bilder på håret, så kan jag visa er det efter jag är klar med det andra så får ni se om ni tycker det är lika illa som min familj verkar göra.

Trött och glad

Åh även om jag känner mig sjukt trött så känner jag mig på strålande humör!
Mamma och pappa har precis åkt iväg för att lämna Gun och barnen i Ljungskile. Jag håller på att värma upp köttfärs. Tänkte göra natchotallrik till mig och Samme som är kvar hemma. )
Tänkte snart se på famiy guy och tittar just nu på kläder som kan matcha nya håret. (som just nu ser HEMSKT UT) flera som frågat och gissat på vad det kommer bli men jag säger inte ett ord. Inte ens Soot vet :P
Så ni får allt hålla er tills det blir färdigt. Räknar med att få det klart på onsdag men kan nog ta längre tid om jag har otur. :S

PUSS

Hair in progress

Näe, nu var det väl ändå dags för en förändring med mitt hår?
Så nu är det hair in progress en tid framöver och inga bilder förens håret är klart.
Men jag hoppas det kommer bli snyggt! Vi får se vi får se.
Brukar nästan alltid bli bra när jag impulsar när det kommer till mitt hår
Eller nja det var verkligen inte sant, har gjort sjukt mycket dumt i mina dagar när det kommer till håret men det här känns verkligen som en bra idé. Fräscht och nytt inför sommaren. Kände att jag behövde något nytt. Har velat fram och tillbaka massa nu.
sidecut, undercut, vitt hår, rosa hår, lila hår, svart hår?
Så har det sett ut i min hjärna. Sidecut fixade jag ju.Impuls och jag är jättenöjd!

Ja ja, lovar att posta bilder när det är klart :D

men jag lovar, det handlar inte om: dreads, rakad skalle, page, grönt hår, blått hår osv.

fint

Nu är jag trött.
Men har haft jättefin dag. Var jättefint på skolgården och det var uppehåll i princip hela tiden. När Gustav väl kom hem sen efter åkandes på flak började det ösregna. Sen dess har vi haft lite gäster och mat och tårta och allt möjligt. Nu har jag satt på datorn för att pausa lite. Bilder kommer senare när jag orkar lägga över.

Puss

Gustav tar studenten

Idag tar min stora lillebror studenten. 194 centimeter stilighet och ståtlighet, det är vad han är.
Kommer säkert lipa när han springer ut på trappen. Synd för dom att vädret är så dåligt. Jag minns på min student, hur underbart vackert vädret var och hur nervöst och pirrigt och bubblande det var när pappa släppte av mig vid vattentornet och jag gick upp till champangefrukosten (som inte innehåller champange utan cider :S)
Just nu är det uppehåll och jag hoppas inte det kommer börja regna. Pappa är och hämtar mat från cateringen och mamma sitter med hårfärg i håret eftersom vi inte hann med det igår. Själv sitter jag i nattlinne och ruffsigt hår och funderar på kläder och smycken.

Hoppas hoppas Gustav kommer få en fin student. Det är han värd<3

Visningen på Berns och allt annat

Åh tillbaka från Sthlm och Berns nu!
Vilka underbara och intensiva dagar jag har haft!

Resan upp gick jättebra. Jag satt i den obokade vagnen och hade tur som fick sitta vid ett fönsterbord. Satt själv ganska länge men i Örebro gick värsta ghettogänget på. Jag var jättetrött och hade ingen lust att ha fyra högljuda tonåringar jäme mig. Efter några minuter satte de på musik och stäckte en sladd över mitt knä för att ladda sin mobil. Jag ville helst säga till dem att gå därifrån men det kan man ju inte göra. Efter ett tag gick de lite lättare. De började snacka med mig, fråga om håret och tillslut satt ja där, nästan som en i gänget och lånade deras plattång medan de lånade mitt nagelack. Fick även vara smakråd vid diverse olika håruppsättningar och sen ringde Soot till min räddning.

Väl uppe i Sthlm möttes jag av Victoria och hennes kompis Petra. Superhärliga människor. Det visade det sig att Victoria bodde i en helt fantastisk lägenhet på Östermalm, i ett hus från 1800-talet, två våningar under Daniel Westling. Jag var i extas. Kanske inte bara för att just även Westling bodde där utan hela stämmningen kändes så överklass på något sätt. Vi satt och snackade och myste och Victotria fixade de sista på sin klänning. Hennes kollektion var en höstkollektion inspirerad av roccoco och viktoriansk. Mycket passande.



På onsdagen åkte vi in ganska tidigt på morgonen för att få öva på gång, bli stylade och pröva kläder och allt sånt. Berns tog mig med storm. vackert. Kristallkronerna gjorde mig nästan målös.
Det var runt 30 stycken stylister och frisörer där och jag kände mig som en liten prinsessa när två frisörer samtidigt lockade och fixade mitt hår. Dock tyckte jag att lockarna blev lite väl mycket, jag kände mig lite som en pudel, men efter att ha vart ute i vinden ett tag började lockarna hänga och vi fäste om frisyren. Vi hann gå en stund på stan med. Jag hade inte tagit med pengar till shopping, trodde verkligen inte vi skulle gå på stan men ville givetvis köpa enorma mängder kläder smycken och skor när vi väl gick runt. Blev i alla fall en supersöt miniklänning med halterneck, i svart vitt randigt, perfekt till sommaren eller en utekväll på Berg 211.
Var även inne på Shock, har inte vart inne i stockholmsbutiken och tyckte nästan den var mysigare och mer familjär än den i Gbg. Fick genast hjälp av en kille som hade lagt in kulor under huden på sina underarmar, jag var SÅ facsinerad och var tvungen att ta massa bilder. (sa till först att de skulle hamna på bloggen så klart) I alla fall så slutade med att jag gick dit idag igen för att köpa ett par over knees, även de i svart vitt randigt. Har en liten thing för det just nu. Och morbida smycken. Blev en ring i form av ett rakblad (kändes nästan för emo, men det var för sött för att motstå)




Robertos (på mitt kvitto stod det att han hette Roberto, men vad vet jag)

Coolt coolt coolt.

Folkhav

Nå ja tillbaka till Berns underbara salonger. På eftermiddagen hade vi genrep, det gick lagom bra eftersom tjejen som skulle gå framför oss inte KOM I TID. Dett fuckade givetvis upp hela ledet. Sen var det dags för smikning! Ja älskar att bli sminkad av andra verkligen. Är så härligt att bara ha någon annan som gör det, på ett annat sätt än vad man är van vid, även om jag älskar att sminka mig själv med förståss. I alla fall så var det flera av make up artisterna som hade gått hem och det var massor av modeller kvar när klockan var runt kvart i fem. Visningen började halv. Vi blev klara ungefär fem i halv och kunde inte gå den vanliga vägen, som gick genom catwalken eftersom salongen var smockfull så vi sprnag runt som dårar med andan i halsen, halvt panikslagna innan de kom en frisör som hjälpte oss. Fösta visningen gick stålande! jag kände mig på topp, var asnöjd med min posering och jag älskade de hundratals kamerorna som blixtrade. Var runt 600 pers där. Efteråt kom det fram en fotograf från ett modemagasin och fotade oss, ganska mycket, och sa att Victorias kläder var bäst. Det kändes inte helt fel.


Uppe i sminklougen

Jag blev väldigt nöjd med sminket! Hon gjorde ett bra jobb och det passade verkligen hela outfiten!

Färdig! Vad tycks? Är inte löskragen i harlequin-stuk helt underbar?

Petra! Lite tuffare outfit med byxor^^


Andra visningen kände jag mig inte lika pepp, jag frös jättemycket och det var som om all enerig bara hade runnit ur mig. Jag vet inte om det syntes på catwalken men det kändes som om jag inte fick till min pose och som om jag såg mega uttråkad ut. I alla fall så hade en stor svensk designer (som jag inte kommer ihåg namnet på, svenska designers har jag inte så bra koll på) sagt till Victorias pappa att "äntligen händer" det något när vi kom ut.

Victorias kläder var underbara. Jag älskade den 1700-tals inspirerade underkjolen som bara gav enormt puff på sidorna, inte som en vanlig lolitakjol alltså, som ger en rund siluette.


Efter första visningen tog vi lite bilder



Underbar bild på Victoria!





Den här kollektionen var väl den andra efter Victoras som stack ut, medeltid och lajv xom inspriraton. Riktigt bra jobbat!

Älskade även den här uppsättningen! Så fin!


På efterfesten satte jag på mig min vita odiumklänning, ett par armvärmare och så behöll jag strumpbyxorna från visningen! Efterfesten var givetvis på Berns!

Hm, någon trivdes bra i katthavet^_^

Tog ut håret och borstade ut lockarna och fick lite mer ruffs. Kändes mer avslappnat att ha det så på efterfesten!

Somnade som en stock när jag väl kom i säng runt halv två. Om jag inte hade varit så trött hade jag velat dansa hela natten men jag var så slut. Och så visste jag att jag skulle behöva gå upp ganska tidigt dagen där på.

Kom upp vid nio idag och väntade otåligt på att Victoria och Petra skulle fixa sig i ordning så vi kunde komma ut på stan. Blev en ganska kort sväng innan jag satte mig på tåget hem.
Väl hemma har jag hjälpt till att fixa inför Gustav student imorn. Kvar återstår att färga mammas hår.


Nere i underjorden. Nerdesta skiktet i tunnelbanan! Såå fint

Underkjolen! Jag älskade älskade älskade den! Vill ha en i min garerob. Både till lolitaklänning och till lite mer burleskt med bustier och bloomers.

nattmat

Hungrig katt var megahungrig
Och efter att mamma sagt att det fanns kycklingfilé (som är bland det godaste jag vet) fanns i kylen kunde jag inte låta bli att fixa lite pasta till. Nom! Vet att man inte ska äta sent men jag har faktiiskt inte ätit någon middag idag.

Bytte smycket innan med. Känns inte alls dåligt än så länge. Blev den med rosetten på. Den vägde inte alls mycket. Antagligen lika mycket som läkestaven så det ska nog inte vara några problem hoppas jag.

Såg på Bodyline att de börjat sälja rhs. Jag har alltid velat ha ett par i rött så nu blev jag lite sugen. Synd att BLs sida suger så. Just nu är jag inte pepp på att beställa från dom någonsin igen. Efter allt det strulet jag hade med sidan och de vare sig lyssnade eller ens försökte hjälpa till. Dålig kundservice är vad det är.

Pillarbox red

Phu nu är är jag klar med det mesta!
Jag har städat, lagt i färg i håret och packat det mesta. har precis satt i mig en varm vitlösbaguette och surfar runt lite.
Köpte pillarbox red fast jag tänkte köpa poppy. Jag använder mest pillarbox men när jag inte bleker utväxten brukar jag använda poppy red. Detta för att pillarbox har en tendens att bli lite mörk när man lägger den rakt på håret utan att det är blekt innan. I alla fall för mörkt för mina extensions. Så nu känner jag mig lite orolig att jag ska stå där i mornbitti med hår som är för mörkt. Gjorde dock så att jag blandade ut färgen med lite balsam för att bli lite ljusare men vi får se om det ger något resultat. Tänkte även bytta smycke till naveln. Den har slutat blöda nu med vätskar fortfarande rejält. Det som stör mig mest är ju dock att den växer ihop snett och det går inte för sig alls. Men är ändå lite orolig för hur det blir med annat smycke.

Snodde den här bilden från Bunny!

Det är från förfesten till fpp!


Hittade även den här bilden på facebook. Vi har tröja och så på oss precis för att vi ska gå, min outfit var inte riktigt så tråkig :P

Jag och Bunny!

Intensivdag

Idag var jag en snabbis i Gbg!
Vaknade i morses och insåg att jag inte hade färgat om håret än och att mitt hår är mer rosa än rött. Inte okej :S
Åker ju till Sthlm imorn för att vara med på modevisning och då vill man ju vara representabel. Så jag drog ner till Shock för att införskaffa detta. Jobbig att man lägger runt 3 timmar på resa för ett ynka litet köp men det var ändå trevligt.
Nu ska jag snart åka iväg med mamma och pappa och småhandla lite. Sen blir det städ och sen packning. Ska dock inte ha med mig så mycket. Ett ombyte bara och sänkläder. Något till efterfesten. Vet inte vad bara. Men något fint får det bli. Wiii känner både jättepepp och supernervös. Och så ska jag inte glömma att färga håret heller. Tänkte ta det innan jag går och lägger mig.
Fick hem en nu sån där hand-klämma. Ni vet en sån jag köpte för någon månad sen? Känns bra att ha två. Tänkte ha dem redan imorn, ihop med en svart lolitaklänning. Den har empirewaist så den är jättebekväm att resa i! Åker klockan två från Göteborg och är framme runt sju. Får åka från Borås runt halv ett eller något tror jag. Sen är visningen på onsdagen och sen åker jah hem på torsdagen. lagom till Gustavs studen. Känns helt sjukt att han ska ta studenten och ännu mer sjukt att det var två år sen jag tog. kan knappt fatta att det är sant.

Ska skicka in lite papper till Kortebo idag. Skrev precis färdigt min levnadshistoria samt. framtidsplaner. Nu fattar bara utlåtande från Ingemar. Väntar på svar från honom.

Belly buttom

Muuuuu
Jag har ett problem. Min navel läkte ju bra osv, sen hände ju den där grejen när den fastnade och det blöder en del osv men det gör absolut inte ont. Sen bytte jag ju smycke. Gjorde ont lite första dagen men sen kändes det som att kroppen vande sig och då gjorde inte alls ont, men det blev mega rött runt och blödde. Det positiva var dock att smycket slutade ligga snett. Ni vet jag har ju skrivit om att kulan på ovansidan alltid lägger sig åt ena hållet, det står aldrig rakt fram :S detta är ju för att staven är så lång så att den kan lägga sig, när jag hade i den andra som bara var 1 cm så var det ju inga problem och nu när jag har i läkestaven känner jag ju att den läker snett. Borde jag sätta i ett annat smycke? Nu sist tog jag ju det tyngsta med massa dangle... Borde kanske sattsa på ett lite lättare men samtidigt är jag rädd att jag sliter upp såret igen om jag byter igen. Risken finns ju att jag förlänger läketiden och så kanske inte såret alls kommer bra överens med det nya smycket och då? Byta tillbaka igen? Undrar om den inte börjat migrera lite? Men bara lite. Ska ta och ringa Ed igen tror jag minsann.

Konfirmation!

Var ju på konfirmation i lördag:D
Tog tåget själv till Uddevalla då jag spenderat fredagen i Gbg medan restan av familjen bilade upp från Borås.  Träffade fina Moa på resan och fick trevligt sällskap hela vägen upp. Gick ganska snabbt att åka dit men när jag väl kom fram fick jag inte tag på Gun (Josephs mamma) och jag ville inte ringa mamma och fråga, dels för att jag inte ville stressa henne och dels för att hon antagligen ändå inte viste vägen från centralen. Så jag knallade upp mot det jag hoppade var centrum. Kände mig redan då ganska uttittad i min lolitaklänning faktiskt. I alla fall så hittade jag det ganska snabbt och till min lättnad låg ett enormt Willys mitt emot så jag kunde smita in och köpa frukost. Väl inne i kyrkan sen kände jag mig väldigt uttittad. Satte mig ner själv och åt min vitlöksbaguette och inväntade familjen. Efter ett tag kom en kvinna fram mitt lig och började prata med mig och jag fick känslan av att hon visste vem jag var så jag tänkte att det nog var någon av mammas kompisar. Hon frågade om jag hade tagit studenten nu och ja berättade att det inte var jag utan min bror som tog studenten i år osv. Efter ett tag avlägsnade hon sig. Senare när mamma kom visade det sig att hon inte hade någon aning om vem kvinnan var och jag tyckte det hela kändes väldigt pinsamt. Jag menar jag pratade ju på med henne som om hon kände mig och Gustav och familjen fast hon inte alls visste vem jag var. Antagligen ville hon bara var trevlig för att jag var helt själv. Haha så det kan bli. Konfan var fin och det var så mysigt att träffa Johanna igen :D



När Gustav tar kameran tar han alltid massa skumma bilder från konstiga vinklar osv. Gustavs egen kommentar till den här bilden var att han tyckte det var en "Myeeees quite" bild.

Konfirmanden!

Joseph Samuel Gustav


Jag på tåget till Gbg i torsdags. Fick hem mina armvärmare då och blev superglad, trodde det skulle ta mycket längre tid!

Birthday girl!

Idag är det min födelsedag! Har haft en jättemysid dag verkligen! Så där lagom skön och mysig.
Började dagen med fotografering för kawaii design. Förutom att det blåste så mycket så gick det bra. Jobbigt med vinden bara, för håret var liksom ÖVERALLT. Har ingen aning om hur det kommer se ut på bilderna men anatgligen inte så jättebra. Vi var nere vid röda sten och fotade och tja det ligger ju vid havet så det blåste ju liksom extra mycket.

Efter det kom min familj in till Göteborg för att äta på restaurang. Sootkatten följde med och vi hade det väldigt mysigt. Fick fina presenter och god mat :D
Nu har jag ganska nyss kommit hem och känner mig helt slut. Sov i princip hela vägen hem. Har vart en ganska intensiv helg antar jag.


Presenter



Öppna presenter

Fint halsband från farmor och farfar

Mammi och jag

Fina pojkar, Samme, Soot och pappi

Jag och present från Soot! :D


Juni


Picknick i Botaniska.

Free like a bird

År av sörjande och letande är nu över.
För ett tag sedan såldes ett mycket fint smycke på H&M, hm, tror det var runt två år sen nu. Min vän Evelina hade det på ett Meet up och det var ett av de absolut finaste halsbanden jag sett. Jag skyndade mig till H&M för att köpa ett likadant men det var slutsålt. Överallt. Jag letade i alla butiker i Borås, alla i Göteborg. Micke letade i Göteborg och i Karlstad. Jag letade i Jönköping och jag åkte ut till Backa och Västra Frölunda och letade med det fanns ingenstans. Ibland har jag vart inne på H&M och beskrivit smycket och frågat om de vet vilket återförsäljare de hade eller om de skulle komma igen. Idag hittade jag det, hos min bästa vän Ebay. Som har allt. Tyvärr fanns det inte i guld, utan bara i silver och bronze men det får gå ändå.


Visst är det helt underbart?


Edit: Mamma köper det i födelsedagspresent till mig. Skönt.

Jag och min Madde


Maddes kommentar till bilden: "Jag gillar verkligen det här kortet! Det visar lite hur vår relation är och så:)"
Och det stämmer ganska bra eftersom jag under hela året försökte äta upp Madde. Bita lite i Maddes hår. Bita lite i Maddes ben, bita lite i maddes underbara överarmar osv.

Latkatt

Usch vad jag känner mig lat. Har saker som jag borde göra men jag orkar inte
Som att platta håret, börja packa, fixa topp, skriva ut papper osv.
Har egentligen inget mer att göra på datorn så nu är det verkligen bara av ren lathet som jag sitter här.
Önskar verkligen jag hade tagit hem xboxet. Varför gjorde jag inte det? Har vart supersugen på CoC flera dagar. Särskilt sen jag fick hjälp med den där extremt svåra grejen.


Phu nu har jag rensat bland mina kläder. En tredje del av min garderob låg nämligen på golvet, i påsar och väskor eftersom jag aldrig plockar upp/packar upp efter mig. Men nu har jag lagt massa i tvätt och allt annat har jag fint lagt in i garderoben. Lyssnade på p1s följetong "den sista cigaretten" var faktiskt väldigt spännande. Egentligen hände det inte så mycket, men jag fullkommligt ÄLSKAR högläsning. Det är nästan det bästa som finns att lyssna på. Tycker det är oerhört mysigt att p1 har såna följetonger. Började lyssna på en annan i våras minns jag som hette något i stil med st laurence i tårar. Den var verkligen bra på riktigt. Oerhört spännande. Åt thriller hållet. Ska se om den finns att ladda ner, men för det mesta får man inte inte att ladda ner radio teater eller följetong pga upphovsrätt osv.
Sen började jag packa lite inför imorn med. Tror nästan jag har fått med allt. Vet bara inte vad jag ska ha på lördag. Konfirmationskläder har jag valt ut, och monokläder, och kläder för picknick men inget annat alls. Fast kanske inte behöver så mycket mer.
Frågade Jennie på mitt jobb, ni vet hon som jag tycker så mycket om, om hon ville följa med på picknicken på fredag. Hoppas hoppas. Vore så mysigt om hon ville det. hade tänkt fråga Emelie idag med men det var så stressigt och sen glömde jag helt av det :( Får bli en annan gång. Emelie tyckte btw min sidecut var assnygg och blev nästan lite sugen själv på att göra en. Det tyckte jag var väldigt smickrande. Annars har jag mest haft håret uppsatt så att det inte ska synas så mycket på jobbet. Vill inte få höra att på Mcdonalds ska alla försöka se så neutrala ut som möjligt. Jag kan i princip inte se neutral ut med mitt hår, men sure kanske inte behöver ha framme sidecut osv.

Hair4less

Glömde förresten att skriva igår att jag hittade en ny sida som säljer hår. Hair4less heter dom. Det skumma är bara att sidan är grymt lik happyhair. Typ samma design och uppbyggd på precis samma sätt. I alla fall så hade de rea på en träns med rött hår. Vet att det är lite risky att köpa röda nyanser över internet eftersom de lätt blir fel men när det bara kostade 150 kr kunde jag inte motstå. Det är ju väldigt svårt att få tag på syntethår i rött här i Sverige så jag känner mig nästan skyldig att pröva det utbud som finns. Jag testade ju plaastikhairs röda lockiga i höstas och det var jag väldigt nöjd med. Dock önskar jag att de hade funnits i rak struktur eftersom lockigt slits så oerhört mycket snabbare eftersom det blir så trassigt. Tyckte dock inte håret var lika bra som det jag köpt från happyhair innan. Det var med lockigt men det tog mycket längre tid innan det blev så slitet. Tror att livstiden på det från odium (som var återförsäljare) ligger på max 2 månader om man använder det dagligen. Jag hade det inte varje dag utan mer nu och då och skötte det väldigt bra. Sist jag hade det var på uppcon. Men nu är det helt slutkört. Kanske skulle gå att använda om jag hade det uppsatt men inte annars.


Det här håret är rakt så det kommer nog leva lite längre, plus att de passar mig bättre eftersom jag i princip jämt har håret plattat. Ser jättemycket fram emot det och hoppas att jag kan använda det även om det inte är exat samma nyans. Ni minns kanske när jag köpte hår från sämsta bodyjewellry, det såg jätterött ut på bilden men sen gick det ju så mycket åt orange att det inte gick att använda i mitt hår. Så det är någon som vill köpa säg till. Man fick masa hår verkligen. Går säkert att använda till dreads eller göra en förlägning.

Tvåan

Trött katt!
Hoppade in extra och jobbade tre timmar på Donken. Redan när jag kom och såg att jag var uppskriven på DT:n kände jag mig lite orolig. Att ha mig i tvåan är för det mesta en dålig idé. Idag visade det sig att det var en väääldigt dålig idé. Klockan var tolv och kön växte sig snabbt ner till bensinmacken. En s.k. Q8-kö. Det betyder mycket folk, väldigt mycket folk. Självklart skulle kunderna krångla med, en ville beställa en helt ny extra meny i tvåan (alltså där man delar ut maten, egentligen ska alla köp göras i ettan, där det finns en kassa och så) så jag fick plocka ihop ny beställning och så. Nästa kund ville absolut ha kvitto, han hade glömt att säga det när han betalade. Då var jag tvungen att springa ner till ettan och skriva ut kvitto. Jag hade ingen som hjälpte mig så ingen kunde ju plocka ihop hans mat medan jag var tvungen att krångla med kvittot. Efter kanske tjugo minuter sa Bano till mig att jag kunde ta en kassa istället. Även om hon inte sa varför så låg det i luften. Jag kan inte vara i tvåan. I alla fall inte när det är rusch. Senare under dagen när det inte var så mycket folk var det inga problem alls.

Sen hjälpte det ju inte att det var så oerhört varmt ute. Jag hade huvudvärk hela tiden och det flimrade framför ögonen. Kändes som om jag skulle bli blind. Försökte dricka vatten så mycket som möjligt men eftersom det var folk nästan hela tiden så fanns det inte mycket tid till det.

Nu ska jag bara ta det lugnt. Har duschat och tvättat håret och tänkte ta något att dricka och bara vara. Imorn blir det Göteborg. På fredag ska vi ha mysig picknick och på lördag ska jag fira min födelsedag. Vi var egentligten lite sugna på att åka till Liseberg men det blir nog så att jag ska åka på Josephs konfirmation under dagen och sen vara i Gbg på kvällen. Blir kanske monochrome, annars bio eller hemma film eller något annat mys.

Pale white skin

Jag är lite sugen på att bleka min hud.
Jag vet att jag är blek. Blekare än många andra, men jag har ändå pigment i hyn, som går både åt gult och rosa och det vore väldigt spännande att se om det gick att bli av med. Vet att safari har sålt innan men när jag gick dit och frågade efter det så såg hon ut som ett frågetecken. Jag tror att det det beror på att jag var vit och för att det egentligen är olagligt att sälja. Så nu har jag först kollat runt lite på google för att få fram olika märken. Finns ett asiatiskt som heter pond som tydligen är oerhört populärt men det verkar främst användas för att bleka beauty spots odylikt.

Självklart finns det hur mycket som helst på ebay och det finns en hel del som har fått massa bra feedback men efter jag köpt de där hårborttagningsmedlet som var KATASTROFALT DÅLIGT är jag mycket mer skeptiskt till den typen av feedback. Så jag tror att jag ska gå tillbaka till safari en gång till och istället för att fråga kolla runt i butiken efter det och se om jag hittar för dom litar jag på. Deras produkter alltså, jag vet ju att det är massa mörkhyade som köper det där. Men annars kanske jag köper en s.k black soap som gör hyn blekare. Det är klart att det går att bleka, det tvivlar jag inte på men jag vill inte köpa något som inte funkar alls. Heller inget som är farligt.

Ponds produkter är säkert inte farliga men frågan är ju om de funkar. Man kan inte säga att det är bra bara för att folk använder det. Titta bara på hur sjukt stor det är anti rynkkräm, mängder av kvinnor använder det i tron om att de funkar medan effecten egentligen är minimal och försvinner om man slutar använda det. Eftersom det enda krämen gör är att den påverkar cellerna så att de sväller och på så sätt slätas rynkorna ut. Slutar man med krämen återgår huden till sin naturliga fas, rynkorna kommer tillbaka. (Soot får rätta mig om jag skrev något fel nu, det är han som har berättat det här fö mig) Så man kan inte förlita sig på att det funkar bara för att andra köpt det. Men det kanske vore värt att testa änåd?


Juni 1, 2010

Känner mig lite trött och seg men annars massa bra humör.
Minus jobbångest då. Ska jobba kväll idag. Har bara fått kvällstider nu i juni. Känns lite konstigt eftersom jag jobbat dag sen jag tog studentent typ. Ska kolla med Carol om jag kan få dagstider i juli. Trivs bättre med det nu för tiden känner jag.

Funderar lite smått att åka ner till Knalleland och kolla efter en filt. Vi ska nog ha picknick på fredag. Vore mysigt, med bullar och saft och sånt. Har inte haft picknick i Botaniska på länge :D