Armenien

Idag har jag och Vickan varit på Armenien möte på Helsjön.
Jag har ju under de senaste veckorna fått ne hel del frågor om hur det kommer bli med min Egypten resa.
Vi skulle ju åka dit med klassen i två veckor på en studieresa men i veckan fick vi beskedet att resan är avbokad och istället ska vi åka till Armenien.

För er som inte vet vart det ligger:

Det gränsar alltså till bla Ryssland och Turkiet. Landet blev självständigt 1991 och innan dess var det delvis en del av ryssland (Sovjet) och delsvis till Turkiet. Relationen till Turkiet är väldigt spänd med tanke på folkmordet på armenier för hundra år sedan.

Jag har nästan ingen relation till landet och kan väldigt lite om det. Det enda jag vet egentligen är att en av mina vänner på mellanstadiet kom som flykting från Armenien med sin familj när hion var elva år. De kom utan en enda möbel. Vi blev bra vänner faktiskt. Men i alla fall, därför var jag nog en av de få som hade lite koll på vart de låg när Peter berättade att vi skulle åka dit.
Klimatet är ju inte alls som nere i Egypten, så det blir ju ingen solsemster direkt men det gör inte mig något. Solandet var inget jag såg fram emot. Däremot ville jag ju verklligen åka till något varmt land och komma bort från kylan. I Armeninen är det ungefär samma temperatur som i Sverige så det kommer vara tidig vår när vi åker dit. Jag hoppas i alla fall på värme och att man kan gå i kjol och utan jacka^_^

Jag tycker resan ska bli väldigt spännande!
Vi ska bo på tre olika hotell och resa runt i olika städer. Det kommer bli en del sightseeing, möte med den ortodoxa kyrkan, träffa teolog studenter och besöka dne lokala marknaden!

Kommentarer
Postat av: Abbe

Hittade detta inlägg av en slump!

Intressant!

2012-01-06 @ 01:11:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback