Remol

Idag har jag varit ute på stan två gånger. Var nere och handlade Remol innan eftersom jag hört att man kan bleka löshår med det (förutsatt att det är äkta vill säga) hade först tänkt bleka det lite försiktigt men efter massa skräckhistorier jag läst på internet bestämde jag mig för att hoppa det och så pang så är det en frisör som skriver att hon brukar bleka löshår med remol eftersom det inte sliter på håret utan bara avfärgar det. Nice tänker jag. På Herdins.se kan man läsa så här om remol:
Bleker, avfärgar och rengör textilier. Skonsam mot textilfibrerna.


Det är alltså ett avfärgningsmedel för kläder. Då kan man förstå att det kanske är lite skonsammare än tex amoniak. Så väl hemma råkar jag överdosera. Det stod att man skulle blanda en och en halv kapsyl remol med tio liter vatten, jag blandar en kapsyl med en halvliter och lyckas andas in ångorna och får världens hostattack. Kändes som hela halsen svullnande igen och jag fick öppna fönstret för att få luft och bara hostade och hostade. Inte så trevligt. Under tiden har håret legat i lösningen och blivit mer eller mindre vitt. Jag var givetvis jättenöjd och tog upp håret och skulle skölja det och tvätta det med schampo. Då inträffar någon märkligt, när håret kommer i kontakt med vattnet ändrar de färg och blir liksom lila aktigt i olika nyanser. Jag får ju självklart lite panik och lägger ner håret i remol-lösningen igen och volía: Vitt hår, tar upp det och medan ja går ner till duschen för att lägga i lite hårfärg ändras nyansen igen, jag skyndar mig och smetar ner slingan med färg och hoppas på det bästa. När jag en timma senare ska tvätta av färgen har håret fått en mörkt röd nyans med skiftningar av lila. Helt klart en snygg färg men inte den jag ville ha. Lite senare prövar jag med en till slinga i en helt klart mildare lösning men då gick det t.o.m trögt att få bort färgen och det blev långt ifrån vitt, vid kontakt med luft fick slingan en ganska mörk nyans igen:


Slingan efter användning av remol

Håret längst till vänster förestället håret som de va innan jag använde remol, inte så jättestor skillnad om man jämför med bilden ovan, fast var ljusare än det såg ut på bilden vill jag lova.
Hår nr 2 föreställer färgen jag fick efter ha färgat det (alltså första slingan som jag färgade efter jag haft den i remol-lösningen) där ser man klart att det är stor nyansskillnad mellan hår ett och två
Här nr 3 föreställer samma färg som hår nr två, det var den färgen jag var ute efter. har alltså färgat hår nr 2 och 3 med samma nyans men fått helt olika färger. Hår nr 3 var blont frön början och har inte färgats om eller blekts med remol.

Jag undrar om jag gjorde något fel eller vad som hände eftersom den där frisören brukade få bort all färg. Känns lite skumt att färgen faktiskt var borta när den låg i lösningen men sen liksom kom tillbaka....


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag sitter här och väntar på lite löshår som ligger i Remol just nu. Följde anvisningarna på förpackningen, och inget har hänt på 40 min. Så jag hällde i lite mer Remol, och det händer fortfarande inget. Tror nog att jag ger upp snart..

2010-11-14 @ 10:34:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback