Her

Idag var jag och såg den underbara utställningen "HER" av Candice Breitz. Vet inte hur jag ska förklara den, men i alla fall, dom har ställt upp någon typ av kontainer på torget i Borås, man får gå upp för en liten trappa för att kunna ta sig in och där inne är det kolsvart, på väggen sitter sju stora skärmar så här:

Sen börjar det, det är en dialog med en kvinna i hennes olika levandsår, hon är frusterad, hon talar med sig själv om livet, giftemål, barn, kariär, arbete, skönhet osv.Kan inte förklara men den berättar en historia, som först är det innan hon gift sig, sen efter, sen är han otrogen, sen karriär osv är väldigt svårt att förklara om man inte sett den. Det coola med det här är att det Merly Streep, och allt som sägs är egentligen olika repliker ur hennes många filmer över de senaste tja vad kan det vara 30 åren. Kanske mer, kanske mindre, men det är ihopklippt så oerhört snyggt, jag vet inte hur jag ska förklara det, för det låter verkligen som om hon talar med sig själv, mellan de fem olika skärmarna, allt är ju egentligen bara lösrykta meningar från filmer men det skapar en sån oerhört itensitet.  Verket går att se på hennes hemsida, gå in på work, sen video, och sen him + her och sen välj bilden med Merly Streep. Det är inte alls samma sak att se den där som på stora skärmar i det där mörka lilla rummet, men det är ändå sevärt. Alla borde se den. Alla.


Hittade en bit av den på youtube men seriöst, det är verkligen inte samma känsla som att gå på själva utställningen. :(


Så såg den mobila konsthallen ut.
På boras.se kan man läsa så här om HER
"I verket Her har konstnären samlat några av de karaktärer som skådespelerskan Meryl Streep har gestaltat under sin karriär. Genom Henne kommer vi i kontakt med hur det är att vara kvinna i vår tid. Vad är en kvinna eller vad formar henne? Videokonstverket, som visas i ett mörkt rum, består av sju plasmaskärmar där det pågår ett växelvis samtal mellan Meryl Streeps olika rollfigurer. Genom de olika replikerna gestalternas kroppsspråk och tonläge växer olika teman fram som kan vara viktiga i en kvinnas liv men också allmänmänskliga. Drömmar, livsval, besvikelser, jakt efter lycka och balans i livet. Frågor som kan väckas är: Vilka inre och yttre förväntningar finns på hur vi ska leva våra liv? Vilka roller spelar vi i olika åldrar? Hur kan jag påverka mitt eget liv?"

Kommentarer
Postat av: ANGELICA

SV: ja men eller hur, man vill väll vara orginell iaf :O


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback