Inifrån

Ja tog tag i det här med att maila mina lärare från Korebo igår. Både Rosie och John och Gunne som jag vet att jag har restuppgifter att göra för. Sen mailade jag även Ulrik, min rektor. Känner att jag behöver en hel del hjälp ang. det här med högskolan. Ja missade ju två tentor i de två sista ämnena, missade är dock en grov underdrift eftersom jag egentligen inte missade dem, utan helt enkelt inte gjorde dem. Den ena i etik och moral skulle in (hemtenta) stax efter det här med Johan och jag kraschade ju ganska rejält när han dog. Fick svårt att fokusera och koncentrera mig och mycket sorg kom över mig skulle man kunna säga. Den sista tentan, i kyrkohistoria är ett skämt angående mig. Eller kursen är ett skämt. Den var på runt 4 veckor och vi lärde oss inget på lektionerna. Våran lärare fredrik var hur snäll och lärd som helst men han kunde inte lära ut. Han satte sig på katedern och pratade, typ två timmar i sträck, inga stenciler, ingen power point, han skrev inte ens på tavlan så det var helt omöjligt att hänga med. Sen kom tentan och vi hade n bok vi skulle läsa som jag inte läste och så gjorde ja inte tentan. Det jobbiga är att jag inte hört från någon av mina lärare från Högskolan, trots att jag iaf mailat Karin från etik och moral och jag har inte fått ut någon typ av betyg eller så.

 

Jag läste ju religionsvetenskap, en kurs som bestod av 4 olika kurser och jag har ingen aning om vad som händer om man får ig i en av kurserna. Får man ig på allt då?

I alla fall så hoppas jag på hjälp från Ulrik men han var på semster nu. Lika så Rosie men hon skulle kolla över mina uppgifter när hon kom tillbaka men från John har jag fått uppgift, det var två. Att läsa böckerna inifrån och Jakten på bekräftelse och jämföra dem. Sen skulle jag även svara på frågorna i det blåa häftet. Saken är den att jag är ganska säker på att jag gjort den sista och mailat in. Gha jobbigt för i så fall finns den bara sparad på en av datorerna i kortebo. Det var ju mindre bra. Och även ifall den skulle finnas på min dator hemma så funkar ju inte den. Det vhär var ju jobbigt. Ska i alla fall börja läsa jakten på bekräftelse igen när jag kommer hem till Borås.


<3

Sitter på flexlife och tar minipaus från allt ringande!

 

Plåtningen med Kawaii gick hur bra som helst! Vi var fyra tjejer som fotades plus Jenny ovh fotografen och vi var i en studio här i Göteborg. De andrar tjejerna var jättetrevliga. En hade grönt hår, en rosa med regnbågsfärgade slingor, en gult och så ja som hade rött! Önskar nästan att vi hade haft en gruppbild på oss alla!

Jag fick mest fota i svarta och röda kläder. Det kändes riktigt bra. Var först lite rädd att de röda nyanserna skulle skära sig med mitt hår men det gick bara bra. Kändes lite lyxigt när man kan om i studion och fick ett eget stort sminkbord, och så den enorma väskan med alla kläder som skulle plåtas, som det stod mitt namn på. Fick en hörna där ja fick lägga upp alla kläder och så fick vi sätta ihop kreationer och det fanns en hög med massa accoscearer som man fick välja bland att ha på bilderna! Wii! Själva fotograferingen gick strålande (tror jag i alla fall) och efteråt bjöd Jenny på thai mat! Bilderna ska komma upp på hemsidan inom några dagar men fotografen har tydligen lagt ut dem på sin hemsida. Ja måste få tag på den. Är supernyfiken! Säger till och länkar när kläderna är uppe på Kawaii!

Ha det fint


Jobbsnack

Det känns fint att ha ett jobb som påskpyntat, påskliljor och godisägg på bordet i entrén. Flexlife huvudfärg är grönt. Limegrönt. På toaletten tex är alla "tillbehör" gröna, så som toalettborste och tvål, på kontoren är mattorna gröna och fottöljerna. I entren är soffgruppen görn och massa andra detaljer är gröna. Även om det inte är min favofärg så känns det fräscht, modernt på något sätt. Att det är viktigt för dem hur det ser ut. Det känns bra, det är viktigt för mig med. Känns oerhört mysigt med ett stort påskägg där ute som man kan springa och hämta godis från. Enda gången vi fått godis på McDonalds var en gång när Hanna köpte, vi hade vunnit någon tävling eller något. Då köpte hon hela två kilo till oss och ställde in i peronalrummet och det var sån härlig stämmning.

Qusay ska sluta som restaurangchef, han ska flytta till Sthlm och ta ett "nytt kliv i kariären" som han själv uttryckte det. Det känns sorgligt. Inte bara det att vi ska få en tredje personalchef på drygt ett år, utan även det att han verkligen har gjort en enorm insatts för restaurangen. När jag tänker på det är det verkligen helt galet mycket vad han har slitigt. Jag hoppas den nya är bra. Hon heter Carol och är 27 år! Känns lite spänannde med en så ung tjej. Terese hade träffat henne och sa att hon tyckte att hon kändes bra så jag hoppas på det. Hon tillträder i slutet på april eller något tror jag. Qusay har precis gått på semester nu så jag undrar om hon kommer vara en del hos oss de närmsta veckorna.

För er som inte vet det så har jag alltså två jobb, men det ena är bara tillfälligt. Dels så har jag ju min anställning på McDonalds i Borås sen över tre år tillbaka. Där jobbar jag mellan 1-2 dagar i veckan. Sen så jobbar jag även på Flexlife här i Göteborg, 2-3 dagar i veckan, men det blir månaden ut + en vecka till. Skönt med lite extra pengar nästa månad men allt kommer antagligen gå åt csn räkningar. Måste börja betala det nu tydligen för att jag tagit ett pausår.

Sen måste jag väldigt snart ta tag i det här med att maila alla lärare på Kortebo ang. vilka uppgifter jag måste göra för att få godkänt i alla kurser så jag kan fortsätta kursen och få csn bidrag osv.


Kalla katten

Idag prövade jag att åka en ny väg till jobbet. I vanliga fall åker ja till korsvägen. är lat och åker en hållplats till liseberg och sen går ja därifrån till Gårdatorget. Brukar ta runt en tio min att gå men så tidigt på morgonen är det alltid kallt och man är alltid trött, eftersom jag går upp runt sju på morgonen. Så idag kollade jag om det gick att ta sig tll Gårda på något annat sätt, jag åkte till centralsationen och skulle därifrån ta en buss till Gåratorget, min arbetsplats ligger precis på gåratorget så jag var nöjd. Fick dock vänta 12 min på centralen, utomhus, och det kändes lite onödigt. Lite som att på den tiden hade jag hunnit gå till jobbet från Liseberg. Men det var ändå skönt att få åka buss hela vägen hit.
Det är kul nu för jag börjar se företagsloggor på husen och känna igen dem, de är inte bara namn som i namn, utan de blir till igenkännanden och småleenden och tankar som dom har jag pratat med! Känns lite roligt faktiskt!

Idag kommer Jossa och Stina hit! Känns hur kul som hels! De kommer in redan vid tolv men vi ska ses lite senare. Vi ska gå på stan och sen stannar de till halvtio! På kvällen tänkte vi åka upp till Soot och bara hänga. Kommer nog bli hur mysigt som helst!

Det är riktigt kallt om mornarna fortfarande, jag har mössa och muff och halsuk och varma kappan. Bara väntar tills ja kan gå i min nya vårjacka och! Har dock börjat använda lite klackskor igen, nu när det inte är massa snö och is känns det inte längre nödvändigt att ha platåkängor och så, på vinterhalvåret har jag det mycket för att det är praktiskt, håller värmen, kommer upp högt från marken, blir aldrig våt om fötterna, kan gå i alla vattenpölar osv, på sommarhalvåret har jag det mest för att det är snyggt!


Morning

God morgon!
Klockan är tolv och jag har precis duschat och satt på min plattång! Ska åka härifrån runt tjugo i två så jag har gått om tid att göra mig i ordning. Tänkte ha lockigt hår men även ta med rakt så ja kan variera mig på bilderna. Vet dock inte vad jag ska ha på mig men det är väl egentligen inte så viktigt eftersom jag ändå inte ska fotas i mina egna kläder :P
Är dock lite smått nervös att jag inte ska hitta. Har dock adressen och vet vilken buss jag ska ta men det känns ändå lite smått scary eftersom jag inte vet vad hållplatsen heter som jag ska gå av på :S Är i alla fall oerhört nöjd med att fritidskortet gäller hela denna och nästa vecka dygnet runt! Fast ja måste ladda mitt på torsdag, pengar pengar pengar, om man ändå hade mer.

Puss på er

Game och förberedelser

Efter flera timmars non stop gejming lägger jag ner..för ett tag i alla fall. Är fast på ett ställe nu och kommer inte loss. Dumma "secret way to the submarine" för jag hittar den inte någonstans alls. Funderar på att se lite gossip girl ikväll kanske. Var sjukt länge sen och jag vill kunna prata med Mu om vad som händer, och nu ligger hon flera mil före så.

Imorrn ska jag fotas för
Kawaii design! Ska bli superkul men känner mig nästan lite nervös!

Nu har jag i alla fall kollat ut adressen till studion på eniro, jag har färgat om min lugg (eftersom jag tvättar den dagligen så går färgen ur mycket snabbare) dock känns mitt hår lite lagom orange. Som om jag straffas för att jag använde vermillion red en enda gång. Har aldrig haft det problemet innan, mitt hår brukar alltid fadea mot rosa men nu spelar det ingen roll vilken nyans jag använder. Bilr orange oavsett :(
I alla fall så ska jag kolla ifall jag har ett enfärgat linne här (inte så troligt) och lite olika strumpbyxor!

Borås Open

Intensiva dagar säger jag bara, intensiva dagar!
Idag har jag dels jobbat på McDonalds. Var smått kaos hela dagen med hur mycket gäster som helst och datorn i DT:n pajade och tjas mycker var kaos. Lilla Vickan följde med mg till jobbet idag för att lämna in en ansökan. Ja hoppas så hon kommer få jobbet. Vore så kul om vi kunde jobba ihop. wiii. Saba frågade mig om hon var min syster. Det tyckte ja var riktigt kul, är helt säker på att frågade pga av skorna och håret. Som att hon liksom bara måste vara min syster för at hon med var alternatiiiv.

Igår kom ju Vixs och besökte mig i Gbg. Vi hade det supermysigt med shopping, snabbid med Charmy, Jensens med Soot och Avlant och sen U-church ute i Mölndal. Vi köpte ett kilo godis och sen sov Vickan över hos mig här i Borås. Vi anmälde mig till modevisningen på uppcon och pratade och hade det mysigt.

På eftermiddagen nu var jag MC på Borås Open. Det är en Grand prix tävling i poetry slam som hålls varje år här i Borås och det brukar vara väldigt, väldigt msyigt. Maya och jag har besökt den i flera år men jag har aldrig mcat där tidigare. Kändes helt okej, trots att jag inte hade någon anaing om vad jag skulle tala om. Försökte få besökarna att gissa på vad jag utbildade mig till och fick höra allt från sömmerska, designer, datatekniker till socionom och sen präst. Och det var ju farlig nära, efetr det fick ja höra både helgon, nunna, munk och diakon :P haha.

Var oavsett supermysigt! Maya och Magnus kom runt nio tiden och de och Soot som var med och kollade fick vara jurygrupp! Dom var så söta så!

Kommer lite bilder från mobilen från gångna veckorna, kommer bilder från kameran senare:
Vickan utan för Grothica

Jag utan för grothica i göteborg igår


Jag och Mu på modelhouse när vi höll på att byta om! Kan inte komma fram till om jag tycker bäst om lockigt eller rak hår

Älskade Pilgrim och och hälsade på förra veckan! Var så härligt att se honom igen! han har haft praktik i Canada och USA sen i höstas!

Jag var och hälsade på den här snyggingen när han var och gjorde dreads!

Jag <3 Gex. Visst är han söt? Love hom so much<3

Avslutar med en bild på Soot från alice i underlandet! Kommer som sagt mer bilder senare!
PUSS


Goth

Det är allt mer sällan jag har den där typiska goth cravingen jag innan kände ganska ofta. Ja känner det ju alltid det när jag läser Skuggorna i Spegeln men precis om jag tidigare skrivit så är det något med stilen som inte är jag, och då menar jag absolut inte goth överlag för stor del av min garedrob är goth utan då är de mer den rommantiska eller medeltida gothstilen jag trånar efter. I oktober 2007 skrev jag så här

"Ja tycker verkligen om skuggorna i spegeln......för hon är kvar i hela den där gothkulturen. Hon är kvar i långa sametskjolar och snörliv, hon är kvar i dead can dance, hon är kvar i egyptisk sminkning, hon är kvar i hur facinerande det är med vinterpromenader på kyrkogården, hon är kvar i hela dödsromantiken med vampyrer odylikt. Det är inte jag. och inte för att jag egentligen saknar det, bara när ja läser den här boken. Men det är klart att det kan slå mig när ja ser på bilder av tjejer i lååångt svart rakt hår, (varför kan inte ja ha långt svart rakt hår som alla normala gothare) korsetter och långa vackar medeltidsklänningar. Svart smink och röda läppar. Då vill ja vara vacker och mystisk. men ja vet oxå att det inte riktigt är ja. men men. Jag avundas ändå Arwen (som huvudkaraktären heter) och hela hennes livstil/situation, samtidigt som ja är glad över att var den jag är."

Och det är nog så jag fortfarande känner. Jag har fortfarade flera sidor på nätet jag går in på och drägglar över diverse snygga gothkreaktioner och så och en del av mig längtar efter att verkligen verkligen klä mig mer i den typen av kläder samtidigt som jag vet att jag inte trivs så bra i det. I alla fall inte till vardags. Jag trivs bäst i kortare kjolar, toppar, korsetter, och sånt som inte går ner till fötterna. Det är inte det att jag har problem med att sticka ut, det gör jag ändå dagligen med mitt hår men det har väl att göra med på vilket sätt man sticker ut. Känner mig ungefär lika obekväm i det ute bland folk som jag gör i lolita faktiskt.

På torsdag har i alla fall jag och Vickan bestämt oss för att ha en liten gothfika. Då ska vi klä upp oss i de där omtalade svepande sametskjolarna jag alltid pratar om, och korsett och spets och mycket smink. Det ska bli riktigt mysigt

CSO

Nu sitter jag hemma i Borås! Är faktiskt på jättedåligt humör eftersom jag precis lagt i en blekning i håret och var så dum att jag följde bruksanvisningen istället för att lita på min egen förmåga. I den stod det nämligen att man skulle applicera på vått hår något jag reagerade på direkt eftersom man alltid annars lägger i det i tort hår men jag tänkte att eftersom det stod så i själva bruksanvisningen var det nog bäst att följa det.
Efter att det suttit i ca 25 min nu så är håret inte det minsta blekt och då hade ja nästan drygt tio cm utväxt i underhåret (eftersom ja så sällan har håret uppsatt brukar ja nästan aldrig bleka underhåret inför färgning) I vanliga fall så tar det typ fem min innan man ser skillnad på oblekt hår. Nu syns det knappt någon skilland och tja det har ju snart gått en halvtimma. Tänker låta det sitta i en havltimma till och blir det ingen skillnad ska jag reklamera varan. Så sjukt dåligt stil tycker jag. Undrar om det kan vara ett tryckfel och hur många andra som råkat ut för samma sak som jag.

I alla fall så har jag jobbat på McDonalds idag. Gick ganska bra och en halvtimma innan jag slutade lyckades vi kamma hem en CSO! Jag och lawin stod i kassan och jag blev jätteglad verkligen! Alla som jobbar under CSO får 200 kr extra i lön månaden där på.
CSO är ett hemligt gästbesök som åker runt på olika McDonalds och och bedömmer allt ifrån renlighet till service och maten kvalité! Det bästa resultatet man kan få är 0 % och då har man fått en felfri CSO. Jag har jobbat två andra gånger under cso så det här var min tredje gång.

Model house!

Wii! Jag är så glad så glad! För idag har jag dels fått träffa Pilgrim! var supermysigt! Vi var uppe hos Soot en sväng och sne åkte vi ner på stan! Sen mötte jag upp Charmy för vi skulle gå till model house här i Göteborg! Det var hur kul som helst. Riktigt snygga  lokaler. Först kom vi in och fick anmäla oss i receptionen och sen fick vi sitta ner i ett väntrum där det fanns massa godis och vänta på vår tur! Sen fblev vi sminkade av proffesionella sminköser! 8fick väjga tema själv, jag valde sotigt, Charmy med) sen fick vi byta om! Jag ahde med mig en loli outfit, min rose jail från AATP. favoklänningen ever och sen en lite mer vanlig goth i svart, med spetströja och korsett!

Lite drygt 40 bilder blev det, lägger inte ut alla här men några!Så! Lägger upp felr en annan gång!

Today

Dåligt med uppdateringar I know! Men det händer så mycket på dagarna att ja kanppt hinner skriva. Nu är jag på besök (tänk att det känns så) en snabbis i Borås. Ska jobba på McDonalds imorn sen åker jag med en gång ner till gbg och U-Church. På Fredag ska jag och Mu fotas och stylas på Model house. Ska bli superkul även om jag inte har planer på att köpa några bilder. Sen tänkte vi gå ut på kvällen och vara skitsnygga! Mjau! På lördag blir det kanske fest hos Eva! Vore så mysigt! Sen blir det jobb på Mcdonalds igen på söndag och sen tillbaka till gbg på mån och sen blir jag nog kvar hela veckan!

Idag jobbade jag på flexlife och det gick bra. Sen på kvällen firade jag St: Patricks day med Varg, Marika, Josua och Per på Bishop Arms, det var verkligen mysigt. Så kul att ses lite så där en onsdagskväll och bara snacka och umgås!

Working girl!

Jag älskar mitt kontor här på flexlife! Jag älskar att komma inspringandes precis innan jag börjar och kasta av mig jackan i fotöljen (gjorde det först för att ja inte hittade någon hängknapp men nu har det mest blivit "vana") och sätta mig vid datorn, ta upp telefon och block och papper och bara njuta av att ha ett så lungt jobb.

Idag har det inte vart mycket telefon utan istället har jag jobbat med lite research och nu det sista ett nyhetsbrev som vi ska skicka ut till kunder! Skulle egentligen jobbat till fyra idag men det blir bara till halv. Tror nästan jag gillar att jobba morgon mer även om det är tufft att komma upp så tidigt som klockan sju (!) men sen när man jobbat färdigt har man hela dagen kvar. Nu börjar jag redan känna mig stressad över att jag ska åka hem ikväll, men tar nog halv elva bussen så jag behöver ju egentligen inte stressa.

Mitt skrivbord är redan stökigt efter bara någon vecka här, post it lappar, häfften, pappershögar över hela bordet. Haha, och två datorer, men jag använder bara en så klart.


Office

Wii är i gbg nu! Har vart här sen fem iofs! Har haft supermysig kväll med office och pizza! Nom nom! Faktum är att jag inte ens orkade äta upp den så nu har ja en hel del pizza kvar, kanske något att äta i natt om det blir mer office tittande. Inte mycket office kvar nu, bara två avsnitt sen har jag sett alla sex säsonger - senaste avsnittet på sjätte säsongen.

Nu sitter jag här med net book och myser medan någon *host host* prövar beta verisonen av APB! Verkar vara awesome spel faktiskt.


Lagom suddig mobilbild! Älskar verkligen den här klänningen!

Hittade föresten den här bilden på
Sids bdb

Sanda, Essa, jag och Ellie, alla med rött hår i olika nyanser

Poppy red

Inte förens fem kommer jag komma iväg till gbg. Men blir nog en skön kväll i stan osv. Var ute och matade rådjuren innan. Vi hade runt 6 stycken småttingar här precis innan jag gick ut men det var helt tomt så de gick iväg, sen har de inte synts till. Undrar om det var ett nytt gäng för jag kände inte igen dom alls. Men dom var så små coh söta!

Blev loli idag igen, en av favoriterna från Bodyline, den svarta med blommor. Tycker tyget är så oerhört fint. Sen en headdress idag igen! Känns så old school på något sätt. Ni minns kanske att jag skrev om det får någon månad sen att när jag började med loli var headdress nästan en symbol för lolita (här i väst iaf?) och sen sakta men säkert blev det en ita grej (ita= en lolita wannabe skulle man kunna säga, lolita på väg, eller ofullständig) men jag tycker verkligen det är en söt accessoar som man absolut kan använda. Även idag har jag en hemmasydd som är flera år gamla. Ingen plus och ett par svarta strumpbyxor. Det är så jag känner mig som mest bekväm i loli, utan massa blusar och OTT attribut.

Sitter med lite hårfärg i luggen och två främsta slingorna med. Kändes som de var väldigt orange. Tom mamma påpekade det. Fattar inte hur poppy red kunde bli så orange på mig? Minns när jag hade den sist och nästan slutade med den för att jag tyckte den gick för mycket åt rosa så det inte matchade löshåret. Nu är den verkligen orange. Sandra som var på festen igår hade med färgat med poppy och hennes hår gick absolut mer mot rosa.
Ja, ja, vi får väl se hur det ser ut nu när jag tvättar ur det. Ska låta det sitta en tio min till. Nu ska jag äta. Sen packa lite och sen åka!

Puss!

Sunshine

God morgon! Idag är det åter dags för mig att åka till gbg ska jobba imorn osv! Nu sitter jag här nyduschad och ska precis äta frukost. Sen blir det till att göra sig i ordning och sen kila ner till Sid eftersom jag glömde min muff hos honom. Ska hem igen på kvällen imorn så ja behöver typ inte packa alls. det känns skönt.

Solen skiner ute idag igen och jag suktar som aldrig förr efter gröna parker och picnickar och glass på avenyn och allt som hör våren till. Kanske blir lite mer pepp på loli? Hade det igår, fast utan underkjol och blus men klänning korsett och headdress. Lite kul med den headdressen för det var en jag sydde i ettan, i lack (!) med vist spets, men det syns knappt när man använder den iaf. Är nästan lite sugen på loli idag igen. Känns som en bra dag. Jag har blivit lovad piza ikväll, det är bra väder, jag ska till gbg, behöver inte packa så mycket och jag har nyfärgat hår. Enda minuset är att mitt löshår fortfarande luktar rök. Suck. Hängde ut det igen. Ska låta det hänga en timma så får vi se hur det är då. Ja kan ju tvätta det äkta håret om det skulle vara så att det sitter i för mycket. Men inte syntet håret.

Sid

Mysig fest hos Sid! Kom hem för någon timma sen och har passat på att tvätta håret och duscha och så eftersom jag stank rök :P Blir lätt så med fester man får röka inomhus på. Anyway massa jönköpingsbor där iaf! kanske folk man kommer träffa när jag själv bor där. Tyckte Sids lägenhet var jättefin och jag är verkligen imponerad av hans kreativitet. Ni skulles se hans bord. han hade gjort det skitsnyggt. Men man borde vant sig vid det här laget. Sid är en stjärna när det kommer till skapande, i promise. Hans texter tex, berör en på djupet.

Annars var Essa, Sibbe och Ellie med där, det var väl typ de ja kände, men de andra som var där verkade trevliga. So många glamrockare. Haha!


Essa och jag

Mjau! Jag i spegeln, hemma!

My deer ones :P


Var ute och matade rådjuren innan jag åkte till Sid, det var flera som kom ner och maten var helt slut så jag kunde inte låta dem svälta. Så fort jag gick ut sprang de iväg så klart, men två av dem stannade en bit bort och tittade på.
Så fort jag var klar och började gå mot huset igen kom en av dem gåeendes. Åh avd söt han var. Men väldigt rädd antar jag eftersom han inte vågade äta, han böjde huvudet men tittade upp igen, som på sin vakt, eftersom jag hade stannat en bit bort för att betrakta honom. Han gick runt lite och sen började han äta men ja tror jag sa mjau eller något och då blev han rädd och sprang iväg!Hade på mig pappas stora stövlar och det var riktigt halt och svårt att ta sig fram. Självklart pappa som filmar, han och mamma stod och tittade på :P


Vårkänslor

Klockan är halv tre och jag har varit uppe några timmar nu. Har hunnit duscha och surfa och fixa håret. Usch har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll. Har en hel del av mina kläder i gbg som jag hade funderat på att ha :(
Håret blir iaf utsläppt och lockigt. Är nästan lite sugen på att ha loli ikväll, men en ganska neutral klänning och gå mer åt goth hållet. Men då tar man så mycket plats och det är kanske inte så bra när man ska på trång fest.

Ute är det solsken och fint. Känns som värsta våren. Funderar på att gå i trädgåden en stund sen. Se om det kommer några rådjur och se hur de förhåller sig till mig om jag står en bit bort. Sen kanske be Samuel fota mig lite. Fast får bli när jag är ombytt osv.

An orange

Älskar känslan av nyfärgat hår. Det är så lent och riktigt lyser. Tycker dock det är lite orange skiftning i topparna i alla fall och de vill jag verkligen inte ha. Problemet med det är ju att bleker jag det bara lite kommer jag inte ifrån det orange, det sliter bara på håret och även om ja lägger över annan färg kommer jag inte komma ifrån det orange ändå. Då måste jag bleka det helt blont och det  skulle mina toppar inte klara av. Får nog klippa lite imorn.

Cravings

Kvällen sötnosar


Tycker det är lite väl mycket nitar på dem men gillar idéen! Hade vart snyggt med en sån med bara ett filter för munnen tror jag.

Red shades

Har suttit i över två timmar med hårfärgen nu! Fick hem min blekning från england nu i veckan men eftersom jag inte varit hemma har jag inte kunnat använda den. Dock fanns det ju ingen beskrivning på hur mycket man skulle använda av varje. Jag köpte ju inte ett bleknings-kitt utan lösa delar, bleach powder och peroxide. Så jag tog loch blandade lite på frihand. Efter 40 min blev utväxten kritvit medan de röda jag blekte (tog bara luggen plus lite till) blev två-tre nyanser blekare. Tror jag skulle tagit mer av peroxiden men jag vet inte.

Köpte poppy red den här gången. Var jättelänge sen jag använde det, har nästan helt gått över till pillarbox. Började ju med poppy när jag först färgade rött och sen har jag växlat en del men sen jag färgade det rött i december har jag bara använt pillarbox. Poppy är ju lite ljusare än pillarbox men vet inte om det är så stor skilland färgmässigt, som tex om man jämför med vermillion som verkligen ger mer oranget hår.


Här ser det ju inte ut som att det är så stor skillnad och skillnaden är ju inte superstor egentligen men när de tvättas ur blir det verkligen tydligt att de är olika nyanser.


slut på big mjau

Somnade på bussen mellan gbg oh borås och var givetvis supertrött och seg när jag steg av bussen 40 min innan jag skulle börj jobba. Tog en buss ner till södra och köpte en macka och tog bussen upp till McDonalds. Där var det rush (!) brukar aldrig vara det på dagarna när jag jobbar vanligtvis så det var nästan lite kul. Fanns saker att göra hela passet och vi fick in två bussar med små söta ungar under dagen. Och en beställning på hela 60 cheesburgare. Så mycket mat!
På Mcdonalds är det vår uppgift i kassan att ropa in till köket när någon av burgarna tar slut. Tex tar QP slut så ropar man det till köket så att dom uppmärksammar det och genast kan göra nya. Idag när big macen tog slut ropade jag "Slut på big Mjau" jättehögt. Kändes super pinsamt och Fajk bara tittade på mig och frågade var det var som var slut. Big mac sa ja då så klart. Haha, jag tror jag går och jamar lite väl mycket ibland :P

Ikväll blir det hemma-i-borås-kväll för första gången på en vecka. Känns nästan lite skönt att vara hemma på sitt eget rum i sin egen säng med sin egen fulla garderob istället för att ha allt i en resväska (fast det är verkligen inte sant, för jag sprider ut mig massa vart jag än sover) Fast finns ju dem ja saknar i Gbg med...<3

Imorn blir det troligtvis utflyttningsfest hos Sid. Han ska flytta till Jkpng. Ska bli trevligt att umgås med lite boråsare igen. Essa kommer osv så det kommer nog bli supermysigt!

Borås borås

Klockan är tjugo i tio och jag steker pannkakor. Idag ska jag jobba på mcdonalds så om en kvart ska jag åka här i från. har vart i gb en hel vecka nu så det känns lite konstigt att åka tillbaka till Borås idag.

Nej ja hinner verkligen inte blogga nu. Måste köpa biljett osv!

Puss!

Glad katt

Härlig dag idag med! Jobbade för sista dagen den här veckan, känns bara bättre och bättre. Fick träffa företagets vd idag med och hon var supertrevlig!

Efter jobbet mötte jag upp Charmy och Jonathan! Vi var och myste på Fröken Ohlson och bara chillade några timmar.

Aw so cute <3


Jag - lagom stel på caféet!


Lite mindre stel i hissen efter jobbet!

Resten av dagen har bara varit slapp. Massa office, lite dator, matlagning. Jag somnade lite innan med. Var så trött, nu känner jag mig dock superpigg. Vi tittar på office och äter glass med kolasås. Funderar på att läsa lite secrets sen, var tusen år sen jag gjorde det.

flexlife

Om jag var ett företag skulle jag anställa flexlife med en gång. Dom har sjukt bra potential!


mjau

Jag är så glad att allt har löst sig med upcon! Bilen är full, jag, Evelina, Elena, Vickan och Soot åker genemsamt upp, sen ska ju jag och Vixs bo hos Paul och han har man ju inte hängt med på evigheter så det ska bli intressant. Biljetterna är bokade och betalade och jag har nästan bestämt mig för vad jag ska ha på modevisningen! (och typ alla andra outfits med för den delen, kommer bli en salig bladning, allt från lack, masker katt till lolita.)


100309

Wii klockan är bara tjugo i fem, jag har hunnit med hur mycket som helst idag känns det som. Gick upp runt sju och var på jobbet klockan nio. Det gick bra idag med. Ulrika sa att jag passade jättebra för jobbet och det känns skönt med eget kontor och så!

Var tänkt att vi skulle gå och simma direkt efter jobbet men basängen var upptagen till klockan ett men efter det gick vi ner och då var det helt tomt. Blev dock inte så mycket simmning som tänkt eftersom jag blir så sjukt yster och ivrig i vatten. Haha känns precis som när jag var liten, är överallt och hoppar och plaskar och har mig. Älskar att bada men inte i sjöar och sånt. Gillar basänger (eller medelhavet) bäst. Sen blev det bastu och sen massa office! har passat på att färga om håret lite med. Fast blev vermilion red den här gången. Tycker ju egentligen inte om den nyansen av rött på mig men det var nödfall. Ni skulle sett hur sjukt mycket kloret tog på färgen. Det såg helt urtvättat ut.

Flexlife och jag

Jag är så himla glad! jag har fått jobb.

Ni minns kanske att jag skulle jobba på dne där köttfabriken i vintras. Det blev ju dock aldrig av men häromveckan ringde Ulrika (min kontaktperson på flexlife) och undrade om jag var intresserad av att jobba på deras kontor. Självklart var jag intresserad och vi skulle höras veckan därpå. Förra veckan hördes vi igen och Ulrika bad mig komma in på kontoret på tisdagen (idag) och tja idag har jag börjat.

Kontoret är jättefräscht och de som jobbar där verkar så trevliga. Jag har verkligen velat pröva att jobba på kontor så jag är så nöjd. Fick ett eget kontor med telefon och dator och utsikt över Gårdaplan! 

Så nu sja jag jobba tre dagar i veckan och hålla kundkontakt. Boka in möten och presentera flexlife för olika företag! Du blir ju vårt ansikte utåt sa Ulrika. Det kändes bra och så sa hon att jag ahde en fin och trevlig röst när jag pratade i telefon. Fick sitta och läsa på en mass info om flexlife och det verkar som ett toppenföretag. Det känns som ett företag man kan vara stolt över att jobba på.
Sen fick jag ett litet talmanus som jag fick träna lite på som jag ska använda när jag ringer kunder. Ringde och väckte mamma och pappa och övade lite på dem och det kändes jättebra.
Sen fick jag sitta i drygt en timma och ringa runt och tja jag stormtrivs!
Så nu blir det massa jobb resten av veckan!


bild från flexlife.se

Kvinnodagen

Idag är det intrenationella kvinnodagen! Solen skiner idag igen och jag ska snart bege mig av ut! Vill verkligen ha på mig min vårjacka men den är lite väl tunn men vi får se. Det blir fika vid liné och sen världenskulturmuseét som har lite firande av kvinnodagen!

För er som vill se en film på temat så rekommenderar jag Iron jawed angels varmt. Det är den bästa filmen jag sett om kvinnokamp och handlar om två vänninor i början av 1900 talet i USA. Oerhört stark film och klockrent skådespeleri. Var några år sen jag själv såg den nu men är verkligen sugen på att se om den idag!


Vårskrin

Hello there!
Idag har jag haft en superduper härlig dag med min mu! Vi var på nordstan och köpte nya snygga solglasögon (äntligen hjärtformade, har letat efter det så länge) sen när vi stod utanför struntade jag i jackan och solen sken och det kändes så underbart, vi tom gjorde små vårskrik (fast väldigt tyst) Sen åkte vi i väg till Hängmatan för att lyssna på lite poesi med some friends. Fast så mycket lyssnande blev det inte för vi satt mest och pratade. Supermysigt var det i alla fall!

Igår var vi på monochrome! Kändes askul verkligen och det var ganska mycket nytt ungt folk så jag var jättenöjd. Tycker ju på sista tiden att det känts som att det vart så mycket äldre folk som är där som inte verkar klä upp sig så mycket, och det har jag tyckt vart lite tråkigt men det var mycket snygga outfits igår! Jag åkte till Borås under dagen bara för att hämta upp mitt nya hår som kommit in till Hulta tobak under fredagen! Kändes lite weird att åka bussen in för att åka tillbaka typ en timma senare men det var lätt värt det. Älskar mitt nya hår. Känns dock lite jobbigt att det är lockigt för det har en tendens att trassla tills sig HELA tiden och det är ju det som är det tråkiga med syntet och lockigt hår, det har en väldigt kort levnadstid. Tråkigt för färg är i princip exakt samma som min, längden är perfekt och lockarna är jättefina, ser ut som man lockat håret med en  bred locktång. Dock är det lite för glansigt, det syns ju att det är syntet, skulle egentligen vilja matta ner det lite, alternativt ha mer äka hår i 60 cm för att de ska falla över, i vanliga fall brukar jag ha syntethår som utfyllnad, nu blir det mer som själva huvudhåret, eftersom det är längre än det äkta men det kan jag ju inte göra så mycket åt.

Glömde ta bilder igår på mono. Kändes lite tråkigt, hade verkligen velat ha i alla fall en eller två bilder men men.

Jag och mu i spegeln på hängmattan!

Coola katter på Nordstan!

Två små kortfilmer från helgen

Idag på nordstan:


In wonderland

Nu har jag sett Alice i Underlandet.
Jag tycker att det var en bra film. Burton är ju en väldigt bra regisör och har en tendens att ta fram bra saker hos sina skådespelare. Jag tyckte alla hade gestaltade sina karaktärer bra och filmen var mycket underhållande.

Nu till vad jag inte tyckte om. Burton har gjort filmen till en sån där typisk äventyr saga. En sån där med åh the only, chosen one is the only one who can save us. En klassis fantasy story där det onda möter det goda. jag gillar såna sagor generellt men det speciella och magiska med Lewis Carolls story är ju just att den är inte är sådan. Där finns inga givna rätt eller fel och det mesta är bara nonsens och flum men det är det som gör den så originell och intressant.

Jag rekommenderar dock folk att se filmen, oavsett om man är ett fan av Alice i underlandet eller inte så är Burton en skicklig regisör, den var snyggt animerad och det var kul att se på film i 3D.Jag efter filmen! Hade min älskade Alice Chess från Baby på mig. Aldrig har väl den passat bättre. Men jag kände direkt hur mycket jag vantrivs i den rosa färgen. Hade så gärna velat ha den i svart i stället. Rosa + lolita känns så 14 år på mig med tanke på håret och det var sorgligt att känna så. Ett absolut jag vantrivs i de här kläderna. Men som sagt det berodde mest på kombinationen min hårfärg + klänningens färg. Jag har ju generellt svårt att matcha färger så det är ju inte konstigt att jag mår dåligt av det.


10-03-04

Mysigt jag har haft med Maya idag! Massa tjejsnack, nästan som om vi vore 14 och sen bjöd Maya mig på Jensens! Wii! jag fattar inte hur det kan vara så gott! Nu ska jag åka till jobbet om någon timma. Första gången ever jag ska vara med på nattstädet. Ska bli intressant. Har ju knappt jobbat ett kvällspass på ett halvår knappt.

Nu ska jag packa lite inför helgen tänkte jag, kommer ju hem så sent i natt och sen ska jag upp och jobba tidigt imorn så det är skönt om jag har allt färdigt. Är dock inte överdrivet mycket som ska ner, men en del!

Puss!


Fluffy

Internet, bland det bästa och farligaste jag vet. Klickade precis hem dessa. Kommer bli perfekt till kattoutfit! Tänker ha dem på uppcon ihop med öron, svans, hotpants, nätstrumpbyxor och lacktopp tror jag. Känns redan väldigt bra!Vet btw inte om jag skrev att lite färg på ena tanken på min mask hade trillat loss under transporten så när jag skrev på feedbacken att de hade gjort det fick jag mail från Andrew med en gång, kanske fem minuter senare och han var så förstående och erbjöd sig tom att skicka ut en ny tank helt gratis. Det kallar jag bra service. Bland den bästa service jag fått för det var verkligen inte hans fel att det blev så ju. jag rekommenderar alla som vill ha en mask och ett bra bemötande att handla från hans store, lägger ut en länk igen!
http://shop.ebay.com/cyb3rburn/m.html?_fcid=192&_localstpos=&_ssn=cyb3rburn&_sticky=1&_stpos=&gbr=1

Matlagning

Jag sov så sjukt dåligt i natt. Somnade runt sex, vaknade igen vid åtta och sen sov jag lite från och till fram till klockan tolv så nu börjar jag bli rejält trött. Ska nog ta och sova snart tänkte jag.

Tittade på en film som hette Julie/Julia, based on a true story. Gillar generellt based on a true story filmer så länge de har ett intressant tema och ett innehåll som tilltalar mig. Den här handlade om Julia Child som skrivit Det goda franska köket, en bok som faktiskt varit en stor del av min uppväxt eller i alla fall mammas matlagning. Mamma har alltid tjatat om hur bra den är och det är kanske inte förens man sett filmen som man fattar hur stor betydelse boken haft för amerikansk matlagning. Anyway filmen handlar inte bara om Julia, utan även om Julie, som bestämmer sig för att starta en blogg där hon under 365 dagar ska testa Julias över 500 recpet. Under filmen får man följa Julias framgång parallelt med Julies bloggskrivande. Väldigt söt film som min mamma fullkommligt älskar.


Bild från google

Varning man blir väldigt hungrig under tiden man tittar på filmen :P

Berg 211

Ha! jag visste väl det! Det var verkligen ett biljardbord!


bild från berg211

Soft Sheen Carson


Ni minns kanske att jag
beställde Soft sheen Carsons anitshavepulver förra veckan. Fick hem det igår och bestämmde mig för att pröva det idag. Vad jag kan säga om det är att det är världelöst eftersom det i princip inte tog bort något hår alls och jag prövade ändå på tre ställen på kroppen. Tog kanske lite bättre på knäna än på något annat ställe men ändå. Antingen så

A. Gjorde jag fel, typ hade på det för kort tid, blandade i för lite vatten
B. Så är det dåligt på riktigt
C. Det funkar verkligen bara på håret i ansiktet.

Det lustiga är att det här verkar vara en storsäljare i USA, jag läste ju minst 10 olia recenssioner och kollade runt massa och de säljs överallt och alla verkar använda det.

Jag ska pröva det någon gång mer så får vi se hur det går nästa gång med.Uppcon - fixat och klart

Wiii! Nu är uppcon bokat och betalat! Ska bara ta och anmäla mig till lolitamodevisningen med! Kommer bli awesome! Tyvärr vara alla cosplay-pass till cosplaytävligen helt slut. Det kändes tråkigt men eftersom jag inte ens bestämt vad jag ska cosplaya än kändes det inte superjobbigt, men ändå jobbigt eftersom Vixs har varit megaduktig och redan gjort klart sin Hinata cosplay och den blev väldigt bra. Men vi tänkte vi skulle vara med på öppna scenen och gån  runt i kläderna en dag osv!
Jag funderar på
  • Lucy - Elfen Lied, hon passar till mitt hår jag har gjort horn men hon har ju så tråkiga kläder
  • Någon typ av kattkaraktär. Vet inte vem bara
Hm det är ungefär så långt jag har kommit. Haha

Jag tror verkligen vi kommer ha superkul!

Bild från konventsbilder.se


En dag i Borås

Hej hå! Har haft en supermysig dag idag! Fikat blev med lite flera personer än räknat. Under tiden vi satt på viskan droppade det bara in mer och mer folk men det kändes riktigt bra. Var länge sen jag bara satt på fik på det sättet och hängde och folk ringde sina vänner som kom över och så blev vi bara fler och fler. Mötte upp Essa och Elli och Jonathan som kom in från Göteborg för att fika med oss och sen gick vi till viskan! Har inte vart där på ett tag men det är alltid lika mysigt, det är ju inte för inte det är Borås mest besökta fik! Efter ett tag kom även Maya vilket givetvis var supermysigt och någon timma senare var vi hela tio pers!Efter fikan gick jag, Jonathan, Simon, Elli, Sid och Sibbe på Avatar så nu har jag med äntligen sett den. Givetvis var den helt fantastisk, underbar och storslagen och jag grät.

Nu är jag trött katt. Dags att sova!


Sibbe och Sid


Simon och Jonathan/(13)


Essa (vet att det ser skumt ut, men Eliia matar henne, thats it)Hår osv

Wii idag har jag varit och hämtat mitt blonda hår! Det ser väldigt fint ut, helt ärligt har jag inte packat upp det än men det ser inte riktigt lika ljust som jag ahde trorr. På bilderna gick der mer mot vitt än den här egentligen färgen men jag tycker fortfarande det ser bra ut. Funderar dock på att någongång i framtiden införskaffa riktigt vitt hår.

Ska ta lite bilder på det sen tänkte jag när jag orkar. Fick precis ett mail från odium om att mitt röda hår skickats idag så med lite tur för jag det på torsdag/innan torsdag och i så fall kan jag ha det på Alice i underlandet. Hoppas bara färgerna går bra ihop, är rädd att det ljusa ser lite för naturligt ut och eftersom det är syntet kan jag ju inte färga det. Men men, det blir nog bra ändå!

 


Gas love

Nu är det snart dags att sova. Har hållt på att ta bilder på min nya mask som kom i dag den senaste timman. Den är sjukt het måste jag erkänna!


Visst är det så underbart att få paket?

Dålig mobilbild, i know mwn jag var ju givetvis tvungen att sätta på den så fort jag fått hem den. Spelade egentligen in en film med sen men jag råkade visst kapa halva husvudet så man ser bara min mun typ. Inte så kul. Kanske spelar in något imorn istället. Vi får se!

Lyckades få Gustav (!) att pröva masken med, tror han blev lite nyfiken. Gustav hatar egentligen masker, det är något av det fulaste han vet och han kan inte låta bli att dra kollping till nazi Tyskland. När han såg den tog han den genast och gick in till mamma i hopp om att hon skulle förbjuda mig använda den. "Se här vad Cissi har köpt, det är ju inte klokt" Sen pratade han på om hur mycket jag älskar tysk musik, att jag går på klubbar i en bunker och att jag använder gas maks. Enligt Gustav har allt det en gemensam nämnare och det är Hitler och nazism. han kallar mina kompisa nazister osv.

Gustav har ju givetvis fel. Självklart är jag inte nazist. Jag kan inte hjälpa att jag tycker tyska är snyggt och att många av de banden jag gillar kommer därifrån. Att använda mask drar jag heller ingen koppling till Tyskland. Självklart kan man dra någon parallel till krig men de flesta som känner mig borde fatta att det bara handlar om en asscocear.