Att lura folk på pengar på internet

Idag har pappa och jag vart och handlat lite inför flytten!
Ni vet lite basmat, shampoo, toalettartiklar och sånt. Kännde mig sprickfärdig av lycka när ja sprang runt i butiken och la i en det ena en det andra i vagnen och tänkte hela tiden"Det här är på riktigt. Jag flyttar flyttar flyttar snart!!!"
Fick mail från csn idag med. Mitt fall har nu fått handläggare och jag beräknas få svar inom tre veckor. Jag ska alltså stå ut i tre veckor, sväva i något slags limbo och inte ens veta om jag kommer få medel eller inte. Det känns jobbigt. Men samtidigt så skönt att veta när jag får svar i alla fall. Jag hoppas på det bästa.

Så till en helt annan sak:
För ett tag sen köpte jag en grej av en tjej på bdb. Det är inget jag gör så ofta men stötte på ett par söta armvärmare för bara en tjuga så jag bestämde mig för att köpa dessa. Allt gick fint, fick uppgifter, betalde, lämnade adress och sen poff! Inte ett ord från säljaren. Några dagar senare frågade jag om hon hade skickat men fick inget svar. Fattade att jag blivit lurad. Kändes skönt att det var så lite pengar men kände mig ändå förbannad eftersom det är oerhört lågt att behandla människor på det sättet. Så igår skrev jag igen och sa att jag skulle polisanmäla om hon inte skickar. Hon var inne på min bdb men svarade inte. Vet att det inte blir en stor grej av det men det är ju ändå lite läskigt att det finns med i registret, att man har en polisanmälan på sig liksom. Men nej hon svarade ju inte ändå. Så då snackade jag lite med mamma och pappa och vi bestämde oss för att pappa skulle ringa hennes föräldrar. Först tänkte jag ringa men sen kändes det mer seriöst om en förälder gjorde det. Eftersom hon vart så osmart och lämnat ut namn hade jag ju något att gå på när jag skulle hitta hennes nummer. Det tog sin lilla tid och efter en hel del letande på både eniro och ratsit hittade vi nummer till föräldarna och pappa ringde. Tjejen var inte hemme men mamma skulle tala med henne imorn och då skulle pappa och hon höras.

Jag känner själv att om jag var typ 17 och gjorde sånt här så skulle ju det värsta i hela världen vara om ens föräldrar fick reda på det. Dock antagligen det bästa eftersom det är ett ganska grovt varningstecken om gör sånt här i den åldern. Att lura folk på pengar är ganska allvarligt.
Nå tycker ni jag gjorde rätt eller fel? Hur skulle ni agerat?

Kommentarer
Postat av: mitsukai

väldigt rätt!! Stå på dig <3

Postat av: Vickan

Riktigt bra gjort av dig tycker jag! Bättre än en polisanmälan egentligen, för det blir mer personligt om föräldrarna får reda på det först + att hon får en chans att betala tillbaka.

2010-08-19 @ 02:02:19
URL: http://kattskratt.blogg.se/
Postat av: Sarah

Du gjorde helt rätt! Håller med Vickan här, det är mycket bättre än en polisanmälan för då får du ju troligen armvärmarna eller pengarna tillbaka :) och hon kommer nog inte att försöka lura någon igen efter det.

2010-08-19 @ 08:24:47
URL: http://sweetsadness.blogg.se/
Postat av: MFQ

Jag tycker också att det var rätt sak att göra, polisen hade nog ändå inte följt upp det. Med föräldrarna blir det mer personligt!

2010-08-19 @ 09:40:15
URL: http://myfairyqueen.blogg.se/
Postat av: Sabina

usch vad jag hatar folk som luras så :/ jag tycker det var bra att ni ringde föräldrarna.

2010-08-20 @ 19:30:53
URL: http://sabinabakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback