The messiah, He came to set us free

Är det inte ganska så coolt att Jesaja skrev 700 innan Jesus föddes att frälsaren skulle komma från Davids släkt

(och vem kommer från Davids släkt om inte vår käre Jesus)

ja återger Jesajas ord (Alltså här talar Jesaja om frälsaren som ska komma, 700 år innan Jesus föddes)

 Ty ett barn är oss fött
en son är oss given
'Väldet är lagt på hans axlar
och detta är hans namn
Evig fader
Fredsfurste
Väldet ska bli stort
fredens välsignelse utan gräns
för Davids torn och hans rike

And you still Don't believe it?
I've got an other one

Fortfarande skrivet 700 år innan Jesus föddes (och detta för er som tror på vetenskapen är lika bevisat som att aristoteles har levt (alltså att Jesja levde 700 år innan Jesus föddes)

Men det var våra sjukdommar han bar
våra plågor han led
När vi trodde han blev straffad
slagen av Gud, förnedrad.
Han blev pinad för våra brott
sargad för våra synder
han tuktades för att vi skulle helas
hans sår gav oss bot


osv, det finns för många kopplingar i texten, för att det ska kunna vara en synd
Jesaja talar om en man som kommer för att ta bort våra synder, som blev slagen för våran skull
Och det är precis det som händer när Jesus kommer. Man kan försöka förklara bort det här, men egentlugen är det ganska idiotiskt. Det är ju redan bevisat att Jesus som människa fanns (för er som inte visste det, uppdatera er)
varför är det så svårt att tro att han skulle vara Guds son? Många av oss tror ju ändå på någon form av andlighet, vad är det med Jesus som folk har så svårt för. Om man studerar Bibeln noga kommer man fram till att den är sann, när man kan se sambanden, när man förstår vad som egentligen står och hur oerhört coolt det faktiskt är.
Alla som inte tror på Jesus, ja tycker ni ska studera bibeln noga och försök bevisa att Jesus inte har funnits, eller att han inte är Guds son (okej ja vet att man inte kan bevisa, på ett vetenskapligt sätt att Jesus är Guds son) sätt er in i kristendommen så kommer ni fatta att det är sant. Själv studerar jag bibeln med kritiska ögon och läser bla en bok av en person som försöker bevisa att gamla testamentet inte är sant. Just nu går ja en kurs som är oerhört provocerande för den kristna tron, men jag gör det för jag vet att det håller!

Nu menar att inte jag att låta som en fanatiker, och jag vet att de flesta inte ens bryr sig, de accepterar bara att Jesus inte finns och bryr sig inte om om de finns fakta eller inte, och jag förstår det till 100%. JAG sätter ju mig heller inte in i all alla andra religioner osv. Ville bara ge er något att tänka på!

Kommentarer
Postat av: klara

En sanning utesluter inte en annan, och all sanning är inte nödvändingtvis fysisk och vetenskaplig om du hänger med på hur jag menar. Tycker det var ett bra inlägg, och jag respekterar dig och din tro hejdlöst mycket! Ibland verkar det som om folk tror att det bara finns två motsatser: Blind tro VS Cynisk skepticism (ofta = blind förnekelse). Det är spektrat däremellan (nåja, bland annat) som får folk att må bra och utföra under!

Varken tro eller icke-tro behöver vara lika med trångsynthet, det är människans eget val att vara trång- eller vidsynt. Och man får mer ut av att gå genom livet öppen och vidsynt.

2008-09-30 @ 17:10:36
Postat av: miaka

jag fattar vad du menar, det va bara det att när ja satt där på lektionen, kändes allt så glasklart. Självklart dömmer jag ingen för va de tror/ inte tror på. Vi har en fri vilja av en anledning-Gud vill att vi ska komma till honom, inte bara vara som robbotar som tror och bara accepterar

2008-10-03 @ 14:22:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback