Universeum!

Idag blev jag överraskad med Universeum!
jag blev hur glad som helst! Jag älskar verkligen det stället men det är för tok för dyrt för mig att hänga på var och varannan dag, har faktiskt inte varit där på drygt 7 år.



Det var riktigt obehagligt att gå omkring på stan och inte se något. Trodde att jag skulle bli påkörd hela tiden. Haha!

Som sagt så älskar jag verkligen Universeum, det finns en hel del att lära sig men det roligaste är ju absolut djuren! Jag älskar allt som är sött och litet (och stort) och levande! På Universeum kryllar det av alla möjliga typer av djur så jag stromtrivs där.
En stor del av stället är fyllt med vatten och dess invånare. Både söt och saltvatten. Jag är oerhört facinerad av havsdjur men också ganska rädd faktiskt! Framförallt för storra fiskar, de så så sjukt elaka och obehagliga ut. I alla fall de fiskar som finns i svenska vatten.


Jag precis utanför!


Jag testade att gå in i en orkansimulator! Det blev verkligen iskallt! Så när man kom ut så kändes luften riktigt varm även om jag faktikst frös lite innan jag testade simulatorn. Jag har inget filmprogram på den datorn så filmerna får vara snea helt enkelt :(


Soot!

Visst passar jag in? :P

I ett av akvariuemen fanns det en bamsing till fisk som ganska ofta kom upp till ytan. Soot blev lite kär i den trots att jag tyckte den såg super läskig ut.

utanför lodjurslyan!

Tänk att det har funnits så här stora hajar! Det är verkligen helt crazy!

 

Jag hade sett fram emot att få klappa rockorna men idag var det en som var sjuk så på grund av följdsjukdommar ville de inte ha några händer i vattnet. Sad face. Men man kunde filma lite i alla fall. Tycker dom är så otroligt vackra!

Soot passade på att göra lite spindelövningar med mig med. Efter att ha fått massa ångest då jag helt plötsligt såg en spindel i ett litet terrarium fick jag panik. Men Soot tog hand om det jättebra och hjälpte mig att hantera ångesten så i slutet av dagen kunde jag t.o.m hålla ena handen mot glasrutan och blunda i några sekunder. Det var superobehagligt men det gick!

Inne i den tropiska avdelningen fanns det fullt med små söta silkesapor

Jag blev lite kär i den här fågeln som helt plötsligt ryckte tag i mitt hår!

Sedan filmade vi den lite

 

 

Sista timmarna spenderade vi i explora och Sience parken!

I explorade fanns det allt möjligt kul, både en hästsimulator och ett DDR! Där hade jag gärna hängt lite längre men det var ju hemskt många som ville testa på det så man kunde inte vara på den så länge :( Och inga bilder fick jag på det heller. Här är i alla fall från näe jag red. Man satt på hästen och kunde bpde skritta, trava och galloppera samtidigt som man på storbildsskärmen framför såg exakt vart man red osv. För mig som slutade rida när jag var 13 så var det jättekul att testa på igen även om det inte var en riktig häst!

I sience parken hade de byggt upp ett krimlab! Jag blev eld och lågor eftersom jag älskar allt som har med kriminalare att göra! Där fanns det bla en riktig lögndetektor, en ansiktsigenkännare som man fick ta en bild på sitt ansikte med och sen gå till ett annat rum och ta en bild på ansiktet och så fick man se om man blev "pased" eller inte. Det var riktigt coolt. Sedan fick man hjälpa till med ett inbrott, höra vittnesmål, se bevismateriel och dylikt för att sedan se om man kunde lista ut vem boven var!

Den andra delen var uppbygd kring rymden! Något jag med är facsinerad och intresserad av! Där kunde man testa austronatuers "sovbälten" toalett och andra saker!

 

Jag har verkligen haft en helt underbar dag!

Tack så mycket<3

 


Kommentarer
Postat av: Sott

Mysig dag var det allt :) glad du gillade det!

2011-11-07 @ 23:03:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback