Feminint och maskulint är inte samma sak

jag är nöjd med att det finns könsroller. Visst ja är inte nöjd med orättvisorna, men hallå, det är ju så uppenbart att män och kvinnor är olika, är kapabla till olika saker. Inte sant? det finns inget som tyder på att män skulle vara bättre bara  för att de oftats är starkare, men det är bara ljöigt att häva att alla kvinnor skulle klara av samma kropsliga arbete som de flesta män klarar av. Och visst, som min chef Boris sa till mig, man ska inte göra sig till ett offer bara för att man är kvinna. Men ja vill bara säga att män och kvinnor ser så himla olika ut.

Ja tycker absolut att det finns tjej färger och kill färger, jo visst, det är sant att det är samhället som har skapat dem, men å andra sidan finns det inget som säger att den blåa färgen är den bättre, ja tycker det är så löjligt att man ska försöka göra killiga saker tjejiga och tvärtom, som om det skulle hjälpa oss att få en bättre kvinnosyn? som om tjejer skulle få samma lön som män, bara för att de hade blåa kläder när de va små, eller lekte rövare och pirat istället för mamma, pappa barn med dockorna. Det funkar inte så. jag tycker inte man ska försöka tvinga killar till att böra rosa när de kanske helt vill ha en grön tröja. Men då säger ni att det är samhället som har skapat de normerna, och visst är det sant, det är samhällets "fel" att killar vill ha blåa och gröna kläder, men det behöver ju inte vara fel. Varför ska man försöka ändra på en så grundläggande instinkt?

Det känns som att många femininster bara försöker komma på en anledning att förklara varför jämställdsituationen är som den är idag, bara för att ha ett sätt att förklara det hela på och då kommer man på att det måste ha att göra med hur vi ser på flickor och pojakr från början. men ja tror inte att det är så, män och kvinnor är uppbygda på olika sätt. Vi är två olika kön pga en annledning, allt annat är löjligt att påstå. titta på en man och en kvinna? SÅ OLIKA, varför ska man försök skapa ETT kön när det finns två? och om vi ser så olika ut på utsidan är det väl ganska troligt att vi ser olika ut på insidan, att vi tänker och tycker och är kapabla till olika saker, kvinnor kan föda barn, men deras kroppar är knappast kababla till att lyfta skrot på en bilskrotsstation, så varför ska man försöka tvinga in kvinnor dit? de lämpar sig inte där. Jo för att vi ska uppnå JÄMSTÄLLDHET! men man har ju glömt bort en viktig sak, det är ju oftast lönen det hanldar om, inte arbeterna, lika lön för lika arbete. Man kommer inte närmare det målet bara för att man tvingar in kvinnor på arbeten de kanske inte är lämpade för. iställer ska man ju uppmuntar kvinnor till chefsjobb, arbetsledare m.m. och ge dem samma förbannade lön som männen har, men det känns som man har glömt bort det. Istället tror man att vi får ett jämställdare samhälle när kvinnor lyfter skrot, tycker ni också att det låter konstigt? det tycker i alla fall jag.

Jag vet att det finns kvinnor som vill bli brandmän och sånna saker och det ska man uppmuntra,a bsolut. Vissa kvinnor lämpar sig för det, det är inte det ja menar, ja vill inte säga att kvinnor är det svaga könet som inte klarar av något. men man måste kunna definiera styrka, kroppslig styra är något män ofta är bättre på, därför är det inte så konstigta att de flesta anställda på ett lager där man lyfter tunga saker är män. men det gör inte kvinnor till ett svagare kön, kvinnor tex har ju ofta bättre intution eller psykologiska egenskaper. Ja kanske låter som en tråkig konservativ kategoriserande människa nu, men det kan ja ta. Ja tycker att den här jämställdshysterin har gått lite för långt och att man har kommit bort från det huvudsakliga målet. Väck mig när sveriges stadsminister är en kvinna och feminister inte alltid ser ut som kopier av män

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback