Ettan

Bussarna mellan Borås och Göteborg gick inte så jättebra imorses så jag var på jobbet drygt en timma innan jag skulle börja egentligen. Fick hoppa in tidigare, inte mig emot det ger ju bara mer jobb.

Men när Terese säger att jag ska stå i ettan (alltså där man tar emot mcdrive bilarnas ordrar) blir jag lite nervös. Det brukar bli katastrof att ha mig där och jag vet att Terese vet att jag är lämpligast att ha där så jag antar att det inte finns någon annan som passar bättre heller.

I ettan är det skönt att stå om det inte är så mycket bilar, man kan vika ihop lite happy meal kartonger och ta emot beställningar då och då men när det blir mycket folk är det megastressigt. Då är det meningen att man samtidigt som man tar betalt för en beställning även ska ta emot nästa bils beställning. Och jag kan bara inte göra det, det blir hur virrigt som helst i mitt huvud och sen blir gästerna alltdi mega förvirrade för de som kommer för att ta betalt förstår ju inte att jag pratar med nästa bil och de som jag tar emot beställningen av blir superförvirrade av att jag kanske mitt i allt säger "118 kr tack"
Men eftersom jag skulle stå på lunchen så visste jag att jag var tvungen att ta två bilar samtidigt. Man kan liksom inte inte göra det för då blir det kö ner till bensinmacken som ligger en bit bort. Q8-kö kallas det.
Hur som helst så kom jag på ett litet knep som verkligen hjälpte mig. Iställer för att ta emot nästa bils order så fort föregående bil lämnat sin och började köra mot mig så gjorde jag det efter att jag tagit emo bilen framme hos mig, presenterat summan och de satt ner sitt kort i betalningsautomaten, då har jag liksom redan hälsat på dem och fått ögonkontakt och då är det inte alls så konstigt att jag tar emot nästa order. Visst blev det lite rörigt ibland ändå men det gick ganska bra. När jag tittade fram emot kassan var jag glad över att jag inte stod där eftersom de hade tjockt med folk precis hela tiden. Jag slapp ju i alla fall springa fram och tillbaka  och plocka ihop beställningar.

Mot slutet var jag dock väääldigt trött, vid ett tillfälle fick jag för mig att jag råkat slå igen min kassalåda utan att ge växel tillbaka, var tvungen att kalla på min chef (pinsamt att vara tillbesvär för andra gången med nya chefen) och sen när jag väl fått upp kassalådan och räcker fram en femtiolapp säger gästen "men du har redan gett mig växel" Gha, snacka om pinsamt.

I alla fall så pratade jag lite med Alexander idag om en förflyttning och det är tydligen xxx (sorry har glömt vad han heter) som har hand om det. Han är på semester denna vecka men jag kan ringa nästa vecka. Så här är de, jag kan bara bli förflyttat till ett Svenska McDoanalds McDonalds, alltså inte ett privatägt. I göteborg finns det bara ett sådant. Och det är det som ligger på avenyn. Ni förstår säkert att jag inte vill jobba där. Kommer vara så galet mycket folk jämt känns det som men de har i alla fall ingen Drive. Och nu när jag tänker efter brukar det inte vara så mycket folk där, inte de gångerna jag har varit där. Tror kanske att det finns ett McDonalds i mölndal med som är svensk ägt, om det är det jobbar jag hellre där. Borde tom vara närmare för min del^^ Så önska mig lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback