Julen

Mjau! Jag har verkligen haft en jättemysig jul! Julafton spenderades precis som alltid hemma med familjen.


Gustav och jag vid julbordet

Jag och bröderna

Fin bild på nyklippta Gustav

Bild på lite klappar

Lite saker jag fick, bla en ny locktång, en lite bredare, har velat ha det jättelänge men inte haft pengarna att lägga på det, den här var superbra och ger mjuka stora vågor/lockar!

Men det här var ändå bästa presenten, privatlektion på make up store inkl. smink. Jag som verkligen behöver ny foundation och puder, ska pröva MAC, verkar ju vara typ bäst i världen enligt alla!

Och en del pengar med, skönt, behövdes verkligen! Har precis klickat hem lite nytt löshår, ska bli skönt med 60 cm igen. Har saknat det!

26 december

Ni anar inte hur mycket folk det var på McDonalds idag? Så fruktansvärt mycket. Galet stressigt. Under långa perioder var det folk ner till dörren. Och det va en tjej som uppebart hade anorexia som handlade av mig. Det var så sorgligt, hennes kropp och ansikte såg helt utmärglat (hur stavas det?) ut och hon hade en stor tshirt, säkert för att dölja sin "stora" kropp, hon beställde en mcfish utan sås, vatten och morötter. Det är okej att vara hälsosam men när man hoppar såsen och tar det mest fettsnåla vi har och ser ut så som hon gjorde då blir ja rädd. Men ja kunde ju inte neka henen att handla. Man ville bara ta tag i henne och ruska om henne och ge henne cheeseburagre och stor pommes och massa cheddar dip:(

Nu har jag precis stoppat in mina horn till min Lucy cosplay i ugnen. Tror jag ska cosplaya henne på Conversuscon (som ja helt spontant ska åka på) lite tight med tid men om ja andänder den här outfiten borde det gå

Ska ta och titta efter linne och gröna shorts på rean nu i dagarna!

Så spg dom ut innan jag stoppade in dom! Har fäst på spännen som används när man fäster hårförlängning! Hoppas det funkar, annars får man dra loss! Hm kanske måste köpa vit färg eller nåt och måla på? Eller så har ja dom bara som dom är!

Bilder och uppdatering från jul kommer snart, promise promise, hade en jättemysig jul och är supernöjd med mina presenter!

Merry Christmas <3

Några julkort från mig till er!

Har hört att kattöron är grejen i år, så det gäller ju att haka på trenden :P
Anyway vet att kattöron på det här sättet är tabu inom lolita (men att AP designat öronmuffar i form av kaninöron är det ingen som höjer på ögonbrynen över, för det är ju Aaaaaaangelic pretty som gjort det, och där med är det okej?) och den här outfiten är inte menad som en loli-outfit utan som en juloutfit. Är oerhört glad att jag kunde ha klänningen till håret, trodde inte det skulle gå men det funkar ganska bra. Så pass bra att jag kan ha den. Åh den här klänningen känns så julig just nu. Jag stormtrivs i den!









Ha en riktigt mjauig jul <3

Nu är hjulen kommen

Snart dags att sova. Verkligen. Rummet är städat, lakanen bytta, granen klädd, allt julpynt sitter uppe. Snart snart dags att fira på riktigt. Innan fick pappa för sig att vi skulle klä granen imorgon. Hur konstigt hade inte det vart? Vi har alltid, alltid klätt granen kvällen innan jul. Vi har alltid sett till att vi alla vart hemma kvällen innan och så har vi klätt granen ihop och lyssnat på mysig musik. En fin tradition, som pappa helt plötsligt ville bryta. Inte glad Cissi. Men sen efter ett tag sa pappa att vi skulle klä i alla fall! Nöjd katt.
Kom på att jag hade två klappar till att slå in. Får ta och göra det innan jag somnar!


Granen. Brokig och utan glitter för ovanlighetens skull.


Jag betraktar granen


Suddig bild. men jag och mina fina bröder <3

Hittade btw den här mysiga bilden på mig och Gurra när vi kollade igenom kameran! Tror den är från i somras. Vi hänger på mitt rum i alla fall!








Det där med att vi inte brukar klä granen kvällen innan säger de bara för att retas, för att jag tycker det är viktigt med traditioner. :p Lagom kaotisk film, visar hur virrigt det mer eller mindre alltid är hos oss. Reality, i has it.

Ska halvtitta på den
här dokumentären om Nazi pop twins. Ska bli väldigt intressant. Är inte helt säker på vad den handlar om, men tror det är en familj som dom följer under några år som är naziter? Ska bli spännande!

Sov så gott vänner <3 Och klockan är ju efter tolv så ja önskar er alla en God jul <3

Cravings

Har inget mer att säga














23 november


Mjau

Hm inte kommit igång med julstädandet än. Dålig Cissi. Tittade på fördta delen av SVTs miniserie Tess verkar rätt lovande. Jag är ju barnsligt förtjust i kostymdraman, särskilt när det är vackert filmar, klart ljus, fina kläder osv. Tyvärr kändes skådespelarna inte helt bekväma i det gameldagas språket men generellt var det helt okej skådespelare. Handlar om en fattig tjej som visra sig vara släkting till någon rik dam och får jobb där och sedan blir våldtagen av sonen i huset. Väldigt tragiskt. Givetvis har huvudpersonen skinn på näsan och är väldigt envis. Precis som dom alltid är i den typen av böcker/filmer.

Btw så filmade jag lite senast på u-church när vi diskuteradde kring rikedommar och ägande.

^_^

I brist på kamera så målade jag en bild när jag klär granen


Jag vill btw tipsa om att Maria som har bloggen
http://your-other-left.blogspot.com just nu har en tävling där man kan vinna ett fint sminkset! Älskar hennes blogg och kollar in den dagligen. Handlar som hon själv beskriver det "om en gothic lolitas vardag" och den är spännande att läsa oavsett om man är intresserad av lolita eller inte. Maria är verkligen en skärpt tjej och hon har mycket intressanta inlägg, mycket kläder och mycket personliga åsikter!
Här är direkt länken till tävlingen: http://your-other-left.blogspot.com/2009/12/your-other-lefts-christmas-giveaway.html

Dan före dan

Mjau! För första gången på flera år ligger snön tjock så här kvällen före julafton. När jag var liten och fram tills att det slutade vara snö på julafton var alltid det första jag gjorde när jag vaknade att dra upp persinerna och njuta av det vackra vinterlandskapet! Jag älskar verkligen vintervyer. Det är bland det finaste jag vet. När snön ligger tjock på mark och tak och när frosetn bitit sig fast på träden ocg färgat dem helt gnistervita. Och när det ser ut som man krossat diamater och strött ut det över hela marken. Det är så galet vackert!

Jag vill behålla den här mysiga stämningen längre. Om några dagar är det helt över, väntan inför julen, stressen, jaken på klappar, glögg och lussekatter. Knäck och pepparkaksbak. Julskivorna som spelas om och om. Det här den absolut mysigaste tiden på hela året och nu är det snart över. Blir lite ledsen när jag tänker på det, och så typiskt mig att inte bara kunna njuta av nuet utan tänka på att det snart är över.

Igår såg jag en av de bästa filmerna jag någonsin sett. Den heter ink. Den är skriver och regiserad av Jamin Winans, som för mig är en helt okänd regisör. Alla skådespelarna var med helt okända men manuset och skådespeleriet var så oerhört bra. Hela idén var helt underbar. Satt och grät i slutet, så oerhört starkt slut. Ska inte avslöja hur den slutar men den handlar om en liten tjej som heter Emma som blir kidnappad av en varelse från en parallel verklighet där s.k. inkubus och storytellers lever. Dessa kommer varje natt till vårt universum för att ge oss människor drömmar och mardrömmar och storytellers är de som ger oss människor de fina drömmarna och inkubusen ger oss mardrömmar. Det pågår givetvis en konflikt mellan de olika varelserna som för oss människor är helt osynliga. Men Emmas själ blir på något sätt väckt och kidnappad av en varelse och hennes kropp hamnar i koma. En kamp om liv och död utspelar sig sedan under filmen. Kommer Emma vakna upp eller kommer hon bli fast i drömvärlden?


Helt underbar film, rekomenderar alla i hela världen att se den.

Nu ska jag snart städa mitt rum och slå in sista julklappen.
<3

Snart jul!

Hej vänner, känns som att jag har massa att skriva om men är så trött just nu. Idag fyllde min älskade lillebror 16 år! Stor kille nu! Vi hade det jättemysigt här hemma. Jag var dock borta några timmar och jobbade. Kommer in flock i mängder i vågor, ena stunden fullt med folk andra helt tomt.
Pappa filmade mig när jag baakde pepparkakor häromdagen. Verkar det lagom kaotiskt?

Och så måste jag bara uppdatera sista frågen från förra inlägget
32. De bästa nya människorna du träffade?
ALLA FRÅN U-CHURCH!!! Glömde mer eller mindre av att det var i år jag började. Så alla från u-church känn er träffade <3

Årets lista

2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, massa saker. Kan dock inte komma på något konkret ljust nu.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade nog inga

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, det va en fruktansvärd sorgeperiod jag fortfarande inte riktigt kommit ur

5. Vilka länder besökte du?
Besökte inga länder alls, tragiskt det känns, men det är nog sant. Första året på länge jag inte ens vart i danmark eller tyskland.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Hm, vet inte riktigt

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Vilka datum? Åh massa, avslutningen på kortebo, Maya och jag på haloween i sthlm, när jag och Tilda va i Vara, Ammi och jag i nattlinnen, plus massa annat

8. Vad var din största framgång 2009?
Min största framgång? Att jag tog tag i det här med matte b tror jag

9. Största misstaget?
Haha svår ffråga, vet inte riktigt, att jag inte riktigt pluggade ordentligt under våren.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Sjukt mycket som hänt under hösten, penicilinkur på penicilinkur...

11. Bästa köpet?

hm, måste vart klänningen från kidsyoyo

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och smink och hår som alltid.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Åh det är så mycket som gjort mig glad, mina underbara vänner främst tror jag, Macke, Madde, Jossa, Ammi, Charmy, Vickan, Maya, Soot m.fl.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Bon ivers skinny love främst tror jag.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Oj, vet inte alls. har gått upp och ner.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat mer, men det har ja ju inte riktigt kunnat styra över helt, och pluggat mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Haha tja att jag inte hängt med folk när ja borde pluggat fast samtidigt så var ju året på kortebo ett av de bästa i mitt liv och det var ju mycket människorna som jag hängde med som gjorde det bättre

18. Hur tillbringar du julen?
Med familjen i Borås

19. Blev du kär i år?
- - - -  Kan ni ta och fundera på :P

20. Favoritprogram på TV?
Hm, Gossip girl

21. Bästa boken du läste i år?
Oj, svårt värre, så många får nog återkomma

22. Största musikaliska upptäckten?
Bon Iver?

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Hm, minns inte vad jag fick faktiskt

25. Något du önskade dig men inte fick?

Minns heller inte vad jag önskade mig

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag firade dels hemma och sen på Monochrome! Det va grymt kul!

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Haha, hade jag haft mer pengar så hade ja kunnat göra mer :P Eller ännu mer tid emd mina vänner

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?

Blandat, mycket svart/vitt sött stilrent men sen en hel del lolita så klart!

29. Vad fick dig att må bra?
Min vänner <3 mitt rum på kortebo (vet att det låter konstigt kanske men det va verkligen min fristad, kan inte förklara hur mycket ja älsade mitt rum)

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
? Johnny Depp (alltid) och Ed Westwick

31. Vem saknade du?
AMMI

32. De bästa nya människorna du träffade?
Soot! Linn! Är lätt fler men de är de ja kommer att tänka på först


Vill ha lite julstämning

Ikväll ska jag träffa Amster! Woho! Vi ska ha glöggmys hos Per och sen ska vi gå ut! Ska bli underbart att träffa henne igen! Ska packa ihop mina sker tänkte jag, ska åka ner på stan en sväng och insupa lite julstämmning. För det får man faktiskt verkligen på nordstan, trots all jäkt och stress över att hitta de perfekta klapparna så njuter jag av att det är så mycket folk, av julpyntet och julsångerna som spelas, av de små spelemännen med dragspel som sitter utan för apoteket med tomteluva och spelar julsånger. Inte för att jag har några julklappar för att handla egentligen men det är mysigt oavsett. Tänkte dock hitta en present åt min lillebro som fyller år på måndag!

Är säker på att det är iskallt ute. Igår var det så kallt och blåsigt så jag trodde jag skulle blåsa bort när jag kom utanför dörren. På kvällen snöade det och idag ligger det lite snö kvar vid vägkanterna. Hoppas det håller i sig.

Hair hair hair hair

Mjau!
U-church idag! Ska bli så mysigt så! Har fixat färdigt med mitt hår nu...för ett tag i alla fall. Löshåret blev mörkare än mitt hår, det va dock väntat, men men föresten jag har ju inte berättat om att jag fixat det ens. Bestämde mig för att försöka få det ljusare trots allt, eftersom jag ändå inte har någon nytta av att ha så mörkt hår. Så jag lät de ligga i remol-lösning ett tag för att få bort överflödet av mörk färg och sen blekte jag det tio min med schwartkofz poly blond som bleker 5-7 nyanser. Tog jättebra, självklart blev det inte helt blont men så pass ljust att de gick att använda directions toning på i alla fall. Lät färgen ligga i i runt fem timmar innan jag sköljde ur och volía jag har rött hår som går att använda. Får ha det i underhåret, men det funkar!
Har mailat lite med odiums perosnal med, väldigt hjälpsamma har dom varit och jag tror att blut rot är den nyansen som skulle passa mitt hår bäst. Fick en bild med och nyans-skillnaden är evrkligen minimal, men tror det är ett smart drag att ta den ljusare färgen!

Ha en fin dag <3

Blut rot

Dags för mig att sova! Klockan är tio i tre och Gustav och jag har suttit hur länge som helst och kollat failblog! Varför är det så kul? Vissa grejer kunde jag knappt sluta skratta åt. Annars har kvällen varit lung. Har precis sytt på lite clips på hår. Är så mycket skönare med clips än hårnålar, även om det funkar med hårnålar med. Får ganska ofta frågan om hur jag fäster löshår med hårnålar, det är lite svårt att förklara, kanske tar och gör en lite tutorial över det nu i dagarna! Funderar på att köpa lite hår från odium, de säljer ju hår i extremfärger från plastikhaar. Vad jag har hört så är deras kvalité jättebra och hållbart så det vore kanske något. Men den svåra frågan är ju vilken nyans jag ska ha. På odiums färgkarta är det två färger som är aktuella för min del, hade bestämt mig för den ena av dem (peperoni) tills jag var inne på plastikhaars egna hemsida och på deras färgkarta såg det ut som att peperoni var väldigt mycket mörkare än den andra nyansen blut rot som på odiums sida ser mer eller mindre orange ut. Ska visa er skillanden:


Som ni ser så är det inte så jättestor skillnad på peperoninyansen på de båda sidorna men när det kommer till blut rot ser det helt plötsligt ut som två helt olika färger ju! Gha det är så frustrerande, vill verkligen inte köpa fel. Just nu lutar det dock mer åt blut rot, för så ser mitt hår ut när man tar tar kort på det, tänkte att det kanske är så med den nyansen med, för den ser ut som att den är tagen med blixt i alla fall. Generellt tycker jag peperoni nyansen från odium är den snyggaste nyansen och skulle kunna beställa den bara för det, men är rädd att den skulle vara för mörk. Inte hela världen om den är det för då kan man ha den i underhåret, det är nästan värre om ja skulle beställa blut rot och den skulle gå mot orange för det gör verkligen inte den nyansen jag har nu. Har hellre en mörkare nyans i underhåret än en som är lika ljus som min men går mot orange. Svårt svårt degt här. Borde sova nu och inte tänka på sånt här. Funderar även på att bleka lite mer av mitt löshår i typ tio min och hoppas på att kunna färga det!

Nu lyssnar jag på Kropp och själ. Denna gången handlar det om unga pojkars ohälsa, främst de som fastnat i datorspelens våld. Just nu handlar det om en kille som är 21 år, bor hemma, inte läst klar gymnasiet men läser på Komvuq som inte har några kompisar som han träffar irl untan som bara spelar WoW hela tiden. Det känns så sorgligt. Jag kan itne ens föreställa mig hur det skulle vara att inte träffa folk hela tiden och bara bara gå hemma. Det låter verkligen fruktansvärt. Tänk att inte ens ha en enda kompis att ringa och prata med eller ta en fika på stan med. Jag undrar hur man hamnar i den situationen för jag tror verkligen det är lättare än man tror.


bild från sr.se

Seg dag

Hej! Nu är jag riktigt sur för jag har grejat ganska länge och väntan på att massa bilder ska bli överlagda på en skiva, har nästan fullt på datorn (märks när ja spelar sims, det funkar inte längre) så jag behövde rensa lite, hade en 3000 bilder ja tänkte ja kunde lägga över och det gick bra, tog gock några timmar (långsam dator) och precis när det är klart så bra stendör datorn. Den har börjat göra det nu. Det är inte kul. Så just nu har jag fått börja om. Nu står den på 3 dagar och fjorton timmar för att få filerna på skivan igen för givetvis hade inget kommit över när jag startade datorn. Jobbigt jobbigt.

Har vart en väldigt slow dag, har städat lite och julpyntat och haft oss. Har vart mysigt! Måste erkänna att jag inte ens bytt om utan gått i nattlinne hela dagen och har det blivit lite för kyligt har jag bara dragit på mig morgonrocken. Tycker det är ganska mysigt att bara gå omkring och mysa i nattkläderna.

Nu tänkte jag titta på Livet i fagervik med mamma. Eller tja snarare titta med ena ögat på tv:n och ena på datorn.

Hello again

Det snöar ute! Innan snöade det ganska mycket, nu har det lugnat sig lite, men hustaken och marken är vit. Visst det lyser igenom lite grönt här och där men det är på god väg att bli ett riktigt vinterlandskap. Innan sprang det omkring ett rådjur i trädgården! Vi brukar ha massa rådjur i trakterna över vintern, det är alltid lika mysigt!

Vad det gäller mitt hår kunde jag nog inte vart nöjdare! Tvättade faktiskt ur färgen redan i natt, runt ett tiden då det suttit i över fyra timmar och när ja vaknade på morgonen kände jag mig nöjd med nyansen. Bäst av allt var att jag ahde lite hår jag kunde använda till. Det va som att se en kär gammal vän när jag tittade mig i spegeln och såg allt det röda. Trivs så fruktansvärt bra i den här färgen! Blev väldigt kortebo-nostalgik med, eftersom det var under den perioden jag hade rött hår. Saknar mitt rum, saknar vännerna, alla sena nätter, alla filmer, matlagningen i det allt för trånga köket, saknar sena kvällar med bilen till "hemma kväll", sakna storhandlandet på Ica maxi, saknar utsikten från aulan, saknar att komma in några min efter eller precis innan lektionerna börjat och paka upp datorn och ta del av studierna. Saknar att springa till bussen, saknar att gå på stan, saknar vineyard, saknar brödbakning, saknar café Johans, saknar A6 center, saknar alla djupa samtal, saknar tjejsnack med Jossa och Madde, saknar tv-rummet i källaren, saknar Pilgrims rum, sakar Pilgrim himself, saknar alla lärare, saknar högskolan, saknar mitt rum så det gör ont i mig, saknar badrummet som var inrett i rosa, saknar den där dumma duschen om aldrig gav tillräckligt med varmt vatten, saknar att jag kunde se mitt ansikte i spegeln när jag duschade, saknar min lilla krukväxt som faktiskt överlevde, saknar alla stunder jag väntade på postbilen, saknar öppnandet av paket, saknar matsalen, saknar att läsa veckans secret med Jonas, saknar gudtjänsterna och saknar tom att det alltid var psalmer som musik, saknar min plats i klassrummet, saknar att åka bil in till stan varje onsdag, saknar gemenskapen, saknar att shoppa sönder mitt lindexkort på Lindex på A6, saknar de där invandrarkidsen som alltid åkte 26:an och alltid alltid skrattade när jag sjöng, sakar Kribbans dåliga humor, saknar min del av kylskåpet, saknar min garderob, saknar att alltid städa innan jag åkte hem för att gå på u-church, saknar nästan tom bussresorna med 200 bussen till ulricehamn trots att det var den tråkigaste resvägen över bottnaryd i världen, saknar det konsanta lyssnadet på tool och nin och Emilie Autumn och all annan musik jag kunde spela dygnet runt, saknar att Becca kom och hälsade på oss, saknar att Charmy mer eller mindre flyttade in på mitt rum under en period, saknar att hon alltid kramade mig innan hon sprang iväg till sin skola, alltid lika pigg och söt medan jag var hur trött som helst, saknar hur mysigt allt var. SAKNAR KORETBO








STOR SAKNAD!

Ska försöka ta nån bra bild på håret sen idag med!

Fixing my hair

Hår hår hår, massa jobb med håret nu! Har blekt och donat hela kvällen nu. Dock inte löshåret, får nog bli till att köpa nytt efter jul när ja har lite mer cash!

Trodde jag skulle behöva bleka håret runt tre gånger så jag började med köpa två burkar som jag tänkte använda den här veckan! Efter jag haft i blekningen en kvart var de så ljust om jag trodde de skulle vara efter en eller två blekningar. När jag blekt klart håret hade jag en saling blandning av rosa, orange och gult. Gick in till mamma som inte vissta vad jag skulle färga och hon utbrast "Men Cecilia! ditt hår! Har du sett?" Hon trodde jag inte hade koll på hur det såg ut och att det blivit missfärgat :P

Tjusigt va?
Jag förstod i alla fall att jag inte skulle behöva bleka håret så mycket om jag trott så jag tänkte att jag skulle pröva att lägga i lite färg på en slinga för att se vilken färg det blev - kanske skulle de bli så pass rött att jag inte behövde bleka igen? Eller så skulle det inte bli det och då skulle jag bara kunna bleka det igen! Så efter att ha haft i färg i en tjugo min och tvättat ur den insåg jag att jag absolut kunde färga hela.

Slingan när jag precis lagt i färgen. Nu inser jag att jag nog kommer behöva färga håret två gånger, tror det kommer vara för ljust nu faktiskt. Ska låta det ligga i under natten så får vi se imorn, minns ju i början på
förra året vilken chock ja fick på morgonen efter att ha haft i färg under natten.

Liten sneakpeak...Dåligt ljus dock så den gör inte färgen rättvis.

Remol

Idag har jag varit ute på stan två gånger. Var nere och handlade Remol innan eftersom jag hört att man kan bleka löshår med det (förutsatt att det är äkta vill säga) hade först tänkt bleka det lite försiktigt men efter massa skräckhistorier jag läst på internet bestämde jag mig för att hoppa det och så pang så är det en frisör som skriver att hon brukar bleka löshår med remol eftersom det inte sliter på håret utan bara avfärgar det. Nice tänker jag. På Herdins.se kan man läsa så här om remol:
Bleker, avfärgar och rengör textilier. Skonsam mot textilfibrerna.


Det är alltså ett avfärgningsmedel för kläder. Då kan man förstå att det kanske är lite skonsammare än tex amoniak. Så väl hemma råkar jag överdosera. Det stod att man skulle blanda en och en halv kapsyl remol med tio liter vatten, jag blandar en kapsyl med en halvliter och lyckas andas in ångorna och får världens hostattack. Kändes som hela halsen svullnande igen och jag fick öppna fönstret för att få luft och bara hostade och hostade. Inte så trevligt. Under tiden har håret legat i lösningen och blivit mer eller mindre vitt. Jag var givetvis jättenöjd och tog upp håret och skulle skölja det och tvätta det med schampo. Då inträffar någon märkligt, när håret kommer i kontakt med vattnet ändrar de färg och blir liksom lila aktigt i olika nyanser. Jag får ju självklart lite panik och lägger ner håret i remol-lösningen igen och volía: Vitt hår, tar upp det och medan ja går ner till duschen för att lägga i lite hårfärg ändras nyansen igen, jag skyndar mig och smetar ner slingan med färg och hoppas på det bästa. När jag en timma senare ska tvätta av färgen har håret fått en mörkt röd nyans med skiftningar av lila. Helt klart en snygg färg men inte den jag ville ha. Lite senare prövar jag med en till slinga i en helt klart mildare lösning men då gick det t.o.m trögt att få bort färgen och det blev långt ifrån vitt, vid kontakt med luft fick slingan en ganska mörk nyans igen:


Slingan efter användning av remol

Håret längst till vänster förestället håret som de va innan jag använde remol, inte så jättestor skillnad om man jämför med bilden ovan, fast var ljusare än det såg ut på bilden vill jag lova.
Hår nr 2 föreställer färgen jag fick efter ha färgat det (alltså första slingan som jag färgade efter jag haft den i remol-lösningen) där ser man klart att det är stor nyansskillnad mellan hår ett och två
Här nr 3 föreställer samma färg som hår nr två, det var den färgen jag var ute efter. har alltså färgat hår nr 2 och 3 med samma nyans men fått helt olika färger. Hår nr 3 var blont frön början och har inte färgats om eller blekts med remol.

Jag undrar om jag gjorde något fel eller vad som hände eftersom den där frisören brukade få bort all färg. Känns lite skumt att färgen faktiskt var borta när den låg i lösningen men sen liksom kom tillbaka....


Sonia pour H&M

God kväll! Nu är det dags för mig att sova. Kvällen har spenderats med matteprov, andra provet, gick ganska bra, eller tja gick nog bättre förra gången men får jag G är jag nöjd! Sedan tittade jag på film med mammi och pappi Flickvänner från förr som pappa hade lånat hem! Helt okej film, bygger på en julsaga, ni vet den med Scrooge, fast här handlar det om flickvänner, inte pengar!

Har precis satt på
stil, förra veckans program faktiskt, hann inte lyssna då. Programet handlar om Sonia Rykiel, tycker hon är väldigt intressant men har aldrig riktigt gillat hennes kläder. Visst hon är inte en dålig designer men det är inget jag skulle bära själv tror jag. Det är mycket stickat när det kommer till henne och visst stickat är msyigt men om jag ska vara ärlig använder jag få stickade plagg faktiskt. Inte för att det inte är fint utan mer för att det inte är så jag. Uppenbarligen, jag kan inte förnimma mig om att jag valt bort stickade plagg utan snarare så antar jag att det inte tilltalar mig, för i så fall borde jag ju haft mer stickat?

På stils hemsida kan man läsa: Sonia Rykiel firade förra året 40-årsjubileum som designer av plagg för den moderna kvinnan som föredrog lättillgänglig och bekväm prêt-a-porter framför stel haute couture. Sonia Rykiel erbjöd mjuka byxor man kunde sitta bredbent i, djupa fickor att sticka ned händerna i och snäva, smickrande, stickade tröjor som formade sig efter kroppen, som strumpor. En stil som beskrivits som ”parisisk nonchalans”, lika elegant som frigjord.

Just nu designar hon ju för H&M, ingen kan ju ha gått miste om reklamkampanjen de har just nu, sitter ju på varenda busshålsplats! Ni vet underkläderna som bärs upp av två tjejer med stort lockigt hår.



bilder från chic.se
Imorn blir det nog mest bara hemma och ta det lugnt. Ska hämta ut ett paket som kommit, spännande! väntar på runt tio saker nu så det ska bli kul att se vad det är! Typ allt är julklappar så jag hoppas de kommer droppa in lite mer nu i veckan! Btw ska ja ändra lite på mitt hår så det blir nog inga bilder för ens det är klart. Lär ta någon/några veckor!

I am alive!

mjau! Är tillbaka i Borås nu! Har ju varit i gbg ehla veckan det är därför jag uppdaterat så fruktansvärt dåligt. Idag jobbad ejag på Mcdonalds (något jobb på andra stället har det ibte blivit på hela veckan, lite synd eftersom ja ändå va i gbg men det är ju inte precis som att jag inte haft andra saker för mig!

I tisdags tex så träffade jag
Anna och vi hade jättemysig julshopping. En liten tradition vi haft sen flera år tillbaka (fast några uppehåll har det nog varit några år tror jag) hur som helst så var det supermysigt. Vi fikade på vårt nya favoställe som ligger mitt emot Lagerhaus, väldigt hundvändligt. För självklart var ju lilla Bianca med! Hon är favohunden, efter Holly så klart ju, men så fruktansvärt söt!

Anna va snygg!

Jag förökte typ en miljon gånger att ta kort på mig och Bianca, det det gick inte bra, gumman ville inte titta in i kameran och jag sög på att få med mig själv. Har ser vi lite av mitt hår iaf!

Lite senare på efter middagen mötte Charmy upp oss en sväng och vi spräng även in i lilla Raichi och Leila. Mysigt mysigt.

Så söt! <3

På onsdagen hade jag och mumu filmkväll! Vi hade det bäst! Som vi alltid har det! Först tittade vi på Another cinderella stroy (med Selena Gomez) efter det var vi galet godissugan så vi sprang ner till Coop och köpte godis och cola (cero så klart) och chokladbollar! Sen tittade vi på Big Girls dont cry. En film som jag såg när jag var runt fjortoin och som verkligen berörde mig. Den handlar om två tonårstjejer i Tyskland på nittiotalet och deras liv, familjerelationer, kärleksdraman och om hur tungt och svårt det kan vara att inte hittat sig själv helt än och hur de vuxnas relationer verkligen spelar roll för barnens utveckling. Mycket sevärd film. Efter det blev det nyinspelningen av Hairspray. Sen blev det massa youtubande av Selena Gomez, Demi Lovato, Miley Cyrus och Taylor Swift. Jag har noll koll på allt drama kring dessa Disney stjärnor. Vem som datar vem, vilka som är bästisar osv men Charmy har koll och det är verkligen underhållande! Sen hamnade vi in på svenska bloggar som Kissie, Amir och Paow. Haha det är underhållande om något. Jag fattar inte hur man kan vara så blåst och självupptagen som Kissie faktiskt.

Sen har helgen vart underbar! Madde kom hit tididgt på fredagen och vi gick och shoppade och åt på Mcdonlads och bara pratade! Sen åkte vi till Macke på hans inflyttningfest! Det va så kul att träffa honom igen. Plus att Gustav och Karin va där, har mer eller mindre inte träffat dom sen de gifta sig, känns lite annorlunda att hänga med gifta par, ni vet såna man tycker är i ens egen ålder men som helt plötsligt är gifta! Det va mysigt i alla fall. macke bjöd på (den obligatoriska?) fallafel med stek potatis och morötter. Väldigt gott sen blev det snack stora delar av kvällen och massa musik lyssnande. Tyckte höjdpunkten var när jag satte på Achtung Achtung Alarm, eller Die russen komme! Blev väldigt nostaglgiskt eftersom jag lyssande massa på den under en period på Kortebo. Har precis fått veta att Korteboskolan inte kommer finnas kvar mer, eller jo, skolan kommer finnas men inte i samma lokaler, de ska hyras ut till kristna skolan. Det betyder att internatet kommer försvinna. Mitt underbara rum, det kommer jag aldrig mer få bo i. Känns fruktansvärt. Ville verkligen bo där nästa år ju. Men men, jag och Jossa har pratat om att flytta ihop inne i stan. Om inte Ammi flyttar ner så klart, vi har redan diskuterat om hur vi ska inreda och hur kul vi ska ha!

Vet att det är lite stökigt men ändå! Älskade det där rummet!

(klicka på bilderna för större format)

Bilderna från Mackes fest blev verkligen dåliga. Väldigt gryniga, men jag lägger upp några ändå för er som vill se lite av hans nya ställe. Fast det är nog svårt att se något alls tyvärr

Jag och Macke!

Madde i soffan!

Jag!

Sen på lördagen var det då dags för min barndomsvän Annas födelsedagskalas! Vi bodde på samma gård på Hammarkullen när jag var liten och har i princip inte hängt sen jag flyttade från Göteborg så det var jättekul att få komma på hennes kalas. Mu var med mig också så jag inte skulle vara helt ensam! Anna hade gjort ett jättejobb och inrett hela stället med massa disney prinsessor och hello kitty och massa massa fint! Traffade en del gamal hammarkullefolk och det kändes så bra. Vet att hammarkullen inte precis är det bästa stället att bo på men jag är stolt över att vara född och uppvuxen där, plus att viu inte bodde där för att vi hade det tight ekonomiskt utanför att det var ett beslut från mamma och henens vänner. De bäste sig efter de gått sin bibelskola att de skulle flytta ut i ett "problem område" och starta en församling där mitt i allt de röriga och finnas till där. Men sen var det faktiskt inte så rörigt när vi bodde där, jag minns det som väldigt trivsamt. De va under den tiden mamma träffade pappa med! han spelade gitarr på ett möte och mamma blev intresserad och på den vägen är det! Dom var typ bara tillsammans ett år innan de gifte sig.

Annas present!

Jag!

Bild från mu. Jag, Anna, mu och nyfunna vännen Niklas!
Haha det var så kul för det va ett gäng killar som trodde att jag och mu hade klätt ut oss till alternativa tjejer! Liksom what? Hur tänker man då? Tycker det va ganska tydligt att vi var utklädda. Haha.

Får räcka för nu, lägger upp mer bilder om jag hittar några om andra tagit! Ha det fint <3

Julskyltning i floby och hög tid att fira en högtid

Hej vänner! Tillbaka i Borås efter långhelg i Gbg! Har hunnit med både det ena och det andra! Bla, jul på Liseberg, film (kiss kiss bang bang) monochrome m.m.
Monochrome är ju alltid kul, dock blev ja så grymt opepp på förfesten. Ni vet så där som det kan bli ibland. När inget stämmer, när man känner sig ful, fast man fixat sig till tänderna och när ljuset sticker en i ögonen och man inte riktigt hänger med i konversationerna runt en och allt blir snurrigt. Satt och pratade med Madde och Josse en halvtimma det va nice. Saknar dom bägge. Dom är så fina, Madde erbjöd sig tom att betala en biljett till Jönköping om jag inte ville vara kvar i Gbg. Men det var ju inte det som var grejen, jag ville gärna vara där men vara bara opepp. Var självklart underbart att ha finaste vännerna runt sig. Lite mer pepp inne på Monochrome dock (där de hade en asdåligt dj och jag var inte pepp på att dansa för fem öre) Jag och Marjorie matchade i outfits med att vara presenter! Röda sidenband runt halsen och julklappsettiketter! På förfesten åt vi tårta! Magda och Per har varit ihop i ett år nu. Helt galet vad tiden går fort. Joshi hade hängt en julkula och ett minipaket i skägget! So cute. Dumma mig som glömde kameran, hade velat ha bilder från helgen men tyvärr.


Renarna på liseberg va söta



Joshi var metal och julig på samma gång :P


Joshi och Marika och på andra bilden Per (som paket) Magda (som söt snögubbe) och Linda! Tråkigt när man bara har mobilkameran. Blir ju så dåliga bilder inomhus. Men bättre än inget alls!

Idag åkte jag och mamma till Floby för att titta på deras "julskyltning" dock kan man inte kalla det skyltning eftersom det inte finns några butiker knappt alls, så istället var det massa marknadsstånd. Var i alla fall lagom mysigt. De hade en supersöt åsna där! Och mamma köpte produkter från Oriflame till mig, nytt läppsift, ny lotion (som man verkligen blev superlen av) och ny dagkräm!


Ja fick en ny kompis!

Random folk

HMHM

 


Sleepy

Mina sömnvanor blir bara sämre och sämre. Det här är inte bra. inte bra alls. Särskilt när nya jobbet kräver att att jag kommer behöva gå upp runt fem tiden kanske. Då funkar det inte att somna efter tre som jag gjort ett tag nu. Och då kommer man ju upp sent, och sen är man pigg tills klockan blir två tre igen. Måste försöka gå upp tidigare. Men jag är verkligen sämst på det. Idag vaknade jag klockan tolv och tänkte nu ska ja gå upp. Sen helt plötsligt står Samuel vid min sida och säger att ja måste gå upp, då har klockan hunnit bli halv tre. Så ja måste somnat om där vid tolv när jag vaknade först.

Imorn blir det gbg och u-church. Ska köra loli fullt ut tänkte ja! Ny klänning, kappa skor, väska, kanske nya peruken osv. Var alldeles för länge sen nu! Ser verkligen fram emot det! Och så har jag köpt nästan alla mina julklappar med! Yay! Eller beställt rättare sagt, hár blivit uteslutande från internet. har bara Ammi kvar att köpa till nu men jag har en idé om vad ja ska ge henne!


Pappa och Gustav är så söta ihop när dom spelar!
Nej nu ska jag lyssna på
stil och försöka sova

A december princess dream

Jag är kär. Äntligen, efter nästan två månaders väntan har mina klänningar kommit. Jag beställde ju i september två klänningar från taobaomärkerna Kidsyoyo och HMHM. En månad skulle det ta att få dom uppsydda och sen lite extra tid för att få hem dom så klart. En månad gick och klänningarna var inte klara. Hade egentligen hoppats på att jag skulle få hem dem innan jag åkte till Sthlm och det är ju drygt en månad sen nu, så en månad till fick och sen idag fick jag en avi! Happy Cissi. Det är nästan ännu roligare att få hem paket men väntat så länge på. Särskilt när det innehåller en klänning man velat ha hur länge som helst!

Paket!

Öpnna paket

Ah dressu!
Här är första klänningen:

Det här är en replika av Angelic Prettys carnival-klänning som jag länge länge har haft högt upp på min lista över drömklänningar! Den här är dock inte helt identisk med den egentliga klänningen men det gör inte så mycket. Som flera av er vet har jag inga jättestora problem med att köpa replikor - den här är ju från AP som är ett märke som jag inte känner att jag absolut vill stödja och sen är den ändå slutsåld sen länge så AP förlorar inga pengar - jag kan ändå inte köpa den från dom.
Måste ge den högsta betyg, tyget är jättefint, någon typ av låtsassammet och den är verkligen välsydd. Rik på detaljer och den är desutom fodrad! Något som gjorde mig glatt överraskad, det hade jag inte räknat med. Den enda detaljen som jag var orolig över, att det satt 3 små rosetter över bysten och magen och sen att de kom en jätterosett i midjan var som bortblåst när det visade sig att midjerosetten var avtagbar och t.o.m. kom i en separat påse!

Klänningen har både korsettsnörning i ryggen, samt avtagbara band som är fästa med genomskinliga pärlor. Samma pärlor finns även på den avtagbara rosetten (den på bilden ovan) Sedan har den dragkedja med. Dragkedjans kvalité verkar dock inte vara den bästa och det är synd, vore onödigt att behöva byta bort den. Jag har hört från en sömmerska att det är vanligt att många märken, både välkända, dyra, etablerade använder sig av dragkedjor med dålig kvalité. Jag undrar varför, känns så onödigt att sy en fin klänning och sen använda en dålig dragkedja ju... Men annars är jag hur nöjd med den som helst!

Den andra klänningen är jag också väldigt nöjd med. Jag skäms lite för att jag faktiskt inte vet exakt vilket märke som gjort den från början, men jag tror att det är Baby. Känns som en typisk baby-klänning. Den måste vara från innan min tid, tror det i alla fall.

Även denna var fodrad, dragkedja i sidan (lite trög den med) och korsettsnörning i ryggen för att reglera storleken på klänningen. Tyget är ganska tunt men känns ändå hyffsat slittåligt. Trycket är helt underbart! Det är ett rödluvan tryck! Kändes väldigt bra eftersom jag sålt min gamla rödluvan klänning

Klännigen har empirewaist (alltså den är skuren precis under bysten) och på framsidan av skärningen sitter det ett svart pärlband som en liten nyckel är fäst i! Väldigt sött!
Ett stort plus till bägge märkerna som sydde upp efter mina egna mått, utan att jag fick betala extra för det.

Dom säger ju att den materiella lyckan är den enda sanna. Jag kan inte hålla med till fullo men ibland förstår jag verkligen vad dom menar med det!

Avslutar med en bild på mig själv :P

Jobb!!

Jag fick jobbet! Wii! Känns jättebra! Själva intervjun gick bara bra tycker jag, Ulrika var jättetrevlig och lätt att prata med. Det va två saker jag missade på dock. Dels tog ja henne inte i hand när vi hälsade och dels när hon bad mig berätta lite om mig själv fick ja helt tunghäfta, ja fick inget sagt, typ stammade fram, jag är...snälll, brukar folk säga i alla fall. Och sen pratade jag på om att ja tyckte om att arrengera saker. Hm, inte så bra. Men men, nu hoppas ja på en del jobb i December. Men det känns lite läskigt. Är rädd att jag ska göra fel eller inte förstå saker, inte va tillräckligt snabb osv. Tror dock sånt kommer med tiden.

Kändes konstigt att gå upp så tidigt som sju, men trots så pass lite sömn var jag ändå ganska pigg. Efter intervjuen när vi kom hem somnade ja dock. Sen var dagen bara mysig, vi tittade på Twilight och åt buffé på Sun Wall. Nöjd katt. Imorn blir det chill dag hemma med familjen, känns skönt att inte ha något inplanerat när resten av veckan är fullspäckad. Wii, ska äntligen få träffa Madde på fredag, har saknat henne som jag vet inte vad!

Btw så klickade ja hem de här precis

Har velat ha ett par jättelänge men det har inte blivit av att jag köpt några. Men nu så!

Intervju

Okej, nytt försök. Anställningsintervju om en och en halvtimma! Sitter här och äter frukost och känner mig lite småtrött! Hoppas på fin intervju och fin dag!

<3